Ελληνική ομάδα Marketing Ubuntu -Αρχική Συζήτηση

Συζήτηση - Ιδέες - Δράσεις για την προώθηση του Ubuntu και του ΕΛΛΑΚ

Re: Ελληνική ομάδα Marketing Ubuntu (προώθησης και διαφήμισης)

Δημοσίευσηαπό linuxman » 22 Ιουν 2009, 15:58

paschalis.m έγραψε:αν ειναι αυτα ειναι μακραν καλυτερα απο του ubuntu.
αν για κατι πρεπει να συμφωνησουμε ειναι η ελλειψη αισθητικης απο το ubuntu.
προσπαθω να καταλαβω ποιος διαολος αποφασιζει για το artwork. ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ.
χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι το παρον φορουμ που ενω χρησιμοποιει τα ιδια χρωματα εχει τουλαχιστον μια αισθητικη.
ενω στο ubuntu τα χρωματα ειναι ασυνδετα.....οτι ναναι.για να μην μιλησω για τα fonts. εκει δεν υπαρχει σωτηρια.
και ερωτω: ειναι τοσο δυσκολο να βαλουν λιγο γουστο? τσαμπα ειναι.

Ίσος και είναι κάπως , άλλα εγώ θα πω εάν έχετε καλύτερες ιδέες παραθέστε τις , κάντε μία επικοινωνία με το ART work team τις Εταιρίας .
prov83 έγραψε:@Bullgr σε ευχαριστώ που ξεκαθάρισες τι συμβαίνει με το marketing της canonical.
Οπότε δε συμφωνώ με την προώθηση μίας εταιρίας, που όπως και κάθε εταιρία έχει σκοπό την συλλογή κεφαλαίων. Αν ήταν μη κερδοσκοπικός οργανισμός θα το συζητούσα.

Εδώ είσαι κατά δική μου λογική λάθος , η εταιρία που είναι πίσω από το Ubuntu είναι αυτή που το ξεκίνησε αν και μετά λόγου μεγάλης κοινότητας που απέκτησε σαν διανομή άρχισε να γίνεται καλύτερη , δεν λέω εάν αύριο αλλάξει πολιτική το Ubuntu θα σταματήσει να αναπτύσσεται άλλα δεν θα είναι κάθε 6 μήνες και νέα έκδοση , δεν θα έχει τόσους διακομιστές που για να έχουμε καλές ταχύτητες και ενημερωμένο λογισμικό , μακάρι για όλα αυτά να κάνω λάθος άλλα εάν δεν θα υπάρχει κάποια εταιρία θα είναι πολύ δύσκολα .
Και δεν χρειάζεται να προωθείς μία εταιρεία προωθείς την Διανομή που σου έκανε κλικ και μπήκες στο ΕΛΛΑΚ και κατάλαβες την δύναμη του .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Ιουν 2009, 16:15

linuxman έγραψε:άλλα εάν δεν θα υπάρχει κάποια εταιρία θα είναι πολύ δύσκολα .

Ναι αλλά αυτή η εταιρία πως βγάζει χρήματα για να τα συντηρεί όλα αυτά? Απο το store της πουλώντας cd και διάφορα άλλα καθώς και απο το support.

To debian που δεν είναι εταιρία? Πάνω κάτω το ίδιο (εκτός του pay support) καθώς και απο donations...

Όπως βλέπεις το Debian βγάζει σχεδόν το 90% της δουλειάς που έχει το τελικό Ubuntu χωρίς να είναι εταιρία...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 22 Ιουν 2009, 16:33

80% των Hosting Company's έχουν και Debian , Plesk Control Panel , και πολλά άλλα που Debian έχει αποδείξει ότι κάνει για σταθερότητα και ασφάλεια .
Από αυτό έχει και donations , και αυτό καλό είναι , και επίσης καλό είναι να πληρώνεται κάποιος όταν κάνει δουλεία με χρήση του ΕΛΛΑΚ .
Δεν πουλά λογισμικό άλλα παρέχει υπηρεσίες δεν είναι το ίδιο αυτό .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Ιουν 2009, 16:39

linuxman έγραψε:και επίσης καλό είναι να πληρώνεται κάποιος όταν κάνει δουλεία με χρήση του ΕΛΛΑΚ .

Μάλλον πληρώνει θες να πεις...

linuxman έγραψε:Δεν πουλά λογισμικό άλλα παρέχει υπηρεσίες δεν είναι το ίδιο αυτό .

Ούτε υπηρεσίες πουλά, ούτε λογισμικό.
Προσφέρει λογισμικό και όποιος θέλει κάνει μια δωρεά ή αγοράζει ένα CD ή προσφέρει με άλλους τρόπους...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 22 Ιουν 2009, 18:40

prov83 έγραψε:Παιδιά, το linux δεν είναι παγωτό και πατατάκια. Αν θεωρείτε ότι είναι, τότε σταματώ να τρώω παρφέ σοκολάτα απλωμένο σε κυματιστά,τραγανιστά γλυκο-doritos, όχι γιατί μπούκωσα και δε με εκφράζει πλέον, αλλά επειδή μου είπε ένας ότι το γιαούρτι-μέλι-καρύδια με μήλο-κανέλα είναι καλύτερο γι'αυτόν. Με συγχωρείτε, αλλά δεν είμαι έτοιμος για μια τέτοια γευστική απόλαυση. Κάπως έτσι νοιώθουν οι άνθρωποι που δε ξέρουν τι θέλουν από τον υπολογιστή τους. Δεν χρησιμοποιώ ubuntu για να κρίνω τα άλλα λειτουργικά συστήματα, ούτε για να επιδείξω τις λειτουργίες του σε γνωστούς και φίλους.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όσοι βλέπουν τον υπολογιστή μου(με compiz, cairo, screenlets, desklets, και του αγιού τα πασουμάκια) θέλουν την remastered εκδοχή του. Όσο και αν προσπαθώ να τους πείσω για κανονική εγκατάσταση. Με αποτέλεσμα τώρα να τρέχω, δε μου δουλεύει ο εκτυπωτής ο ένας, δε μου παίζουν οι ήχοι ο άλλος.
Εξακολουθώ να μη συμφωνώ με τον όρο marketing και ας τον έχω μπερδέψει με το money and banking και το risk management and portfolio theory. Όπως και να έχει το θέμα, με σωστές κινήσεις θα τα πάτε περίφημα.
Καλή επιτυχία.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο συζήτηση για το αν το linux είναι παγωτό (πατατάκια, σοκολάτα, doritos και ένα σορό άτοπα παραδείγματα που έφερες) ή όχι, αν θέλουν να το βλέπουν ως παγωτό μερικοί τι να πω... ότι επιθυμεί η φαντασία τους. Βέβαια ξέχασες να πεις μια σημαντική λεπτομέρεια, όλα αυτά που ανέφερες κοστίζουν ενώ το Ubuntu το βρίσκουμε δωρεάν και ας υπάρχει διαφήμιση. Έχω κάτι να σου δείξω prov83 είναι 2 κείμενα (http://tisymvainei.blogspot.com/2009/05/blog-post_20.html) που έγραψα όταν έκανα την στρατιωτική μου θητεία... Θετική αλλαγή και Θετική αλλαγή - μέρος 2. Κοίταξε τα εάν θέλεις, εδώ όμως δεν θέλω να ανοίξουμε κουβέντα με πολιτικούς προσδιορισμούς μιας και είδα ότι χρησιμοποιήσεις σε επόμενο μήνυμα σου μερικούς. Τα εφέ ούτε εμένα με εντυπωσιάζουν, δεν χρησιμοποιώ compiz στον υπολογιστή μου αν και δεν σηκώνει το σύστημα μου πολλά πολλά :P αλλά και να είχα πολύ καλό μηχάνημα πάλι δεν θα χρησιμοποιούσα compiz. Προτιμώ ποιότητα αντί για εμφάνιση. Όσο για τον όρο marketing που από τι βλέπω έχεις κάποιο πρόβλημα με αυτήν την λέξη παραθέτω αυτό "Οι λέξεις δεν είναι παρά οδικές πινακίδες" λέει ο Έκχαρτ Τόλε.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 22 Ιουν 2009, 19:26

Off topic:
ftso έγραψε:Παρόλα αυτά δεν είναι και τόσο άσχημα

Έχουν περάσει μερικά χρονάκια από τότε... Δεν ξέρω εάν στο μεσοδιάστημα βάλανε και αυτοί επαγγελματίες γραφίστες με photoshop & illustrator να τους κάνουν τα dvd box... Θα προσπαθήσω να βρω μια φωτό και να σας δείξω τι εννοούσα...

Επίσης κάτι που ήθελα να τονίσω είναι ότι έχουμε μπερδευτεί λιγάκι με τις τελευταίες δημοσιεύσεις... Δεν έχουμε σκοπό με την Ελληνική ομάδα Marketing Ubuntu να στελεχώσουμε το τμήμα marketing της canonical αλλά για να προωθήσουμε το ubuntu στην Ελλάδα, να προωθήσουμε τις δράσεις μας ως κοινότητα. Άλλο το ένα άλλο το άλλο...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 22 Ιουν 2009, 20:00

Πράγματι, θα προτιμούσα να δω απλές ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν τώρα για τη διάδωση του ΕΛ/ΛΑΚ, και για εμάς για το Ubuntu Linux.

Μιλάμε για απλά πράγματα. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι να αλλάξουμε το SSID στο ασύρματο δίκτυό μας ώστε να λέει π.χ. «Member of www.ubuntu-gr.org #341». Οπότε, οι γείτονες και περαστικοί που θα κοιτάνε τα ασύρματα δίκτυα, θα βλέπουν το URL της κοινότητας.
Ακόμα θα είναι εύκολο να εντοπιστούν οι γείτονές μας που έχουν Linux.

(ενημέρωση) Όπως βλέπω, μας πρόλαβαν για δύο μήνες στο http://digg.com/linux_unix/Ubuntu_Gueri ... _WLAN_SSID

Είμαι εντάξει να κάνω μια τέτοια ανακοίνωση στα πλαίσια της ομάδας.
Υπάρχει αντίρρηση;
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 22 Ιουν 2009, 20:07

bullgr έγραψε:Επίσης κάτι που ήθελα να τονίσω είναι ότι έχουμε μπερδευτεί λιγάκι με τις τελευταίες δημοσιεύσεις... Δεν έχουμε σκοπό με την Ελληνική ομάδα Marketing Ubuntu να στελεχώσουμε το τμήμα marketing της canonical αλλά για να προωθήσουμε το ubuntu στην Ελλάδα, να προωθήσουμε τις δράσεις μας ως κοινότητα. Άλλο το ένα άλλο το άλλο...

Ακριβώς, έτσι είναι!
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 22 Ιουν 2009, 20:09

Ενα παραδειγμα για μια ιστοσελιδα που αναφερω σε προηγουμενο post μου, mπορειτε να βρειτε εδω whyubuntu.xtreemhost.com. Oποιος θελει μπορει να βαλει τη userbar (σε αλλα forums, οχι εδω) η αν θελετε μπορω να δωσω τα στοιχεια του account της ιστοσελιδας σε οποιον νομιζει οτι μπορει να φτιαξει κατι καλυτερο (γιατι απο γραφικα... σκιζω ;) )
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 22 Ιουν 2009, 21:29

pkst έγραψε:Μια δυο πρόχειρες σκέψεις:
Η ομάδα "μαρκετινγκ" ΔΕΝ πρέπει να έχει στόχο την προώθηση μέσω διαδικτύου, αλλά την προώθηση μέσω ανθρώπινης παρουσίας σε διάφορες εκδηλώσεις - συνέδρια- happenings. Η δημιουργία booth του ubuntu-gr δίπλα π.χ στο hellug (η μαζί του) σε εκδηλώσεις- εκθέσεις-συνεδρια στην Ελλάδα , με υλικό προώθησης - αυτοκολλητάκια - cd - banners- υπολογιστές επίδειξης κτλ. ίσως να πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεροαιότητες. Αυτό απαιτεί μια ομάδα που να έχει την δυνατότητα να ξοδεύει π.χ ένα Σαββατοκύριακο πραγματικής παρουσίας σε διάφορα μέρη (και μερικές μέρες πριν) για προετοιμασία - τρέξιμο, οργανωτικά - συγκέντρωση χρημάτων, μετακομίσεις κ.ο.κ.
ΙΜΗΟ μια ακόμα σελίδα που θα μαζεύονται web-banners , gifs και pdfs, θα είχε ελάχιστη απήχηση και κανένα ουσιαστικό αντίκτυπο.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου pkst.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ubuntu δεν είναι το καλύτερο OS στον κόσμο ούτε τα Windows ούτε τα Mac κτλ. Δεν υπάρχει καλύτερο λειτουργικό σύστημα, υπάρχει καταλληλότερο λειτουργικό τις ανάγκες του χρήστη, και αυτό πρέπει να τονίσουμε. Δεν μπορείς να πεις σε ένα gamer ότι το ubuntu είναι το καλύτερο λειτουργικό για αυτόν...
Παρόλο που είναι ubuntu-gr η κοινότητα , πιστεύω πως θα έπρεπε να προωθούμε και άλλες διανομές πχ mint, ώστε ο χρήστης να διαλέξει πια διανομή νομίζει ότι είναι πιο κατάλληλη για αυτόν.
Ο κόσμος είναι κατενθουσιασμένος με το linux και δεν το ξέρει... Έκανα μια εργασία στην πληροφορική για το αγαπημένο μας OS και παρόλο που ήταν ώρα "του χαβαλέ" και κανείς σχεδόν δεν πρόσεχε τις παρουσιάσεις των εργασιών, μόλις άρχισα να δείχνω τα πλεονεκτήματα του linux και γενικότερα του ελεύθερου λογισμικού υπήρχε ενδιαφέρον !!! Ειδικότερα όταν παρουσίασα ένα βιντεάκι με τα εφέ από το compiz και τις πολλαπλές επιφάνειες εργασίες. Όταν τέλειωσα την παρουσίαση (η οποία διήρκεσε μόλις 5 λεπτά), πάνω από το τους μισούς συμμαθητές μου με ρωτούσαν που μπορούν να βρουν αυτό το linux και αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι απο αυτούς δεν έχουν και ιδιαίτερες σχέσεις με τους υπολογιστές . :lol:
Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι όπως είπα και πριν ότι ο κόσμος είναι κατενθουσιασμένος με το linux και δεν το ξέρει και ότι οι παρουσιάσεις για την προώθηση του ubuntu,linux κτλ , επιβάλλεται να είναι σύντομες για να μην κουράζεται ο κόσμος.

Είμαι πρόθυμος να προωθήσω το ubuntu γενικότερα το linux και το ελεύθερο λογισμικό στην Κατερίνη και γενικότερα στην Πιερία. Και Θεσσαλονίκη , Βέροια άμα θέλετε μπορώ να έρθω ;).
-----
Edit
-----
Πιστεύω ότι ένας καλός τρόπος για να προωθήσουμε το linux γενικότερα είναι με την χρήση των "φυλών" / "tribes". Εικόνα
Πες μια ιστορία > Σύνδεσε μια "φυλή" (ομάδα ανθρώπων) > Οδήγησε ένα κίνημα/κίνηση > Κάνε την αλλαγή
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu-gr Marketing