Λίγες σκέψεις για τις γλώσσες προγραμματισμού

...ασύγχρονα μαθήματα από τους guru της κοινότητας

Συντονιστής: the_eye

Re: Λίγες σκέψεις για τις γλώσσες προγραμματισμού

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 23 Νοέμ 2011, 12:27

Star_Light έγραψε:αλλα πολυ φοβαμαι πως σαν προγραμματιστης
στην C δεν θα βρω δουλεια στην Ελλαδα... εσεις τι πιστευετε?

Μερικές σκέψεις σχετικά με αυτό. Η Ινδία είναι από τις πλέον επιτυχημένες χώρες για outsourcing. Η Ιρλανδία επίσης. Η Βουλγαρία διαβασα τώρα τελευταία είναι πολλά υποσχόμενη. Τι είναι το outsourcing; Μια μεγάλη εταιρία θέλει να αναπτύξει ένα project και κάποια μέρη (συνηθως βαρετες δουλειές και όχι κρίσιμες) τα δίνει έξω να σχεδιαστουν. Δυστυχώς ψάχνοντας στο διαδίκτυο δε βρήκα ούτε μία διαφήμιση για τέτοιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Πώς να βρει κανείς δουλειά σαν προγραμματιστής στην Ελλάδα; Η εγχώρια αγορά είναι πολύ μικρή. Άρα πρέπει να αρχίσουν να ξεπερνάμε τα ταμπού μας ως έλληνες και να συναγωνιστούμε την παγκόσμια αγορά (και να πάψουμε να γκρινιάζουμε δεν υπάρχουν δουλειές αλλά να τις δημιουργήσουμε).

@Star_Light και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται να δουλέψει ως προγραμματιστής: κοιτάξτε την παγκόσμια αγορά. Δε λέω να γίνουμε μετανάστες, αλλά υπάρχουν εργαλεία που επιτρέπουν την παροχή υπηρεσιών από οποιαδήποτε χώρα σε οποιαδήποτε χώρα.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 23 Νοέμ 2011, 13:24

lucinos έγραψε:
M.Jackson έγραψε:
Τώρα και η Pascal είναι χρήσιμη, αλλά που είναι χρήσιμη; Σε εκπαιδευτικούς και μόνο σκοπούς.

Πιστεύω ότι αυτό είναι εκπαιδευτικό λάθος. Το ίδιο περίπου ισχύει και για την Logo αλλά η Logo έχει τουλάχιστον δύο καλές δικαιολογίες. Η μία είναι ότι συγγενεύει με την Lisp (και αυτό ενδεχομένως την κάνει ιδιαίτερη περίπτωση) η δεύτερη είναι ότι στον βαθμό που μπορεί να εμφανιστεί επιτυχώς σαν παιχνίδι κανείς δεν μπορεί να την αρνηθεί. Αυτά δεν ισχύουν για την Pascal. Η Pascal συγγενεύει με την ALGOL όπως και η C και αυτό που κάνει είναι μόνο να παιδεύει φοιτητές ανώτερης εκπαίδευσης. Δεν έχει τις δικαιολογίες τής Logo. Η Pascal για μένα ξεπεράστηκε πολύ απλά την ημέρα που επινοήθηκε το Unix. Αν εγώ είχα την επιλογή θα αντικαθιστούσα αμέσως τα μαθήματα Pascal με μαθήματα Unix. Τόσο απλό.

Αν εννοεις την NetLogo κανεις λαθος γιατι εχω βρει αγγελια
που προσφερει δουλεια και μαλιστα για 20 ευρω την ωρα!
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 23 Νοέμ 2011, 13:30

Dimitris έγραψε:
@Star_Light και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται να δουλέψει ως προγραμματιστής: κοιτάξτε την παγκόσμια αγορά. Δε λέω να γίνουμε μετανάστες, αλλά υπάρχουν εργαλεία που επιτρέπουν την παροχή υπηρεσιών από οποιαδήποτε χώρα σε οποιαδήποτε χώρα.

προτιμω να κοιταξω την παγκοσμια αγορα... αλλα επισης προτιμω να υπάρξει και μεταξυ μας συνεργασια
Μολις μπαινει καποιος και λεει οτι ξερεις μαθε την ταδε γλωσσα γιατι υπάρχουν τρομερες δουλειες
να ποσταρει και 4-5 απο αυτες !!!! Ετσι βοηθιουνται ολοι!!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vasster » 23 Νοέμ 2011, 20:46

Star_Light έγραψε:
...
Αν κατσω και την μάθω σε 1 μήνα έχεις να μου προτείνεις
καποια απο αυτα τα μεγάλα μηχανογραφικά κέντρα? :D
Ονομάστικα και συγκεκριμενα.

Επειδή σε βρίσκω λίγο "λογά" θα σου πρότεινα να ακούς τους άλλους χωρίς να ειρωνεύεσαι. Οσον αφορά εταιρίες θα έλεγα την Ασπίδα (που δυστυχώς έκλεισε) στην οποία όταν δούλευα μέχρι πριν δύο χρόνια προσφέραν 3500 ευρώ καθαρά (αυτοί που έρχονταν σε αγγελίες ζητούσαν από 4500 ευρω έως 5500 ευρώ καθαρά το μήνα) ή κάποιες από τις γνωστές τράπεζες. Οπουδήποτε δουλεύουν με AS/400 επίσης θα είναι εύκολο να βρεις δουλειά π.χ. τα μάρκετ ΑΒ. Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι μπορείς να μάθεις να δουλεύεις σε 1 μήνα κάποια γλώσσα θα έλεγα ότι είσαι μακρυα νυχτωμένος. Το να μάθεις να δουλεύεις δεν είναι μόνο το να μάθεις συντακτικά μια γλώσσα. Στις επιχειρήσεις είναι γνωστό ότι το συνηθισμένο διάστημα από την πρόσληψη για την κανονική απόδοση ενός νέοπροσλαμβανόμενου είναι συνήθως 6 μήνες και αυτό στην περίπτωση που γνωρίζει τη δουλειά. Και πίστεψε το, η γνώση της Python (χωρίς να θέλω να θίξω την γλώσσα) δεν είναι το προσόν που θα σε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, τουλάχιστον αυτόν τον καιρό.
Τελευταία επεξεργασία από vasster και 23 Νοέμ 2011, 21:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus) 4.10.0-19-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu)
Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 15915 MiB ‖ MSI H170M PRO-VDH (MS-7982) - MSI MS-7982
Intel Sky Lake Integrated Graphics [8086:1912] {i915_bpo}
enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15) ⋮ wlx784476b5edea: 148f:5370 Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter
vasster
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 23 Νοέμ 2011, 21:10

Πρωσοπικά είδα την Logo για την τρίτη γυμνασίου και δν μου άρεσε. Η μόνο γλωσσα όπου λάτρεψα ήταν η C ...σαν τον πρώτο έρωτα ένα πράγμα...σαν να έχεις το αυτοκίνητο όπου ονειρευόσουν από παιδί....
Τελευταία επεξεργασία από pc_magas και 24 Νοέμ 2011, 01:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 23 Νοέμ 2011, 22:49

vasster έγραψε:
Επειδή σε βρίσκω λίγο "λογά" θα σου πρότεινα να ακούς τους άλλους χωρίς να ειρωνεύεσαι. Οσον αφορά εταιρίες θα έλεγα την Ασπίδα (που δυστυχώς έκλεισε) στην οποία όταν δούλευα μέχρι πριν δύο χρόνια προσφέραν 3500 ευρώ καθαρά (αυτοί που έρχονταν σε αγγελίες ζητούσαν από 4500 ευρω έως 5500 ευρώ καθαρά το μήνα) ή κάποιες από τις γνωστές τράπεζες. Οπουδήποτε δουλεύουν με AS/400 επίσης θα είναι εύκολο να βρεις δουλειά π.χ. τα μάρκετ ΑΒ. Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι μπορείς να μάθεις να δουλεύεις σε 1 μήνα κάποια γλώσσα θα έλεγα ότι είσαι μακρυα νυχτωμένος. Το να μάθεις να δουλεύεις δεν είναι μόνο το να μάθεις συντακτικά μια γλώσσα. Στις επιχειρήσεις είναι γνωστό ότι το συνηθισμένο διάστημα από την πρόσληψη για την κανονική απόδοση ενός νέοπροσλαμβανόμενου είναι συνήθως 6 μήνες και αυτό στην περίπτωση που γνωρίζει τη δουλειά. Και πίστεψε το, η γνώση της Python (χωρίς να θέλω να θίξω την γλώσσα) δεν είναι το προσόν που θα σε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, τουλάχιστον αυτόν τον καιρό.

Γενικότητες. Και τελειως υποκειμενικες αποψεις περι γλωσσων
τις οποιες δεν θυμαμαι να ζητησα. Κρινεις στο μεταξυ χωρις να γνωριζεις
τις δυνατοτητες του αλλου και χαρακτηριζεις πολυ ευκολα επισης χωρις να ξέρεις.
Παλι καλα που ειμαι εγω ο "λογάς" φιλε μου ;)
Για αυτο εβαλα και το -> " :D " .
Για να μην το παρεις οτι σου ζητησα κατι απαιτητικα και με ειρωνια στο αρχικο μου ποστ.
Αλλα ενταξει οποιος θελει να νομιζει οτι τον ειρωνευομαστε κανενα προβλημα.
Θα χει τους λογους του :D

P.S Μιας και εβγαλες το πορισμα οτι καποιος σε ειρωνευτηκε μονος σου
θα μπορουσες και να μην απαντησεις .
Τελευταία επεξεργασία από Star_Light και 23 Νοέμ 2011, 23:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vasster » 24 Νοέμ 2011, 07:52

@Star_Light
Star_Light έγραψε:
...

Γενικότητες. Και τελειως υποκειμενικες αποψεις περι γλωσσων
τις οποιες δεν θυμαμαι να ζητησα. Κρινεις στο μεταξυ χωρις να γνωριζεις
τις δυνατοτητες του αλλου και χαρακτηριζεις πολυ ευκολα επισης χωρις να ξέρεις.
Παλι καλα που ειμαι εγω ο "λογάς" φιλε μου ;)
Για αυτο εβαλα και το -> " :D " .
Για να μην το παρεις οτι σου ζητησα κατι απαιτητικα και με ειρωνια στο αρχικο μου ποστ.
Αλλα ενταξει οποιος θελει να νομιζει οτι τον ειρωνευομαστε κανενα προβλημα.
Θα χει τους λογους του :D

P.S Μιας και εβγαλες το πορισμα οτι καποιος σε ειρωνευτηκε μονος σου
θα μπορουσες και να μην απαντησεις .

Προσωπικά δεν με θίγεις. Φυσικά και είναι υποκειμενικές οι απόψεις περί γλωσσών. Αντικειμενικά μπορείς να δεις μόνο μέσα από την αγορά, τι ανάγκες υπάρχουν, ζητούνται και πληρώνονται τον κάθε καιρό.

Όσον αφορά την cobol, εγώ την διδάχτηκα το 1984 και έκτοτε την χρησιμοποίησα ελάχιστα. Την έφερα όμως ως παράδειγμα γλώσσας που χρησιμοποιείται ακόμη σήμερα και πληρώνεται αρκετά καλά.

Υ.Γ. Ενα βιογραφικό σε μια μεγάλη επιχείρηση (π.χ. σε μια τράπεζα), με ένδειξη γνώσεων μόνο C και Python, είναι σίγουρο ότι δεν θα εντυπωσιάσει κανένα.
Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus) 4.10.0-19-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu)
Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 15915 MiB ‖ MSI H170M PRO-VDH (MS-7982) - MSI MS-7982
Intel Sky Lake Integrated Graphics [8086:1912] {i915_bpo}
enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15) ⋮ wlx784476b5edea: 148f:5370 Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter
vasster
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Νοέμ 2011, 14:35

vasster έγραψε:
Προσωπικά δεν με θίγεις. Φυσικά και είναι υποκειμενικές οι απόψεις περί γλωσσών. Αντικειμενικά μπορείς να δεις μόνο μέσα από την αγορά, τι ανάγκες υπάρχουν, ζητούνται και πληρώνονται τον κάθε καιρό.

Όσον αφορά την cobol, εγώ την διδάχτηκα το 1984 και έκτοτε την χρησιμοποίησα ελάχιστα. Την έφερα όμως ως παράδειγμα γλώσσας που χρησιμοποιείται ακόμη σήμερα και πληρώνεται αρκετά καλά.

Υ.Γ. Ενα βιογραφικό σε μια μεγάλη επιχείρηση (π.χ. σε μια τράπεζα), με ένδειξη γνώσεων μόνο C και Python, είναι σίγουρο ότι δεν θα εντυπωσιάσει κανένα.

Ωραια. Γιατι δεν εχω και καμια προθεση να θιξω ή να ειρωνευτω. ;)
Εγω το ειπα και πιο πανω πως συμφωνα με αυτα που βλεπω παιζει πολυ το web ;) στην Ελλαδα τουλαχιστον.
Τωρα σχετικα με τα βιογραφικα , προχθες πηρα τηλεφωνο σε ενα φροντιστηριο και μου ειπαν οτι πρεπει να στειλω βιογραφικο
ρωτησα αν υπάρχει επιλογη του να μιλησω με τον υπεύθυνο κατειδίαν και μου ειπαν πως οχι. Αυτη η αγγελια εχει δημοσιευτει
πριν 10 μερες και εχει ηδη 200 επισκεψεις. Ποιος μου λεει εμενα πως δεν θα στειλω τσαμπα βιογραφικο.... τα κοιτανε αραγε????

Δεν περιμενω φυσικα να ερθει ο αλλος και να μου πει οριστε σου εχουμε δουλεια στρωμενη ελα δουλεψε αλλα παιζει πολυ
και η γνωριμια.Αν εχεις γνωριμιες σε παιρνουν αμεσως για συνεντευξη και το εχουν παραδεχθει και στα ισια κιολας σε μια εκπομπη
δεν ειναι δικη μου εικασια αυτο. :D :D

EDIT: Επισης ακουγεται πως υπαρχει και αρκετη δουλεια για προγραμματιστες εφαρμογων στα κινητα.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 24 Νοέμ 2011, 14:48

Off topic:
Star_Light έγραψε: Αυτη η αγγελια εχει δημοσιευτει
πριν 10 μερες και εχει ηδη 200 επισκεψεις. Ποιος μου λεει εμενα πως δεν θα στειλω τσαμπα βιογραφικο.... τα κοιτανε αραγε????

Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι τέτοιο. Από την στιγμή που μπαίνεις στην αγορά εργασίας, το τσάμπα και βερεσέ τρέξιμο είναι κάτι που όλοι το έχουν κάνει και θα το κάνεις κι εσύ. Και όταν (και αν) φτάσεις εσύ σε ένα επίπεδο που να ζητάς εσύ εργαζομένους, θα το προκαλείς εσύ σε άλλους. That's life man, deal with it. ;)
Star_Light έγραψε:Δεν περιμενω φυσικα να ερθει ο αλλος και να μου πει οριστε σου εχουμε δουλεια στρωμενη ελα δουλεψε αλλα παιζει πολυ
και η γνωριμια.Αν εχεις γνωριμιες σε παιρνουν αμεσως για συνεντευξη και το εχουν παραδεχθει και στα ισια κιολας σε μια εκπομπη
δεν ειναι δικη μου εικασια αυτο.

Αυτό που λες ισχύει, αλλά ο κάθε εργοδότης όταν πληρώνει μισθό, θέλει να δει απόδοση των χρημάτων του. Εκεί οι γνωριμίες δεν μετράνε μία. Αν είσαι χάλιας, δεν πα' να 'χεις και το Θεό μπάρμπα, το σουτ που θα φας δεν θα έχει ταίρι. Εκτός αν νομίζετε ότι οι επιχειρήσεις είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα για την υποστήριξη γνωστών και φίλων.

Το θέμα ευρέσεως εργασίας είναι off-topic σε σχέση με το αρχικό θέμα του lucinos. Ας μην του χαλάμε άλλο το θέμα.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Νοέμ 2011, 16:37

εντάξει θα σου απαντήσω εδω τοτε viewtopic.php?f=7&t=21129

οποιος άλλος θελει ερχεται θα συνεχιστει εκει η κουβεντα.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Το Σχολείο του Φόρουμ - Ασύγχρονα Μαθήματα