Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Συζήτηση - Ιδέες - Δράσεις για την προώθηση του Ubuntu και του ΕΛΛΑΚ

Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 29 Οκτ 2009, 20:25

Συζήτηση για την δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού για την κοινότητα Ubuntu-gr


Σε αυτό το θέμα --> Windows 7 Sins
το μέλος της κοινότητας Apopas ανέφερε μια καλή ιδέα που έχει σχετικά με την προώθηση του Ubuntu.

Για διευκόλυνση και για την ανάπτυξη της ιδέας του ανοίγω αυτό το θέμα στο Ubuntu-gr Marketing. Παρακάτω παραθέτω την ιδέα του μέσα στο spoiler μαζί με κάποιες πληροφορίες και γνώμες που ειπώθηκαν, καλό είναι να τα διαβάσετε για να κατανοήσετε πλήρως το θέμα.
Spoiler: show
Apopas έγραψε:Επίσης, σκέφτομαι κάτι εδώ και καιρό. Το 2004 με αφορμή την έκδοση 1.0 του Firefox, είχε κάνει το Mozilla Foundation έρανο από όλο τον κόσμο για να μαζέψει λεφτά και να πληρώσει για μια καλή ολοσέλιδη διαφήμιση στους New York Times. Τελικά συγκέντρωσε από 10.000 διαφορετικούς δωρητές και μάζεψε τόσα που έκανε δισέλιδη. http://www.mozilla.org/images/nyt_ad_large_2004.png. Το αριστερό κομμάτι είναι φτιαγμένο από τα ονόματα όλων όσων πρόσφεραν τον οβολό τους.
Το ίδιο είχαν κάνει και στη Γερμανία και μάζεψαν 48000 ευρώ!!! από 2.500 άτομα.
Ίσως να μπορούσαμε κι εμείς κάτι τέτοιο ρε παιδιά; 4000 άτομα είμαστε εδώ μέσα. Τα 500 να δώσουμε από 5 ευρώ, θα κάνουμε διαφήμιση του Lucid Lynx που είναι η επόμενη έδοση και είναι και LTS, στο οπισθόφυλλο της πιο δημοφιλούς εφημερίδας :think:

sokoban4ever έγραψε:@Apopas
:think:
Άμα σκέφτεσαι τέτοιες ιδέες μίλησε στον filipos.xf ίσως να σκαρώσετε κάτι μαζί
για διαφήμιση κλπ
:thumbup:

Apopas έγραψε:Δραστηριοποιείται δλδ σε τέτοια θέματα γενικά ή έχει ξανακάνει κάτι αντίστοιχο παλιότερα; Αν είναι θα του στείλω PM :think:

Apopas έγραψε:
ph03nix έγραψε:
Apopas έγραψε:4000 άτομα είμαστε εδώ μέσα

Το θεμα ειναι ποσοι απο αυτους ειναι ενεργοι στο forum και κατα ποσο ειναι ψημενοι για κατι τετοιο! :think:

Γι αυτό ανέφερα 500 από τα 4000. Στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται το ποσοό να μαζευτεί αύριο. Ας γίνει σιγά σιγά, όσο πληθαίνουμε.
Στην έσχατη περίπτωση και 100 άτομα από δέκα ευρώ θα μαζέψουμε ένα χιλιάρικο. Όλο και σε κάποιο περιοδικό θα μπορέσουμε να κάνουμε καλή διαφήμιση. Δεν νομίζω πια, ότι δεν θα προσφέρουν τον οβολό τους ούτε 100 άτομα.

ph03nix έγραψε:
Apopas έγραψε:Στην έσχατη περίπτωση και 100 άτομα από δέκα ευρώ

Ναι οντως!Ισως να γινοταν μια ψηφοφορια για να μαθαιναμε αν θελουν αρχικα οι χρηστες να συνδραμουν(Αν και για 5-10 ευρω δν πιστευω να διαφωνουν)!Υπαρχει και ενα ακομα θεμα:Πως θα συγκεντρωθουν τα χρηματα?Εννοω ειμαστε σκορπισμενοι στα 4 σημεια του οριζοντα! :P

Apopas έγραψε:Σε ένα λογαριασμό που θα ανοίξουμε ειδικά γι'αυτόν τον σκοπό και για μέλλοντες εράνους σε κάποια τράπεζα. Όσοι θέλουν να τα καταθέτουν εκεί και όσοι θέλουν online μέσω paypal, όπως γίνεται και σε πολλές opensource ιστοσελίδες.

filippos.xf έγραψε:Off topic:
Καλησπέρα!
Ναι ασχολούμαι με τέτοια θέματα και μου αρέσει να βρίσκω ιδέες, η προώθηση του Ubuntu είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Έχω γράψει πολλά όσων αφορά τον τρόπο που σκέφτομαι για την προώθηση του Ubuntu σε άλλα θέματα, μπορείς να κοιτάξεις μέσα στο Ubuntu-gr Marketing αν θέλεις. :)

Σε αυτά που προαναφέρθηκαν στα προηγούμενα ποστ συμφωνώ. Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι καλό μπορεί να καταφέρουμε και δεν νομίζω να διαφωνήσουν πολλοί.

Η ιδέα σου δεν είναι άσχημη και μάλιστα πιστεύω πως μπορεί να δώσει τροφή για νέες ιδέες στο μέλλον, ήδη κάτι άρχισα να ψιλό δημιουργώ στις σκέψεις μου. Επειδή τέτοιες αποφάσεις στην κοινότητα πρέπει να λαμβάνονται δημοκρατικά με βάση την πλειοψηφία, φτιάξε ένα νέο θέμα μέσα στο Ubuntu-gr Marketing αποκλειστικά και μόνο για την ιδέα-πρόταση σου. Μέσα στο νέο θέμα όμως βάλε ψηφοφορία με τις επιλογές "Συμφωνώ", "Διαφωνώ" και γράψε στο ποστ αναλυτικά την ιδέα-πρόταση σου. ;)

c7p έγραψε:Off topic:
Ένας λογαριασμό στην τράπεζα είναι απαραίτητος ώστε ο οποιοδήποτε να μπορεί να στηρίξει της ενέργειες προώθησης της κοινότητας . Δεν πιστεύω πως αξίζει να μαζέψουμε χρήματα για να αγοράσουμε ένα χώρο σε μια εφημερίδα για να διαφημίσουμε το Ubuntu.
Αντίθετα ως Ελληνική κοινότητα του Ubuntu θα μπορούσαμε κάτω από οργανωμένες ενέργειες να στείλουμε ηλ. μηνύματα σε όσο πιο πολλά έντυπα μέσα (και μη) μπορούμε ζητώντας μια στήλη για να ενημερώσουμε τον κόσμο σχετικά με το τι είναι ΕΛΛΑΚ, τι Linux, ποια η δουλειά της κοινότητας, σε απλά ελληνικά. Επίσης μπορούμε να μαζέψουμε τα χρήματα για την εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων, κάτι που νομίζω θα αποδώσει καλύτερα από μια απλή διαφήμιση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από την διανομή που στηρίζουμε βρίσκεται μια εταιρία, η Canonical, από την οποία έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητήσουμε να υποστηρίξει αυτές τις ενέργειές μας με κάποιον τρόπο (π.χ να διαθέσει τα χρήματα για την εκτύπωση των ενημερωτικών φυλλαδίων)

Να δημιουργήσουμε τραπεζικό λογαριασμό ώστε να πάμε μπροστά την κοινότητα Ubuntu-gr και να προωθήσουμε το Ubuntu στην Ελλάδα; Θέλετε κάτι τέτοιο; Κάντε ποστ ελεύθερα με τις γνώμες σας, ας εξετάσουμε αυτήν την ιδέα. Τέτοιες αποφάσεις στην κοινότητα πρέπει να λαμβάνονται δημοκρατικά με βάση την πλειοψηφία, για αυτό και ανοίγω ψηφοφορία ώστε να καταλήξουμε κάπου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
 • Στην ψηφοφορία ψηφίζεται εάν συμφωνείτε η διαφωνείτε να έχουμε τραπεζικό λογαριασμό όχι μόνο για μια κίνηση αλλά γενικότερα για πολλές τέτοιες κινήσεις. Για την προώθηση της κοινότητας Ubuntu-gr και του Ubuntu στην Ελλάδα και γενικότερα για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον που θα μπορούσαμε να το υλοποιήσουμε καλύτερα με την συμβολή χρημάτων.
 • Το χρηματικό ποσό θα είναι ελεύθερο, δηλαδή θα μπορούμε να καταθέσουμε στον τραπεζικό λογαριασμό όσο θέλουμε.
 • Αν εγκριθεί η δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού, τότε θα προσθέσουμε κάποιο σημείο στην κεντρική ιστοσελίδα της κοινότητας για αυτό το θέμα.. για δωρεά. Με πληροφορίες κτλ.
 • Όπως προανέφερα τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά, για αυτό σε οτιδήποτε διαφωνείτε ή έχετε διαφορετική γνώμη, κάποια παρατήρηση, πρόταση ή ιδέα κάντε ποστ. Όλοι θέλουμε το καλό της κοινότητας. ;)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2866
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009, 04:58
Εκτύπωση

Re: Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό panligo » 29 Οκτ 2009, 21:10

Καλή ιδέα δεν λέω αλλά εδώ θέτονται και μερικά εύλογα/αυτονόητα ερωτήματα...
1)Ποιος/οι θα διαχειρίζεται/νται το λογαριασμό;
2)Πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα χρήματα θα πηγαίνουν όντως για το σκοπό στον οποίο κατατέθηκαν;
3)Πώς θα διασφαλιστεί η διαφάνεια των ενεργειών που γίνονται με αυτά τα χρήματα (Πραγματικά έξοδα..)
4)Πώς θα ενημερώνεται ο κάθε ένας μας με διαφανείς διαδικασίες για το πραγματικό πόσο του λογαριασμού σε κάθε χρονική στιγμή; (Πραγματικά έσοδα/καταθέσεις)

Εγώ προσωπικά πιστεύω πως το παραπάνω εγχείρημα είναι σχεδόν αδύνατο για εμάς εδώ στο forum....
Δεν λέω.., οι εταιρίες το κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία αλλά οι εκάστοτε εταιρίες έχουν και τους ανάλογους μηχανισμούς να πραγματοποιήσουν κάτι τέτοιο με αξιόπιστο, διαφανές και καθόλα νόμιμο τρόπο, με τους απαραίτητους ελέγχους.

Εμείς δεν έχουμε τίποτα από αυτά.
Άσε το ερώτημα το ποιος/οι θα αναλάβουν όλοι αυτή την ευθύνη, που σε τελική ανάλυση κρύβει και τον κίνδυνο της νομικής αντιμετώπισης σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά...
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1150
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009, 22:44
Τοποθεσία: Αθήνα
Εκτύπωση

Re: Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό logari81 » 29 Οκτ 2009, 21:15

Ψηφισα διαφωνω. Η αντιπροταση μου ειναι:

Υπαρχουνε τοσοι επισημοι lug στην Ελλαδα που εχουνε λογαριασμο τραπεζης, μπορουμε να ερθουμε σε επαφη μαζι τους ώστε να μας κανουνε ενα "τεφτερι" βασει του οποιου να διαχειρίζονται χρηματα που θα δωριζονται στον εκαστοτε συλλογο με την επισήμανση "ubuntu-gr". Αυτα τα χρηματα θα τα χρησιμοποιει ο εκαστοτε συλλογος με την εγκρισή και των υπολοιπων μας για το τυπωμα φυλλαδίων και για την εγγραφη CD.

Η διαδικασία πρακτικα μπορει να εφαρμοστει βασει ενος online εγγραφου στο οποιο θα καταγραφονται όλα τα έσοδα έξοδα.

Παραδειγμα:
- Ο Γιωργος κανει δωρεα στον klug (ενα παραδειγμα λεω δεν εχω καποια σχεση :) ) το ποσο των 100 € και στο εμβασμα του βαζει τον κωδικο "ubuntu-gr"
- Ο γραμματεας/ταμιας του συλλογου αμελει να κοιταξει τον λογαριασμο του.
- Ο Γιωργος τσεκαρει το online εγγραφο και βλεπει οτι η δωρεα του δεν εχει καταχωρηθει. Στελνει mail στην λιστα του εκαστοτε συλλογου.
- Ο γραμματεας/ταμιας τσεκαρει τις κινησεις του λογαριασμου και ενημερωνει το online εγγραφο

.... 6 μήνες αργοτερα

- H microsoft ειναι στα προθυρα να κλεισει. Μολις εχει βγει το 10.04 και o Κώστας στο Νευροκοπι θελει να καψει 2000 CD για να τα μοιράσει στους συμπολιτες του που εγκαταλειπουν τα windows πανικόβλητοι.
- Ο Κώστας ζηταει τα CD απο τον κοντινοτερο lug και μας ενημερωνει ειτε εδω είτε στην λίστα.
- O DramaLug (δεν υπάρχει ακομα αποσο ξέρω) στελνει στον Κωστα 3000 CD γιατι τα οικονομικα του πανε πολύ καλα.
- Ακολουθει γλεντι στο χωριο.

Πιστευω ότι ανέρθουμε σε επαφη με τους κατα τοπους lugs μπορουμε να το οργανωσουμε. Το να αναλαβει και το ubuntu-gr καθηκοντα διαχειρησης χρηματων ειναι κατι τεχνικά δύσκολο και θα ειναι σπατάλη δυναμικου.
http://opensourceecology.org/


Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 6074
Εγγραφή: 14 Μάιος 2008, 10:40
Εκτύπωση

Re: Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 29 Οκτ 2009, 21:27

Εγω προσωπικα δεν εχω την παραμικρη αμφιβολια οτι τα χρηματα θα πανε εκει που πρεπει. Εμπιστευομαι τα παιδια που ειναι εδω μεσα. Μια διαφημιση σε μεγαλη εφημεριδα ειναι εξαιρετικη ιδεα.
Καποια στιγμη σ'αυτη τη ριμαδοχωρα πρεπει να μαθουμε να ειμαστε καλοπροαιρετοι. Δεν πιστευω οτι καποιος ο οποιος εθελοντικα βοηθα τους αλλους, μπορει ταυτοχρονα να ειναι τοσο τσογλανος ωστε να κλεψει τα φραγκα.
Ειμαι μεσα, με τα χιλια. Και στη τελικη, μας προσφερεται ενα λειτουργικο για το οποιο δεν σκαμε φραγκο, πολλοι απο μας δεν προσφερουμε με κανενα τροπο στη κοινοτητα, να μια ευκαιρια να βοηθησουμε (οσο μπορει ο καθενας φυσικα).
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX
 
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 10 Σεπ 2008, 22:10
IRC: paschalis
Εκτύπωση

Re: Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό ubuderix » 29 Οκτ 2009, 21:29

Συμφωνω απολυτα ,αυτο εξαλλου ψηφισα.Ωστοσο επειδη ειδα αυτη την στιγμη που ψηφισα οτι οι ψηφοι ειναι 50 υπερ,50 κατα θα πρεπει να γινουν καποιες προτασεις το ποιοι θα διαχειριζονται τα χρηματα και θα ηθελα να κανω μια προταση

1)Να φαινεται ο αριθμος λογαριασμου της τραπεζας στην αρχικη σελιδα
2)Να φαινεται το ποσο που ειναι κατατιθεμενο στον λογαριασμο στην αρχικη σελιδα και να αναπροσαρμοζεται
3)Οι καταθεσεις να γινονται κατευθειαν στο λογαριασμο και οχι σε καποιο διαχειριστη-συντονιστη.(προς αποφυγη παρεξηγησεων γιατι για καποιους οταν μπλεκεται $$$ χαλανε οι σχεσεις)
4)Εαν υπαρχει εδω μεσα καποιος που εργαζεται σε τραπεζα να προτεινει και αυτος λογω της ιδιοτητας του καποιες ιδεες για το απυροβλητο.
5)Να δημιουργηθει μια ξεχωριστη ενοτητα που θα φαινονται σκαναρισμενες οι αποδειξεις καταθεσης-αναληψης ονομαστικα απο μελος-οι του φορουμ ετσι ωστε το ποσο που θα φαινεται στην αρχικη σελιδα να συμφωνει με τις αποδειξεις.
6)Να οριστει καποιος που θα ειναι υπευθυνος για το βιβλιαριο χωρις να ειναι ομως το ονομα του σαν δικαιουχος
1 Γνώσεις Linux: Προσπαθώ ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 12.04 precise 3.7.0-030700-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.5.0-25-generic, Ubuntu 3.5.0-24-generic
3 Intel Pentium CPU G630 @ 2.70GHz ‖ RAM 3678 MiB ‖ ASRock H61M-S
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 wlan0: 0846:4260 NetGear WG111v3 54 Mbps Wireless [realtek RTL8187B] ⋮ eth0: Atheros Inc. AR8152 v2.0 Fast Ethernet [1969:2062] (rev c1)
http://imagebin.ubuntu-gr.org/files/1372175733.png
Άβαταρ μέλους
ubuderix
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1668
Εγγραφή: 11 Μάιος 2008, 12:07
Τοποθεσία: Πειραιάς
Launchpad: ubuderix
IRC: ubuderix
Εκτύπωση

Re: Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 29 Οκτ 2009, 21:46

@panligo σωστότατες οι απορίες σου και αυτονόητες. Για αυτό έγραψα άλλωστε εγώ ότι παρατηρήσεις απορίες κτλ. έχετε να κάνετε ποστ. ;) Απλά πήρα την πρωτοβουλία και άνοιξα το θέμα. Με τις ερωτήσεις σου μπαίνει η συζήτηση σε σωστή κατεύθυνση. Για να πω την αλήθεια όμως δεν έχω έτοιμες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, όμως για αυτό θέλω να συζητήσουμε και θέλω να κάνετε ποστ. Εμείς όλοι μαζί θα βρούμε τις απαντήσεις.

Ουμπουντίστες από εμάς εξαρτάται πάντα ποια κατεύθυνση θα πάρει μια ιδέα, με το αν συμμετέχουμε ή όχι και με το αν παίρνουμε πρωτοβουλίες όπου χρειάζεται.

Προσωπικά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχω καχυποψίες και ανασφάλειες για το που θα πάνε τα χρήματα. Αλλά δεν ξέρω ποιος θα χειρίζεται έναν τέτοιο λογαριασμό, αυτό πρέπει να το δούμε. Καμία ιδέα; Έχω μια γνωστή μου δικηγόρο την οποία μπορώ να ρωτήσω για νομικά κτλ. για οτιδήποτε θέλουμε πάντως. Βασικά και γνωστό μου έχω που εργάζεται σε τράπεζα, όμως όλοι μας οτιδήποτε μπορούμε να το κάνουμε ας το κάνουμε όχι μόνο ένα άτομο ή δύο άτομα.

Δεν καιγόμαστε όμως και ούτε πρέπει να έχουμε άγχος για κάτι και αν πάρει διαφορετική τροπή το θέμα μπορούμε να κάνουμε νέα ψηφοφορία. Για παράδειγμα αν όσα πρότεινε ο logari81 μας φαίνονται καλύτερα ως πρόταση και εφικτά, δίχως καχυποψίες ή οτιδήποτε, μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να επέμβω στο αρχικό ποστ και να ξεκινήσω την ψηφοφορία από την αρχή. Διαφορετικά μπορώ να ξεκινήσω νέο θέμα.

Μην βλέπετε μόνο την ψηφοφορία, είναι πάρα πολύ σημαντική και απαραίτητη η συζήτηση που γίνεται εδώ με τα ποστ μας και τις γνώμες μας.


ubuderix συμφωνώ με όλα όσα ανέφερες βασικά, δεν ξέρω όμως αν θέλετε να πάρει διαφορετική τροπή το θέμα. Αυτά που ανέφερε ο logari81 πως σας φαίνονται;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2866
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009, 04:58
Εκτύπωση

Re: Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό Apopas » 29 Οκτ 2009, 21:47

Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, αυτό είναι σίγουρο, αδυνατώ να πιστέψω όμως ότι είναι αξεπέραστες. Πρότεινα την ιδέα συγκέντρωσης χρημάτων για διαφήμιση για τους εξής σκοπούς:
α) Θα είναι μια μεμονωμένη ενέργεια που θα σφυγμομετρήσει κατά πόσο είμαστε σε θέση να οργανωθούμε πανελληνίως για κάτι συγκεκριμένο.
β) Θα μας προσφέρει πείρα επειδή θα δούμε ιδίοις όμασι το αν μπορεί τελικά η κοινότητα να διαχειρίζεται κάποια οικονομικά προς όφελος της, επί μονίμου βάσεως.
γ) Θα γνωρίζουμε καλύτερα εάν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε άλλους τρόπους όπως αυτόν που ανέφερε ο logari81.
δ) Και να μην δουλέψει το πράμα για κάτι μόνιμο, τουλάχιστον θα συγκεντρωθούν κάποια χρήματα έστω και μία φορά για έναν μεμονωμένο σκοπό. Γι αυτό και πρότεινα σγκεκριμένα τη διαφήμιση και δεν το άφησα σε κάτι πιο γενικό. Γιατί κακά τα ψέμματα μπορεί να κάνει το λειτουργικό μας και την γενικότερη προσπάθειά μας ευρύτερα γνωστή.
ε) Ίσως να ωθήσει και άλλους με αγάπη προς άλλες διανομές ή συγκεκριμένα προγράμματα (βλ openoffice) να κάνουν κάτι παρόμοιο, οπότε το γενικό καλό θα είναι ακόμα ευρύτερο.

Με άλλα λόγια, αν κάνουμε την δοκιμή δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε πέρα από λίγο χρόνο στην αρχή για να στήσουμε το όλο θέμα. Και αν δούμε ότι τελικά είναι κουραστικό ή προβληματικό γενικότερα, απλά δεν το ξανακάνουμε.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1912
Εγγραφή: 26 Οκτ 2009, 00:52
Τοποθεσία: Σούνιο
IRC: Apopas
Εκτύπωση

Re: Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό ubuderix » 29 Οκτ 2009, 21:51

logari81 έγραψε:Ψηφισα διαφωνω. Η αντιπροταση μου ειναι:

Υπαρχουνε τοσοι επισημοι lug στην Ελλαδα που εχουνε λογαριασμο τραπεζης, μπορουμε να ερθουμε σε επαφη μαζι τους ώστε να μας κανουνε ενα "τεφτερι" βασει του οποιου να διαχειρίζονται χρηματα που θα δωριζονται στον εκαστοτε συλλογο με την επισήμανση "ubuntu-gr". Αυτα τα χρηματα θα τα χρησιμοποιει ο εκαστοτε συλλογος με την εγκρισή και των υπολοιπων μας για το τυπωμα φυλλαδίων και για την εγγραφη CD.

Η διαδικασία πρακτικα μπορει να εφαρμοστει βασει ενος online εγγραφου στο οποιο θα καταγραφονται όλα τα έσοδα έξοδα.

Παραδειγμα:
- Ο Γιωργος κανει δωρεα στον klug (ενα παραδειγμα λεω δεν εχω καποια σχεση :) ) το ποσο των 100 € και στο εμβασμα του βαζει τον κωδικο "ubuntu-gr"
- Ο γραμματεας/ταμιας του συλλογου αμελει να κοιταξει τον λογαριασμο του.
- Ο Γιωργος τσεκαρει το online εγγραφο και βλεπει οτι η δωρεα του δεν εχει καταχωρηθει. Στελνει mail στην λιστα του εκαστοτε συλλογου.
- Ο γραμματεας/ταμιας τσεκαρει τις κινησεις του λογαριασμου και ενημερωνει το online εγγραφο

.... 6 μήνες αργοτερα

- H microsoft ειναι στα προθυρα να κλεισει. Μολις εχει βγει το 10.04 και o Κώστας στο Νευροκοπι θελει να καψει 2000 CD για να τα μοιράσει στους συμπολιτες του που εγκαταλειπουν τα windows πανικόβλητοι.
- Ο Κώστας ζηταει τα CD απο τον κοντινοτερο lug και μας ενημερωνει ειτε εδω είτε στην λίστα.
- O DramaLug (δεν υπάρχει ακομα αποσο ξέρω) στελνει στον Κωστα 3000 CD γιατι τα οικονομικα του πανε πολύ καλα.
- Ακολουθει γλεντι στο χωριο.

Πιστευω ότι ανέρθουμε σε επαφη με τους κατα τοπους lugs μπορουμε να το οργανωσουμε. Το να αναλαβει και το ubuntu-gr καθηκοντα διαχειρησης χρηματων ειναι κατι τεχνικά δύσκολο και θα ειναι σπατάλη δυναμικου.


Φιλε logari81 επετρεψε μου να σε λεω φιλο γιατι ετσι θεωρω, προσωπικα ολα τα παιδια εδω μεσα και ας μην γνωριζομαστε οι πιο πολλοι.
Μηπως ερχεται σιγα-σιγα η ωρα διαφορετικης προσεγγισης των πραγματων ?
Μηπως θα πρεπει επιτελους να ξαναεξετασουμε τα θελω με τα πρεπει?
Μηπως ερχεται σιγα-σιγα η ωρα δημιουργιας καποιου χωρου που θα παρει σαρκα και οστα για την προωθηση και προβολη του ελ.λογισμικου μεσω ubuntu(γινομαι κουραστικος το εχω ανοιξει αλλου σαν θεμα αλλα προσωπικα παντα μιλαω θα το ηθελα πολυ)

Δεν κανω καποια "επιθεση" προς εσενα προς Θεου απλα να το συζητησουμε εδω μεσα θελω
1 Γνώσεις Linux: Προσπαθώ ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 12.04 precise 3.7.0-030700-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.5.0-25-generic, Ubuntu 3.5.0-24-generic
3 Intel Pentium CPU G630 @ 2.70GHz ‖ RAM 3678 MiB ‖ ASRock H61M-S
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 wlan0: 0846:4260 NetGear WG111v3 54 Mbps Wireless [realtek RTL8187B] ⋮ eth0: Atheros Inc. AR8152 v2.0 Fast Ethernet [1969:2062] (rev c1)
http://imagebin.ubuntu-gr.org/files/1372175733.png
Άβαταρ μέλους
ubuderix
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1668
Εγγραφή: 11 Μάιος 2008, 12:07
Τοποθεσία: Πειραιάς
Launchpad: ubuderix
IRC: ubuderix
Εκτύπωση

Re: Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 29 Οκτ 2009, 21:54

+1 logari81 με καλυψε απολυτα!! :thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)


*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom
 
Δημοσιεύσεις: 7107
Εγγραφή: 04 Απρ 2009, 19:29
Τοποθεσία: κάπου εδώ μέσα στο net :P
Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Re: Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 29 Οκτ 2009, 21:57

+1 logari81, κι εγώ αρνητικά ψήφισα.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1357
Εγγραφή: 13 Μάιος 2008, 13:57
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Εκτύπωση

Επόμενο

 • ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
  ΠΡΟΒΟΛΕΣ
  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu-gr Marketing