simosx έγραψε:Πιστεύω ότι οι κατηγορίες ως έχουν μπορούν να εξυπηρετήσουν το θέμα που αναφέρεις.
Η πηγή του προβλήματος ήταν ο τίτλος που δόθηκε στην κατηγορία, «Περί ανέμων», που κάποιος μπορεί πράγματι να το παρεξηγήσει. Δεν θεωρούμε ότι οι συζητήσεις που πάνε στο Περί ανέμων είνα άσχετες ή χαζές ή κάτι άλλο.
Αν δούμε την περιγραφή της κατηγορίας «Περί ανέμων», αναφέρει «...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία», και συμπεριλαμβάνει αυτά που αναφέρονται παραπάνω.
Οκ, ως τίτλος περιλαμβάνει και τις φιλοσοφικές συζητήσεις, αλλά θεωρώ ότι θέματα σχετικά με την Ιστορία του Linux, όπως για παράδειγμα κάποιες θέσεις του RMS, αδικούνται κατάφορα όταν μπαίνουν στο ίδιο μέρος με θέματα όπως "Καλή χρονιά", "Νέο blog", "Προφορά Αγγλικών Όρων", χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω αυτά τα θέματα.
Απλώς, σε εμένα, δεν κολλάνε. Όταν πας να βάλεις πολλά πράγματα μαζί, ακόμα και στη ζωή, συνήθως ισοπεδώνεις τα ουσιώδη και τα εξισώνεις με λιγότερο σημαντικά. Πώς να το κάνουμε; Για ένα νέο μέλος που θέλει να εξερευνήσει την ουσία και τις επιδιώξεις του ΕΛ/ΛΑΚ θα του είναι πιο εύκολο να ψάξει 3-4 σελίδες θεμάτων που όμως θα είναι όλες σχετικές με αυτό, παρά 19+ σελίδες θεμάτων, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι άσχετα με την έρευνά του.
Και οκ, θα μου πείτε, να το κάνουμε sticky. Ε, πόσα θέματα θα κάνουμε sticky; Δε νομίζω πως όλη η ιστορία του Ελεύθερου Λογισμικού και η φιλοσοφία του χωράνε σε ένα θέμα και μόνο.
Τέλος πάντων, προσωπικές εκτιμήσεις είναι όλα αυτά και δεν διεκδικούν το αλάθητο. Για αυτό και συμφωνώ με την ιδέα της ψηφοφορίας, ώστε να δούμε πόσοι συμφωνούν, πόσοι διαφωνούν και να πράξουμε αναλόγως. Σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζω τη δουλειά που κάνει η συντονιστική ομάδα, αλίμονο. Έχω δει συντονιστικές ομάδες που "αποφασίζουν και διατάζουν", οι οποίες καμία σχέση απολύτως δεν έχουν με την ομάδα αυτού του φόρουμ. Μια ιδέα κατέθεσα, με όλο το σεβασμό. Αυτό είναι όλο.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.
1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)