Ομάδες μελέτης

...ασύγχρονα μαθήματα από τους guru της κοινότητας

Συντονιστής: the_eye

Ομάδες μελέτης

Δημοσίευσηαπό gr.ant » 04 Ιούλ 2011, 16:59

Προτείνω το εξής.
Γίνεται η πρόταση πάνω σε ένα βιβλίο, το οποίο να είναι ΚΑΛΌ !
Όσοι ενδιαφέρονται, συμμετέχουν σε μια ομάδα που θα φτιαχτεί στην οποία λύνονται απορίες και γίνεται συζήτηση πάνω σε σημεία του βιβλίου, ενώ (γιατί όχι) λύνονται και οι ασκήσεις του.
Στο τέλος θα προκύψει ιδανικά ένα βοήθημα συμπληρωματικό του βιβλίου, στο οποίο θα υπάρχουν τουλάχιστον οι λυμένες ασκήσεις του.
Πιστεύεται πως είναι εφικτό; Η ιδέα είναι φιλόδοξη ! Περιμένω απόψεις !
gr.ant
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ομάδες μελέτης

Δημοσίευσηαπό linuxs » 04 Ιούλ 2011, 21:03

gr.ant έγραψε:Προτείνω το εξής.
Γίνεται η πρόταση πάνω σε ένα βιβλίο, το οποίο να είναι ΚΑΛΌ !
Όσοι ενδιαφέρονται, συμμετέχουν σε μια ομάδα που θα φτιαχτεί στην οποία λύνονται απορίες και γίνεται συζήτηση πάνω σε σημεία του βιβλίου, ενώ (γιατί όχι) λύνονται και οι ασκήσεις του.
Στο τέλος θα προκύψει ιδανικά ένα βοήθημα συμπληρωματικό του βιβλίου, στο οποίο θα υπάρχουν τουλάχιστον οι λυμένες ασκήσεις του.
Πιστεύεται πως είναι εφικτό; Η ιδέα είναι φιλόδοξη ! Περιμένω απόψεις !

Είμαι μέσα! Μου αρέσει η ιδέα αλλα υπάρχει ένα κυρίως πρόβλημα. Είναι δεν είναι καλό ένα βιβλίο για να συμμετέχει ΕΝΕΡΓΑ κάποιος θα πρέπει να το έχει. Τι γίνεται με αυτούς που δεν το έχουν? :/
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃Προγραμματισμός: C┃Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.4 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

IRC: linuxs
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gr.ant » 05 Ιούλ 2011, 00:10

Για να συμμετάσχουν θα πρέπει να το έχουν (είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή) !
Αυτό είναι πολύ εύκολο για την περίπτωση που οι συγγραφείς του βιβλίου, το διαθέτουν ελεύθερα από το site τους.
Άρα είτε θα το έχουν ήδη, είτε αν μιλάμε για ελεύθερο βιβλίο, θα μπορούν να το κατεβάζουν, οπότε θα καταλήγουμε πάλι στην πρώτη περίπτωση!

Πιθανή απορία. "Για να απαντήσει κάποιος σε απορίες θα πρέπει να έχει το βιβλίο και μάλιστα να το έχει διαβάσει;"
Απάντηση: "Όχι.Θα μπει ένα πρόγραμμα μελέτης, που θα λέει τώρα είμαστε στο κεφάλαιο 1, μετά θα πάμε στο 2 κλπ.
Άρα κατά τη μελέτη που θα κάνει ο καθένας θα γίνεται η δουλειά"

Σημείωση. Αν μιλάμε για ένα μεγάλο βιβλίο, αν πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να το καλύψουμε, πιθανόν θα γίνει κάποια επιλογή στα πιο 'καυτά' μέρη ώστε να καλύψουμε αυτά. Αυτή η λύση σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει νόημα.
Τελευταία επεξεργασία από gr.ant και 05 Ιούλ 2011, 00:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
gr.ant
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 05 Ιούλ 2011, 00:13

Έχουμε κάνει ομάδα μελέτης στο παρελθόν, για τη γλώσσα Python. Μπορείς να δεις στην ενότητα των μαθημάτων.
Υπήρχε βιβλίο στο διαδίκτυο το οποίο μεταφράστηκε στα ελληνικά, και χρησιμοποιήθηκε ως ύλη για τα μαθήματα.
Μπορείς να δεις τα μαθήματα και να παρακολουθήσεις και τώρα.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έχουμε άτομα που έχουν ενδιαφέρον να αναλάβουν μαθήματα και διδασκαλία.
Το ζήτημα είναι να βρούμε ικανό αριθμό ατόμων που να έχουν την επιμονή να παρακολουθήσουν.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gr.ant » 05 Ιούλ 2011, 00:16

Με ενδιαφέρει πολύ !
Όμως δεν προτείνω απλά διδασκαλεία άλλα και συνεργασία αν πρόκειται για κάτι πιο σύνθετο από άτομα που θα γνωρίζουν ήδη python σε ένα βιβλίο που προϋποθέτει τη γνώση της python.
An o 'καθηγητής' είναι ο server και οι μαθητές οι 'clients' εγώ προτείνω ένα μοντέλο πιο κοντά στο p2p, δηλαδή με ισότιμους που θα γίνεται ο διαμοιρασμός. Αν ταυτόχρονα υπάρχει και η βοήθεια του 'server' ('καθηγητή') τόσο το καλύτερο. (Το 'αρχείο' που θα έχει 'διαμοιραστεί', σύμφωνα με το 1ο post, θα είναι ιδανικά ένα βοήθημα συμπληρωματικό του βιβλίου.)
Η ύπαρξη αυτού του σαφή στόχου είναι πιστεύω αυτό το κάτι, που θα δώσει τη δυναμική σε αυτή τη προσπάθεια να πετύχει, το αίσθημα πως είσαι δημιουργικός και θα βοηθήσεις εκτός από τον εαυτό σου να μάθει, να παραχθεί κι ένα έργο !
gr.ant
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gr.ant » 05 Ιούλ 2011, 01:56

simosx έγραψε:Έχουμε κάνει ομάδα μελέτης στο παρελθόν, για τη γλώσσα Python. Μπορείς να δεις στην ενότητα των μαθημάτων.
Υπήρχε βιβλίο στο διαδίκτυο το οποίο μεταφράστηκε στα ελληνικά, και χρησιμοποιήθηκε ως ύλη για τα μαθήματα.

@simosx
Κατέβασα το βιβλίο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια για αυτή την προσπάθεια !

@linuxs
περιμένω feedback !
gr.ant
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 05 Ιούλ 2011, 11:40

Θα πρέπει να ακούσουμε προτάσεις για ποια γλώσσα και πιο βιβλίο πρώτα... :/
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gr.ant » 05 Ιούλ 2011, 12:28

Μπορείς να κάνεις κι εσύ πρόταση !
Εγώ προτείνω το εξής.
http://man7.org/tlpi/
gr.ant
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 05 Ιούλ 2011, 14:51

gr.ant έγραψε:Μπορείς να κάνεις κι εσύ πρόταση !
Εγώ προτείνω το εξής.
http://man7.org/tlpi/

Δεν το είχα ποτέ...
έγραψε:With 1552 pages, 115 diagrams, 88 tables, nearly 200 example programs, and over 200 exercises, TLPI is the most comprehensive description of Linux and UNIX system programming available. The author, Michael Kerrisk, is the maintainer of the Linux man-pages project, which documents the Linux kernel and glibc APIs. He has long been active in the documentation, testing, and design review of Linux kernel-userspace interfaces.

Μήπως είναι πολλες οι 1500 σελίδες? ;/ Διαθέτεται σε ηλεκτρονική μορφή? :/

Επιπλέον, για να αρχίσει και τέτοιο δεν μπορούμε να είμαστε εγώ και εσύ θα πρέπει να το θέλουν και άλλοι οπότε θα έλεγα να περιμένουμε...´αποψή μου...

Φιλικά, Β.Τ.
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gr.ant » 05 Ιούλ 2011, 16:22

Έχουμε και λέμε.
Επαναλαμβάνω ότι αυτή η πρόταση δεν απευθύνεται μόνο στον linuxs ή στον simoxs, και επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμμετέχω ούτε εγώ ούτε ο linuxs ούτε ο οποιοσδήποτε συγκεκριμένα.
πχ αν βρεθεί μια ομάδα που συμφωνήσει σε ένα θέμα που εγώ νομίζω πως δε θα μπορέσω να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις, μπορούν να δημιουργήσουν εκείνοι μια ωραιότατη ομάδα ! Η πρόταση είναι ανοιχτή. Αρκεί να βρεθούν άτομα με όρεξη να την υλοποιήσουν. Εγώ θα παρακολουθώ και γιατί όχι και θα συμμετάσχω. Όπως όλοι μας αν πιστεύουμε ότι θέλουμε και μπορούμε. Αν κάποιος θέλει, θα μπορούσε να προτείνει δικό του θέμα, ή να μου ζητήσει να κάνω νέες προτάσεις.
Γεια σας.
gr.ant
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Το Σχολείο του Φόρουμ - Ασύγχρονα Μαθήματα