lucinos έγραψε:@migf1
Μάθε να εκτιμάς περισσότερο τον χρόνο τού προγραμματιστή και μάθε να ακούς τι σού λένε κάποιοι που έχουν κάποια εμπειρία σε κάτι. Ο Dimitris μάλιστα έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα.
Μου κάνει τρομερά αρνητική εντύπωση το παραπάνω "δασκαλίστικο" σχόλιο σου, ειδικά μετά από όσα έχεις γράψει στο συγκεκριμένο νήμα! Με σπουδές Computer Science στην Αμερική (μερική εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη), 10+ χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης, 5 χρόνια διδασκαλίας, και εν ενεργεία γνωριμίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τις οποίες βρίσκομαι σε συχνή επικοινωνία παρόλο που επαγγελματικά έχω αποσυρθεί από τον χώρο εδώ και 5+ χρόνια, θέλω να πιστεύω πως έχω παραπάνω από αρκετά διαπιστευτήρια αφενός για να θεωρηθώ πως έχω "κάποια εμπειρία σε κάτι" κι αφετέρου για να έχω το δικαίωμα να απαντάω όπως αυτή τη στιγμή, όταν μου απευθύνονται στην προστακτική με υψωμένο το δάχτυλο, προτρέποντάς με να μάθω πράγματα που τα έχω φάει με το κουτάλι εδώ και τουλάχιστον 2 δεκαετίες.
Στο δια ταύτα λοιπόν, όλες οι γλώσσες είναι χρήσιμες και ταυτόχρονα καμία δεν είναι πανάκεια... η καλύτερη γλώσσα είναι τα bindings (με έχεις "αναγκάσει" να το γράψω τουλάχιστον 3 φορές μέχρι στιγμής σε αυτό εδώ το νήμα). Δεν αδικώ, δεν υποτιμώ, δεν χλευάζω ούτε τη C, ούτε την Assembly, ούτε την Perl, ούτε την Python, ούτε καμία άλλη γλώσσα. Όλες οι γλώσσες έχουν λόγους ύπαρξης και συνήθως η κάθε μια τους είναι καλύτερη από όλες τις υπόλοιπες σε τουλάχιστον 1 τομέα.
Τα κολλήματα με μία γλώσσα ή δυο γλώσσες συνήθως χαρακτηρίζει του χομπίστες, τους αδαείς ή/και τους ημιμαθείς (δεν αναφέρομαι σε κανένα συγκεκριμένα, για να μην έχουμε περαιτέρω παρεξηγήσεις). Όλοι έχουν τις προτιμήσεις τους σε 1-2 γλώσσες, οι γνώστες όμως του αντικειμένου ξέρουν πολύ καλά πως οι γλώσσες είναι απλώς εργαλεία... τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
Δεν σκοπεύω να συνεχίσω να διαπληκτίζομαι για τα αυτονόητα. Προσπάθησα σε αυτό το νήμα να διατυπώσω επιγραμματικά τα όποια συμπεράσματα έχω αποκομίσει στην πορεία μου στο χώρο... ούτε έχω όρεξη για καυγάδες, ούτε για ατέρμονες φιλοσοφικές συζητήσεις θεωρητικού επιπέδου, ούτε για το ποιος την έχει πιο μεγάλη. Είμαι πολύ γέρος για τέτοια.
Καλή συνέχεια ...