Οι διανομές Linux το UEFI & το κλειδί της Microsoft

Οι διανομές Linux το UEFI & το κλειδί της Microsoft

Δημοσίευσηαπό kigk » 28 Ιουν 2012, 20:38

evolgen έγραψε:

Θα παρακαλέσω για μία τελευταία φορά να σταματήσουν οι προσωπικές επιθέσεις, από όποια πλευρά και αν προέρχονται. Παρακαλώ να επανέλθουμε στο θέμα της συζήτησης. Αν το θέμα παρεκτραπεί, θα αναγκαστούμε να το κλειδώσουμε.

Το θεμα επρεπε να κλειδωθει η να αποκλειστει ο χρηστης φλοκι4, που εκανε τον χαρακτηρισμο.
Αυτος ο ανθρωπος επανηλλειμενα μας εχει αφησει υβριστικα μηνυματα στο οσαρενα. Αυτος ο ανθρωπος παλιοτερα εβρισε την μητερα συντακτη, επειδη του κρασαρε μια εφαρμογη που ειχαμε παρουσιασει.
Δεκτη η γνωμη, μα με μετρο, οπως & η υπομονη αλλωστε.
Αν ελεγαν καποιον απο εσας βλακα, δεν θα αντιδρουσατε? Η οταν αναφερονταν σε μια ιστοσελιδα που ανιδιοτελως και με θυσιες εχετε χτισει & απο πισω εχει τοσους ανθρωπους?
Αν το ελεγαν αυτο για την εδω κοινοτητα πως θα νοιωθατε.
Ας ειναι για εεμαν κλεινει το θεμα εδω, προκειται απλα για μια κακεντρεχεια & καταλοιπα που αγνοοω.
Δεν ζηταμε χρηματα πο κανενα να διαβαζει η οχι την σελιδα. Αυτο αρκει.
Λυπαμαι αν ξεφυγε το θεμα, προσπαθησα να μην γινει, μα καποιες φορες πρεπει να απανταμε. Οπως ειπα δεν προκειται να συνεχιστει εκ μερους μου. Ας παιξει το παιδακι μονο του αν θελει.

fkol k4 έγραψε:
Τα περί καναπέ μην τα λες σε μένα, εγώ δεν βαρέθηκα να ψάξω παραπάνω στοιχεία για να δω τι συμβαίνει και να δώσω και σε όλους τους υπολοίπους τη μετάφραση της ανακοίνωσης του Matthew Garrett (την οποία είμαι σίγουρος πως βαρέθηκες να διαβάσεις), ενώ εσύ δεν έχεις διορθώσει ακόμα στο άρθρο την ανακρίβεια πως το κλειδί θα το πληρώνουν οι κάτοχοι υπολογιστή.
Κάνε καμία διόρθωση όταν καταλαβαίνεις πως γράφεις ανακρίβειες και θα είμαι ο πρώτος που θα σε παραδεχτεί.

Και προς αποκατασταση της αληθειας, επειδη δεν μπορει ο καθενας να λεει ανεξελεγκτα οτι του καπνισει, στο συγκεκριμενο σημειο εχει γραφει αυτο:

Εικόνα

Επισης, τα σχετικα αρθρα που εχουν γινει ειναι τα εξης:
http://osarena.net/news/i-nea-ekdosi-wi ... -317197783
http://osarena.net/opinions/ta-windows- ... klidi.html
http://osarena.net/news/gia-to-dikeoma- ... s-mas.html
http://osarena.net/news/pos-tha-antimet ... -boot.html

Για εμενα το θεμα του SuperBoot, μακαρι να πεσω εξω, μα εγκυμονει περαιτερω κινδυνους που μπορει να ανακυψουν καποιο διαστημα αργοτερα.
Άβαταρ μέλους
kigk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Οι διανομές Linux το UEFI & το κλειδί της Microsoft

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 13 Ιούλ 2012, 17:48

Καλό θα είναι να συνοψίσω ότι θα χρειάζεται μια ακόμη ρύθμιση για να βάλεις dual boot. Και παίζει μεγάλο θέμα με το χρήστης να ελέγχει το τι τρέχει και για την ελευθερία του. Η Canonical θα κάνει δικό της Ubuntu Certified bootloader με την δική της licence (ενέχει προβλήματα ελευθερία χρήστη και ασυμβατότητας) και η Redhat τον δικό της bootloader όπου θα έχει το κλειδί από την Microsoft.

Έτσι έχω μια ιδέα γιατί μια διανομή να μην έχει το δικό της exe όπου θα κατεβάζει το iso της διανομής και σαν κλειδί να βάζει το bios το md5 hash του iso.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Re: Οι διανομές Linux το UEFI & το κλειδί της Microsoft

Δημοσίευσηαπό Learner » 13 Ιούλ 2012, 19:08

pc_magas απάντησε αν θες στο κανονικό θέμα που βρίσκεται εδώ --> viewtopic.php?f=14&t=23677&start=40#p250991
Αυτό που απάντησες τώρα είναι στον Κάδο Απορριμάτων (ΠΛΗΝ spam) :)

Το παρόν θέμα κλειδώνεται

About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάδος Απορριμμάτων (πλην SPAM)