Ελληνική ομάδα Marketing Ubuntu -Αρχική Συζήτηση

Συζήτηση - Ιδέες - Δράσεις για την προώθηση του Ubuntu και του ΕΛΛΑΚ

Re: Ελληνική ομάδα Marketing Ubuntu (προώθησης και διαφήμισης)

Δημοσίευσηαπό g00fy » 19 Ιουν 2009, 20:13

Κάποια πράγματα που έγραψα εδώ σχετικά με την προώθηση του Ubuntu και του ΕΛ/ΛΑΚ γενικότερα.

Off topic:
filippos.xf έγραψε:Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά ο lipara και εγώ[...]

Άρε Λιάκο, με τόσα άτομα που μιλάς τηλεφωνικά καθημερινά το κόβω να σου δίνει η γυναίκα τα παπούτσια στο χέρι... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 20 Ιουν 2009, 03:10

Ειμαι φοιτητης της πληροφορικης στο ΤΕΙ Καστοριας...
Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει να γινει κατι σαν ημεριδα κ να βοηθησουν ατομα μεσα απο το φορουμ???
Να ερθουν δηλαδη εδω ενα σ/κ κ να μιλησουν κ να παρουσιασουν ή οτι αλλο πρεπει να γινει...
Ακομα γνωριζω 3 καθηγητες μου οι οποιοι χρησιμοποιουν linux κ ισως δεχτουν να βοηθησουν...
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Ιουν 2009, 12:25

Alexandros_ έγραψε:Ειμαι φοιτητης της πληροφορικης στο ΤΕΙ Καστοριας...
Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει να γινει κατι σαν ημεριδα κ να βοηθησουν ατομα μεσα απο το φορουμ???
Να ερθουν δηλαδη εδω ενα σ/κ κ να μιλησουν κ να παρουσιασουν ή οτι αλλο πρεπει να γινει...
Ακομα γνωριζω 3 καθηγητες μου οι οποιοι χρησιμοποιουν linux κ ισως δεχτουν να βοηθησουν...

Τότε κανόνισε το εσύ , φτιάξτε μία μικροί ομάδα εκεί που ασχολείται με ̈́ινουξ και ΕΛΛΑΚ και θα βρεθούν άτομα να σας επισκεφτούν :D
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 20 Ιουν 2009, 18:57

Προσωπικά δε συμφωνώ καθόλου με την ιδέα της προώθησης και διαφήμισης του ubuntu.
Ο όρος και η έννοια του marketing δε συνάδουν με το λογισμικό ανοικτού κώδικα, και δεν είναι δικό μας προιόν για να το προωθήσουμε.
Προτείνω να αφήσουμε τα πράγματα να συνεχίσουν να εξελίσσονται στην φυσική τους ροή. Δεν μπορούμε να πείσουμε κάποιον/α που δεν είναι έτοιμος/η να μπεί στην διαδικασία αλλαγής λογισμικού, γιατί οι πιθανότητες να το μισήσει ή/και να το βαρεθεί μεγιστοποιούνται. Για να ασχοληθούν οι άνθρωποι με κάτι νέο πρέπει να έχουν μπουχτίσει από το παλιό. Το ubuntistas πιστεύω πως είναι αρκετό. Τέλος, σας παραθέτω την πτώση της m$ η οποία είναι συνεχής(πηγή: wikipedia).

Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Ιουν 2009, 19:08

prov83 δεν είδα πουθενά να γράφει ότι με την προσπάθεια αυτή σημαίνει ότι το Ubuntu είναι δικό μας, όσο για τον όρο Marketing πίστεψε με δεν έχω κανένα πρόβλημα να αλλάξει ο όρος. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα μίσους ή έχθρας, καμία σχέση. Το αν συνάδουν οι κινήσεις της προσπάθειας η όχι νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς να το πεις αυτό, αφού δεν έγιναν προσπάθειες καν. Και στο Ubuntistas ίσως στα επόμενα τεύχη να δεις κάτι σχετικό με την προσπάθεια βασικά. :)

Δεν ξέρω αν διάβασες αυτό το θέμα (http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=44&t=5605) αλλά κάπου εκεί μέσα, είπα τα εξής:
filippos.xf έγραψε:Όμως το Ubuntu δεν θα φτάσει ποτέ σε μεγάλο επίπεδο αν δεν γίνει μια ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από τους ίδιους τους θαυμαστές-χρήστες του. Χρειάζεται μεγαλύτερη προώθηση και διαφήμιση δίχως να διαγράφει την φιλοσοφία που έχει ήδη.

ακριβώς επειδή:
filippos.xf έγραψε:Αυτή η φιλοσοφία που έχει το Linux και οι διανομές του, για μένα είναι εκπληκτική. Θεωρώ ότι το Linux στον χώρο της τεχνολογίας είναι κάτι το πολύ ωραίο. Τέτοια φιλοσοφία πραγματικά θα έπρεπε να υπήρχε και σε άλλους χώρους, τομείς στην ζωή των ανθρώπων.

Πέρα όμως από την φιλοσοφία, το καλύτερο γεγονός είναι ότι και λειτουργικά είναι σαφέστατα ανώτερο από το λογισμικό της Microsoft.
Δεν νομίζω να χάλαγε κάποιον θαυμαστή του Ubuntu αν καταφέρναμε να έμπαινε το Ubuntu στα σχολεία για παράδειγμα, και επιπλέον ποιο είναι το πρόβλημα του να μοιραζόμαστε τα καλά που υπάρχουν γύρω μας με τους συνανθρώπους μας. Δεν πάμε να κερδίσουμε χρήματα, ούτε να πούμε ψέματα.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 20 Ιουν 2009, 19:23

prov83 έγραψε:Δεν μπορούμε να πείσουμε κάποιον/α που δεν είναι έτοιμος/η να μπεί στην διαδικασία αλλαγής λογισμικού, γιατί οι πιθανότητες να το μισήσει ή/και να το βαρεθεί μεγιστοποιούνται. Για να ασχοληθούν οι άνθρωποι με κάτι νέο πρέπει να έχουν μπουχτίσει από το παλιό.

Δεν προσπαθήσουμε να πείσουμε κανέναν. Απλά θα ενημερώσουμε, και σε όσους ενδιαφέρονται θα δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ubuntu εύκολα και χωρίς να ψάχνονται οι ίδιοι. Τυπικά το ίδιο πράγμα που κάνει ο καθένας μέσω της διαφήμισης στον τύπο, στην τηλεόραση, και στο ραδιόφωνο.

filippos.xf έγραψε:Δεν νομίζω να χάλαγε κάποιον θαυμαστή του Ubuntu αν καταφέρναμε να έμπαινε το Ubuntu στα σχολεία για παράδειγμα, και επιπλέον ποιο είναι το πρόβλημα του να μοιραζόμαστε τα καλά που υπάρχουν γύρω μας με τους συνανθρώπους μας.

Φαντάσου, να καθόμαστε έξω από ένα Λύκειο και να μοιράζουμε δωρεάν δισκάκια του Ubuntu σε όσους ενδιαφέρονται. Φυσικά τους ενημερώνουμε και το εγκαθιστάει όποιος θέλει. Αλλιώς το πασάρει σε φίλο του. Πόσο μάλλον σε μαθητές που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν δικό τους η/υ λόγο κόστους, τους δίνουμε την ευκαιρία να μας γνωρίσουν και να γλυτώσουν 100€ ίσως και περισσότερα (τεχνικοί για ιούς, για bugs κτλ.). Είμαι πρόθυμος να κάνω κάτι τέτοιο στο παλιό μου Λύκειο (είμαι γνωστός στον καθηγητή της πληροφορικής. Ακόμα περνάω από εκεί και χαιρετάω :mrgreen: ).
Τελευταία επεξεργασία από kon_nos και 20 Ιουν 2009, 19:29, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Ιουν 2009, 19:26

Εκτός από αυτά που ανέφερε ο kon_nos να προσθέσω κάτι ακόμα, βασικά το είπα στην αρχή του θέματος.

filippos.xf έγραψε:Δεν λέμε ότι όλα είναι ξεκάθαρα εδώ, δεν λέμε ότι το Ubuntu είναι τέλειο, αυτό που θέλουμε να ερευνήσετε είναι αυτό... ψάξτε μόνοι σας και δείτε τι είναι καλύτερο ή όχι. Ποιες είναι η αλήθειες και ποια τα ψέματα!

Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα :)
Εκτός αν τίθεται θέμα νομικό επειδή ονομάσαμε την προσπάθεια της ομάδας Ubuntu-gr Marketing, ε εντάξει αν είναι να αλλάξει η ονομασία. Σιγά...
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 20 Ιουν 2009, 19:46

Δε διαφωνώ με τις ιδεές σου, απλά δε συμφωνώ με αυτές :!:
Πέρα από την πλάκα, καταλαβαίνω πως έχεις καλό σκοπό και πολεμάς να υλοποιήσεις την σκέψη σου πείθοντας την κοινότητα για την σημασία τής.
Το σέβομαι και το εκτιμώ. Αλλά στο μυαλό μου προώθηση σημαίνει ανάπτυξη λογισμικού. Μια φοβερή ιδέα ήταν που τα παιδιά βοηθούν τα μέλη να μάθουν γλώσσες προγραμματισμού. Αν σιγά σιγά καταφερούν και τη διδάξουν σε 100 άτομα τότε το GNU/LINUX και κατ' επέκταση το Ubuntu στην Ελλάδα, θα έχει περάσει σε άλλη βάση, γιατί εγώ, ας πούμε, που χρησιμοποιώ προγράμματα λογιστικής διαχείρησης, μισθοδοσίας κ.τ.λ θα προσπαθήσω να δομήσω,αντιγράψω ίσως/μάλλον, κάτι παρεμφερές για το linux. Το αποτέλεσμα αυτού, είναι μία υγειής μετάβαση. Αν σε πετύχω στο μετρό να μοιράζεις αντίγραφα του opensuse λέγοντας μου ότι ψήνει και καφέ, κατά πάσα πιθανότητα θα το πετάξω σε ένα κάδο αμέσως μετά. Μου έρχεται στο μυαλό, η εικόνα μου να προσπαθώ, καταμεσής του δρόμου, να κόψω κουπόνια της ΚΝΕ όταν ήμουν πιτσιρικάς. Ήταν αστείο και ανούσιο.
Και επαναλαμβάνω, δεκτή η πληροφόρηση, αλλά η επιλογή είναι δική μου.
Αυτό που με βρίσκει σύμφωνο είναι η ιδέα του bullgr, αν την υιοθετήσετε.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Ιουν 2009, 20:27

prov83 έγραψε:Δε διαφωνώ με τις ιδεές σου, απλά δε συμφωνώ με αυτές :!:
Πέρα από την πλάκα, καταλαβαίνω πως έχεις καλό σκοπό και πολεμάς να υλοποιήσεις την σκέψη σου πείθοντας την κοινότητα για την σημασία τής.
Το σέβομαι και το εκτιμώ. Αλλά στο μυαλό μου προώθηση σημαίνει ανάπτυξη λογισμικού. Μια φοβερή ιδέα ήταν που τα παιδιά βοηθούν τα μέλη να μάθουν γλώσσες προγραμματισμού. Αν σιγά σιγά καταφερούν και τη διδάξουν σε 100 άτομα τότε το GNU/LINUX και κατ' επέκταση το Ubuntu στην Ελλάδα, θα έχει περάσει σε άλλη βάση, γιατί εγώ, ας πούμε, που χρησιμοποιώ προγράμματα λογιστικής διαχείρησης, μισθοδοσίας κ.τ.λ θα προσπαθήσω να δομήσω,αντιγράψω ίσως/μάλλον, κάτι παρεμφερές για το linux. Το αποτέλεσμα αυτού, είναι μία υγειής μετάβαση. Αν σε πετύχω στο μετρό να μοιράζεις αντίγραφα του opensuse λέγοντας μου ότι ψήνει και καφέ, κατά πάσα πιθανότητα θα το πετάξω σε ένα κάδο αμέσως μετά. Μου έρχεται στο μυαλό, η εικόνα μου να προσπαθώ, καταμεσής του δρόμου, να κόψω κουπόνια της ΚΝΕ όταν ήμουν πιτσιρικάς. Ήταν αστείο και ανούσιο.
Και επαναλαμβάνω, δεκτή η πληροφόρηση, αλλά η επιλογή είναι δική μου.
Αυτό που με βρίσκει σύμφωνο είναι η ιδέα του bullgr, αν την υιοθετήσετε.

Ίσως δεν κατάλαβες ακριβώς το σκεπτικό μου συνολικά, βασικά εγώ σε όσα post έγραψα περί προώθησης του Ubuntu αρχικά ήθελα να δω αν υπάρχει ανταπόκριση για μια μεγαλύτερη προσπάθεια. Δεν έκανα πλάκα εγώ όμως, μιλούσα σοβαρά... είδες πουθενά να αναφέρω ένα σορό ιδέες για το πως θα προωθηθεί σωστά το Ubuntu; Περισσότερο κουβέντα έκανα με σκοπό να δω το πως σκέπτονται τα μέλη της κοινότητας! Αν θέλω να είμαι ρεαλιστής μπορώ να πω ότι εγώ προσωπικά δεν ανέφερα πουθενά ακόμα ιδέες, λειτουργώ ως κινητήριος μοχλός ή οργανωτής πιο πολύ... κάτι τέτοιο. Ωστόσο ομολογώ ότι εφόσον θα έβλεπα τι είδους ανταπόκριση υπάρχει σε αυτό το κάλεσμα, μετά ήξερα πολύ καλά ότι αν ήταν θετική... θα έκανα κινήσεις και πράξεις. Όπως και να έχουν τα πράγματα εγώ ΔΕΝ θέλω να βλέπουμε αυτό το θέμα ως ένας πεσιμιστής! Μπορεί όποιος θέλει να αμφιβάλει, να έχει απορίες και να διαφωνεί με ιδέες ώσπου να εκφραστεί. Εφόσον εκφραστεί θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες και η κατάσταση θα οδηγηθεί ανάλογα. prov83 σκέφτηκες ότι μπορεί να μην έχω πει ακόμα όλα όσα θα ήθελα; ;) Σίγουρα με την προώθηση του Ubuntu θέλω να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, για παράδειγμα κάποιοι καθηγητές πληροφορικής μου στο λύκειο που πήγαινα έφτιαχναν προγράμματα για Windows. Μακάρι μια μέρα να φτιάχνουν για Ubuntu, ή να αναπτύσσουν διάφορες εφαρμογές... γιατί όχι; Εγώ δεν θέλω το Ubuntu να γίνει ακόμα καλύτερο; Βασικά αυτή η προσπάθεια ειλικρινά δεν βλέπω να κάνει κάποιο κακό στις δικές σου πεποιθήσεις, και μάλιστα ένα άτομο το οποίο είναι υψηλά στην ιεραρχεία του φόρουμ (Διαχειριστές, Γενικοί συντονιστές, Επίτιμα μέλη) μου είπε ότι δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι. Κατώτερος και ανώτερος, όποιος έχει ιδέες και πεποιθήσεις ας προσπαθήσει για αυτές ελεύθερα. Το να μοιραζόμαστε στους συνανθρώπους μας κάτι καλό σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπική μου πεποίθηση ή ιδέα και μόνο. Είναι κάτι πολύ παραπάνω! Δεν είναι δικό μου θέμα αποκλειστικά αυτή η προσπάθεια, αφού αν έχεις καταλάβει όντος την ιδεολογία μας... είμαστε όλοι μέλη της ομάδας προώθησης ήδη. Απλά η μόνη διαφορά σε αυτήν την προσπάθεια είναι ότι δεν θα γίνει μόνο στον μικρόκοσμο μας, αλλά οργανωμένα.
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 21 Ιουν 2009, 01:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Ιουν 2009, 20:35

Δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, εγώ απλά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ένα μεγαλύτερο και ωραίο βήμα... πολύ ωραίο βήμα όμως.
Άλλα είναι τα σημαντικά προβλήματα στην ανθρωπότητα, για αυτά γράφω στο ιστολόγιο μου (blog) http://tisymvainei.blogspot.com/.
Απλά είμαι ένας θαυμαστής του Ubuntu και θέλησα να προσφέρω με αυτόν τον τρόπο γιατί μπορώ, από εκεί και πέρα αν δεν θέλει η κοινότητα εντάξει.
Θα αφήσουμε τα πράγματα στην φυσική τους ροή όπως είπε ο prov83, αν και εγώ δεν περιμένω τίποτα από την τύχη ούτε από την μοίρα.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu-gr Marketing