Συζήτηση για τη δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού Ubuntu-gr

Συζήτηση - Ιδέες - Δράσεις για την προώθηση του Ubuntu και του ΕΛΛΑΚ

Re: Ubuntu-gr Radio - Το ραδιόφωνο της κοινότητας

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 09 Αύγ 2009, 11:10

Όσοι παίζουν μουσική με mp3 δίχως να έχουν τους αυθεντικούς δίσκους είναι παράνομοι σωστά; Καλά εντάξει, τέτοιοι νομίζω υπάρχουν πολλοί. :lol:
Αυτό είναι το ζητούμενο όμως; Δηλαδή αν ένα ραδιόφωνο παίζει μουσική από αυθεντικά άλμπουμ τότε όλα είναι εντάξει;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 09 Αύγ 2009, 12:07

Ο σταθμός κατά την γνώμη μου καλύτερα παίζει ogg γιατί

[*] δεν χρειάζεται να πληρώνουμε την πατέντα του mp3
[*]το ogg στο ίδιο bitrate με το mp3 έχει καλύτερη ποιότητα , άρα κερδίζουμε bandwidth
[*]είναι ανοιχτό format

δεν βρίσκω κανένα λόγο να παίζει mp3 ;) .
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 09 Αύγ 2009, 12:12

Νομίζω δεν έχει σχέση ο τύπος των αρχείων με το αν είναι νόμιμη η διαδικασία, έτσι δεν είναι; Μπορεί να κάνω λάθος.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 09 Αύγ 2009, 15:06

Κάνετε ένα μεγάλο λάθος , ραδιόφωνα πληρώνουν και αρκετά μάλιστα .
Ανάλογο με το style μουσικής έχει και τιμή , για δείτε εδώ http://www.radiofono.gr/taxonomy/term/98
Η ΑΕΠΙ θα σου τα πάρει , ελπίδα είναι αυτό εδώ http://www.live365.com/index.live πληρώνεις ένα Χ πόσο το χρόνο αν δεν αλλάξει σύντομα τίποτα και είσαι οκ .

Υ.Γ.
Και απλά εάν βάζατε μία αναζήτηση στο Θείο google π.χ. έτσι Ραδιόφωνα και πνευματικά δικαιώματα θα βλέπετε τι έχει για αυτό το θέμα και κανονικό και δικτυακό ραδιόφωνο .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 09 Αύγ 2009, 15:15

Χμ... εμείς όμως αν υλοποιήσουμε όλη αυτήν την προσπάθεια που συζητάμε, θα την κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται από όλες τις πλευρές. Οπότε το βλέπουμε το θέμα, συνεχίζεται η συζήτηση. Όσοι έχετε γνώσεις σχετικά με ραδιόφωνο στο διαδίκτυο ή ραδιόφωνο κανονικό και θέλετε να βοηθήσετε μιλήστε ελεύθερα. Και φυσικά όσοι γνωρίζεται κάτι διαφορετικό από όσα ειπώθηκαν πριν για νομιμότητες κάντε ποστ. Για αυτό υπάρχει αυτό το θέμα.. για να συζητήσουμε σχετικά με την αρχική ιδέα του c7p την οποία βρήκα και εγώ ενδιαφέρων.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 09 Αύγ 2009, 15:30

Ναι ιδέα είναι καλή , και την ΑΕΠΙ πολλές φορές δεν την ενδιαφέρει που βρήκες τα mp3 αν καλό είναι να έχεις τα αυθεντικά cd άλλα τα λεφτά που πρέπει να δώσεις το "χαρτζιλίκι" τις εγώ θα έλεγα νταβατζιλίκι τις , γιατί δεν πιστεύω ότι όλα λεφτά που μαζεύει παν στους δημιουργούς , για ξένα τραγούδια που παίζουν τα ραδιόφωνα τι πάνε στο εξωτερικό ?
Απλά το θέμα στην Ελλάδα με μόνο δικτυακό ραδιόφωνο είναι λίγο άγνωστο ακόμα και για αυτό αν είναι να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμη από πριν .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 09 Αύγ 2009, 21:41

filippos.xf έγραψε:Νομίζω δεν έχει σχέση ο τύπος των αρχείων με το αν είναι νόμιμη η διαδικασία, έτσι δεν είναι; Μπορεί να κάνω λάθος.

Επειδή το mp3 είναι κλειστό φορμάτ πρέπει να πληρώνεις μια άδεια χρήσης αν θέλεις να streamαρεις σε mp3 ... :thumbdown:

Όσο για τα νομικά , θα το ψάξω το θέμα
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 10 Αύγ 2009, 09:32

Καλημέρα
linuxman καλά κάνεις και ανέφερες όσα ανέφερες, ίσα ίσα αν έχεις και άλλες πληροφορίες κάνε ποστ. ;) Σε ένα από τα προηγούμενα ποστ είπα τον τρόπο που σκέφτομαι και θέλω να ψάξουμε το θέμα των νόμων πριν κάνουμε οτιδήποτε. Δεν θέλω να κάνουμε κάτι αγνοώντας για τους νόμους και περιμένοντας από την τύχη να μας σώσει ή από την άγνοια των υπευθύνων για παρανομίες. Τώρα βλέπουμε και κάνουμε έρευνα για το αν μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό το ραδιόφωνο και θέλουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα (και νόμιμα) γίνεται.

c7p τότε να βάλουμε ogg όπως πρότεινες αφού έχει αυτά τα θετικά αυτός ο τύπος. Ναι ότι βρεις και εσύ για τα νομικά κάνε ποστ... ή για ότι άλλο σκέφτηκες για το θέμα. :)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 10 Αύγ 2009, 11:24

Μια καλή εναλλακτική λύση (μέχρι να λυθεί το θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα κ.τ.λ.) είναι στο site να ανεβάζουμε podcasts. Θα μιλάμε για τα θέματα που μας αφορούν άμεσα είτε έμμεσα και πιστεύω και πιο ευέλικτα.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 10 Αύγ 2009, 11:30

Nisok αν εννοείς αυτό που νομίζω, τότε το συζητούσα με τον alefteris αυτό μια μέρα.
Αλλά για πες μου και εσύ, εννοείς κάτι σαν αυτό που έχει το HELLUG; Δες εδω http://hellug.gr/index.php/OSullogos/Webtv

Και με αυτόν τον τρόπο θα μιλάμε για τα θέματα που μας αφορούν.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu-gr Marketing