Πρόβλημα firefox με flash

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Πρόβλημα firefox με flash

Δημοσίευσηαπό konto » 16 Μάιος 2008, 12:57

Συγχαρητήρια κατ'αρχήν σε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του φόρουμ!
Έχω εγκατεστημένο τον firefox 3 beta 5 ο οποίος συχνά πυκνά κολάει και άλλες φορές κλείνει μόνος του!
Αυτό το κάνει συνήθως σε site που χρειάζονται τον flash player γι'αυτό υποψιάζομαι μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το flash player plug-in.Έβαλα και τον opera και μου έκανε τα ίδια.Είμαι νέος χρήστης του ubuntu(hardy heron) και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω.
konto
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με firefox

Δημοσίευσηαπό ilpara » 16 Μάιος 2008, 13:59

1. Ακολούθησε τις οδηγίες αυτού του οδηγού http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=32 (δεν ξέρω αν θα βελτιώσει την κατάσταση)
2. Μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιο από τα εξής plugin που ελέγχουν-κόβουν τα flash (όπου θες το ενεργοποιείς) και γλιτώνουν από άσκοπο φόρτωμα τον Η/Υ, ιδίως σε περίπτωση που ανοίγεις πολλά tabs (με κεντικό-μεσαίο κλικ στο ποντίκι) ταυτόχρονα: flashblock, noscript, adblock (προσωπικά με βόλεψε το flashblock διότι με ένα κλικ ανοίγει όποιο flash θες)
για δοκίμασε και πες μας αποτελέσματα
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Μάιος 2008, 14:43

Δυστυχώς το πρόβλημα με το flash δεν μπορεί να διορθωθεί τελείως.
Σου προτείνω όταν βγεί η τελική έκδοση του firefox να δοκιμάσεις
τον swiftweasel (http://swiftweasel.tuxfamily.org/about.php) με τον οποίο τα προβλήματα είναι
λιγότερα και το σερφάρισμα πιο γρήγορο.

Πριν εγκαταστήσεις τον swiftweasel θα πρέπει να δεις αυτό (http://swiftweasel.wiki.sourceforge.net/Which+Build%3F)
για να διαλέξεις την σωστή έκδοση...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 16 Μάιος 2008, 15:02

ftso έγραψε:Δυστυχώς το πρόβλημα με το flash δεν μπορεί να διορθωθεί τελείως.

Υπάρχει κάποιο γνωστό πρόβλημα του firefox με τα flash? Ποιό?
Το μόνο που γνωρίζω από ιδία εμπειρία είναι ότι όταν οι ιστοσελίδες περιέχουν flash και ιδίως όταν ανοίγεις πολλές ταυτόχρονα σε διαφορετικά tabs ή παράθυρα, τότε το CPU load ανεβαίνει δραματικά, και αν ο Η/Υ σου έχει τα χρονάκια του τότε δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην απόκριση. Χωρίς να είναι λύση το αντιμετωπίζω με flashblock κλπ όπως ανέφερα παραπάνω. Αλλά να κλείνει ο firefox δεν το έχω βιώσει.
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konto » 16 Μάιος 2008, 15:08

Έβαλα το plugin flashblock και τα προβλήματα έχω την εντύπωση ότι λύθηκαν,και το σερφάρισμα είναι πιο γρήγορο!Πολύ χρήσιμο plugin! ;)
Thanks για την άμεση βοήθεια!
konto
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Μάιος 2008, 16:22

ilpara έγραψε:
ftso έγραψε:Δυστυχώς το πρόβλημα με το flash δεν μπορεί να διορθωθεί τελείως.

Υπάρχει κάποιο γνωστό πρόβλημα του firefox με τα flash? Ποιό?
Το μόνο που γνωρίζω από ιδία εμπειρία είναι ότι όταν οι ιστοσελίδες περιέχουν flash και ιδίως όταν ανοίγεις πολλές ταυτόχρονα σε διαφορετικά tabs ή παράθυρα, τότε το CPU load ανεβαίνει δραματικά, και αν ο Η/Υ σου έχει τα χρονάκια του τότε δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην απόκριση. Χωρίς να είναι λύση το αντιμετωπίζω με flashblock κλπ όπως ανέφερα παραπάνω. Αλλά να κλείνει ο firefox δεν το έχω βιώσει.

To flash γενικότερα είναι προβληματικό.
Δεν ξέρω αν αυτό οφείλετε στην adobe ή στον κώδικα που παράγουν οι προγραμματιστές για flash.
Το λέω αυτό γιατί ενώ μπαίνω σε ένα site φτιαγμένο σε flash (βλέπε zoo.gr) και παίζει άψογα
με πολύ μικρή χρήση της cpu και απο την άλλη μπαίνω σε σελίδες που έχουν απλά μια μικρή διαφήμιση σε
flash και η cpu χτυπάει κόκκινα.
Αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος.
Τώρα το οτι κλείνει ο firefox ευθύνεται λογικά και παλι το flash plugin σε συνδυασμό με firefox και cpu σε διαφορετικές εκδόσεις των τριών και μου έχει συμβεί και εμένα αρκετές φορές σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα firefox με flash

Δημοσίευσηαπό ilpara » 16 Μάιος 2008, 16:35

Έχει και ο ms internet explorer το ίδιο πρόβλημα - δυσλειτουργία με τον firefox?
(ρωτάω γιατί εδώ και 14 μήνες είμαι 100% σε linux)
Αν οχι, δηλ. αν ο ie δεν έχει πρόβλημα, αντιλαμβάνομαι ότι η εν λόγω δυσλειτουργία είναι πολύ σημαντική αφού μπορεί να αποτρέπει χρήστες να μεταβούν από internet explorer σε firefox καταρχήν και εν συνεχεία από win σε linux, έχει δηλ σημαντική αρνητική επίδραση διότι browser χρησιμοποιεί το 100% των χρηστών...
Υπάρχουν σχέδια αντιμετώπισης του προβλήματος?
Τι λένε οι γνώστες?
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Μάιος 2008, 16:44

Νομίζω πως ο IE δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.
Επίσης δεν ξέρω τι γίνετε με την παρούσα έκδοση του flash , αλλά η adobe έχει φτιάξει
flash μόνο για τους gtk browsers και γι'αυτό οι Qt browsers όπως ο opera και konqueror δεν παίρνουν το plugin.
Δυστηχώς...
M$+Adobe=Love :twisted:

Για την αντιμετώπιση εκτός το οτι ασκούνται πιέσεις , υπάρχει και ο Gnash (http://en.wikipedia.org/wiki/Gnash).
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nioniakos » 17 Μάιος 2008, 11:16

καλημερα να αναφερω οτι το ιδιο προβλημα δυστιχως το εχω παρα πολυ καιρο απο την 7.4
σε 64bit intell 3.2 και σε amd 64bit am2 3.5 εχω δοκιμασει τα παντα ολες τις οδηγιες και τιποτα.Επειδη μου χρειαζετε να μπω σε φορουμ του disabled.gr χρησιμοποιω αλλο μηχνημα intell 3.0 32bit λειτουργικο suse 10.3 με το οποιο δεν εχω προβλημα μηπως θα βοηθουσε τους προγραματιστες μας κατι απο εκει,
δεν γνωριζω αν εινε θεμα πατεντων η αλλων αδειων χρησης,στο ιδιο μηχανημα εχω χρησιμοποιησει και madriva χωρις προβληματα
nioniakos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 17 Μάιος 2008, 12:13

Έχει βγεί ο flash 10 (http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/).
Εν αναμονή λοιπόν μέχρι την προσθήκη του στα αποθετήρια και μαζί με την έλευση του firefox 3 (και του swiftweasel 3)
πιστεύω τα πράγματα θα διορθωθούν κάπως.
Πολύ σύντομα πιστεύω πως θα δούμε και 64bit έκδοση του flash...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet