Πρόταση-Ψηφοφορία γιά τμήμα φωτογραφίας στό TIMEOUT

Εδώ μπορείτε να γράφετε τις προτάσεις που έχετε για την βελτίωση του forum.
Feature requests αλλά και bugs που βρίσκετε.

Δημιουργία Τμήματος στο TIMEOUT με τίτλο "Φωτογραφία-Τεχνικές-Επεξεργασία-ΕΛ/ΛΑΚ"

Το δημοψήφισμα λήγει στις 21 Μαρ 2011, 14:33

1. Συμφωνώ
25
96%
2. Διαφωνώ
1
4%

Σύνολο ψήφων : 26

Re: Πρόταση-Ψηφοφορία γιά τμήμα φωτογραφίας στό TIMEOUT

Δημοσίευσηαπό digibill » 19 Μαρ 2011, 20:29

MakisM1 έγραψε:....Σε μιση μερα, εγω τουλαχιστον, αυξησα τις γνωσεις μου στο GIMP κατα 10% τουλαχιστον!
........ Το βλεπω πιο πολυ σαν ενα portal Linux&Photgraphy.

Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ θα ήθελα να υπάρχει κάτι τέτοιο, ώστε οι νεοεισερχόμενοι στην φωτογραφία και το linux να βρίσκουν μαζεμένα όλα αυτά που εμένα μου πήρε χρόνια για να μάθω.... :thumbup:
Εχω σκεφτεί πολλές φορές να ξεκινούσα κάτι σχετικό, αλλά ο χρόνος μου ρε γ***** δεν αρκεί για να το κάνω σωστά και να μην καταλήξει σαν το linux photography blog που έχει εγκαταλειφθεί :roll:

Αν ξεκινήσει κάτι σχετικό στο forum εγώ δεσμεύομαι να το παρακολουθώ εντατικά και να συνεισφέρω καιρού επιτρέποντος, απαντώντας σε ερωτήσεις και γράφοντας (σπανιότερα). Αν πάει καλά και υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από άλλους φίλους στο να βοηθήσουν, θα το σκεφτόμουν σοβαρά και για το portal Linux&Photgraphy. :roll: :roll:
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 21 Μαρ 2011, 08:51

Λοιπον, η ενοτητα της φωτογραφιας ειναι πλεον θεμα χρονου να υλοποιηθει! :clap:

Χρειαζομαστε:

α) Τον τιτλο της ενοτητας. Εγω εξ αρχης ειχα στο μυαλο μου "Φωτογραφια και Linux" και... εχω κολλησει. Αν εχετε κατι αλλο να προτεινετε, τωρα ειναι η στιγμη. Νομιζω οτι πρεπει να υπαρχουν και τα 2 στοιχεια.

β) Περιεχομενα/Δομηση. Φυσικα, καθε τι σχετικο εχει θεση.

Θα προτεινα, οταν συζηταμε προγραμματα (GIMP, Hugin, Phatch ειναι αυτα που χρησιμοποιω προς το παρον, αλλα γιατι οχι και kdenlive, OpenShot για video), οταν η συζητηση ειναι Οδηγος/How to να προτασσουμε το ονομα του προγραμματος με ανω/κατω τελεια.

Πχ. "GIMP: Selection tools, ενας γρηγορος οδηγος"

Για προβληματα, ας βαζουμε "Προβλημα με το GIMP: Δεν εμφανιζεται διαφανο background"

Nομιζω οτι θα ηταν ενδιαφερον να φτιαξουμε Γκαλλερι Μελων, οπου ο καθενας θα εκθετει τις φωτογραφιες που θελει. Εκει θα πρεπει να ειμαστε ευγενικοι στα σχολια μας. Πχ. εαν εγω βαλω μια σειρα φωτογραφιων απο μια εκδρομη στη Φλωρεντια και καποιος αλλος θελει να δειξει και δυο απο τις δικες του στο ιδιο θεμα, τις αναρτα στην δικη του γκαλερι και ποσταρει στη δικη μου, "ειχα παει και γω, δεστε εδω... (URL)". Προτεινω για τυποποιηση "Γκαλερι YourUserName" και στον υποτιτλο τα ενδιαφεροντα σας (Ταξιδια, Φυση, Σπορ, Γραφικα η ο,τι αλλο).

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 21 Μαρ 2011, 12:49

MakisM1 έγραψε:Λοιπον, η ενοτητα της φωτογραφιας ειναι πλεον θεμα χρονου να υλοποιηθει! :clap:

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Πιστεύω ότι αυτή η ενότητα εκτός από το ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μελών και θα αυξήσει τις γνώσεις τους,
παράλληλα θα φέρει και αρκετό νέο κόσμο στην κοινότητα
(εγώ τουλάχιστον θα το διαφημίσω δεόντως και αν από μία παλιότερη παρουσίαση με open office στη δουλειά, έφερα 2 μέλη στο ΕΛ/ΛΑΚ τότε με ένα τέτοιο θέμα γενικού ενδιαφέροντος θα υπάρξει πιστεύω πολύ μεγαλύτερη επιτυχία)

Για τον τίτλο συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχουν και τα δύο στοιχεία

πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό:
    1. "Ελεύθερη Φωτογραφία"
    2. "Φωτογραφίστε (ή Φωτογραφίζοντας) Ελεύθερα"
    2. "Φωτογραφίστε (ή Φωτογραφίζοντας) με Linux (ή με Ubuntu)"
    3. "Φωτογραφία και ΕΛ/ΛΑΚ"

Για τη δομή πιστεύω ότι πρέπει οι ενότητες να είναι χωρισμένες κάπως έτσι:

1. Υλικό (φωτογραφικές μηχανές, φακοί-φίλτρα-κλπ, παρεμβάσεις στο software όπως το θέμα του hacking της Canon πού αναφέρεται πιό πάνω)

2. Τεχνικές (Επιλογή Θέματος, Συνθήκες Λήψης, Ρυθμίσεις κλπ)

3. Προγράμματα Επεξεργασίας-Διαχείρησης (GIMP, Hugin, Phatch, Darktable, Digikam κλπ)

4. Γκαλερί Μελών (Μάκη πολύ καλή ιδέα)

5. Γενική Συζήτηση (Νέα-Ειδήσεις στο χώρο τής φωτογραφίας, Γενικά Θέματα)

Ερώτηση: οι οδηγοί-Ηοw To πού αφορούν το θέμα θα ανήκουν στην ενότητα "Φωτογραφία" ή στην γενική ενότητα των οδηγών;
γιατί στην λίστα πού έχω στο 1ο ποστ υπάρχουν μερικά παλιότερα θέματα για τη φωτογραφία πού βρίσκονται στην γενική ενότητα

Τα μέλη που έχουν εμπειρία από φωτογραφικά φόρουμ
θα μπορούσαν να βοηθήσουν με τις προτάσεις τους

Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα επανέλθω

Καλή μας αρχή

Φιλικά
Θανάσης Π.
Τελευταία επεξεργασία από Th P και 21 Μαρ 2011, 18:23, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 21 Μαρ 2011, 15:12

Th P έγραψε:Τα μέλη που έχουν εμπειρία από φωτογραφικά φόρουμ
θα μπορούσαν να βοηθήσουν με τις προτάσεις τους

Γενικά συμφωνώ με τις προτάσεις, θα εφιστούσα μόνο την προσοχή στο εξής: το θέμα «φωτογραφία» από μόνο του είναι χαοτικό και τεράστιο! Για αρχή θα είχε ίσως νόημα να υπάρξει επικέντρωση σε χρηστικά tips & tricks όπως αυτά που αναφέρονται στο θέμα του «Συνεργείου GIMP», καθώς επίσης και σε γύρω από σχετικό ανοιχτό λογισμικό.
Ας ξεκινήσουμε να δούμε πώς πάει, και στην πορεία τα πράγματα θα βρουν τον δρόμο τους ;)
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 21 Μαρ 2011, 16:29

Είμαστε εντάξει! Η ενότητα έχει πλέον υλοποιηθεί και βρίσκετε εδώ=> viewforum.php?f=62 ! :)
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 21 Μαρ 2011, 16:42

Qdata έγραψε:Είμαστε εντάξει! Η ενότητα έχει πλέον υλοποιηθεί και βρίσκετε εδώ=> viewforum.php?f=62 ! :)

Ωραία!
Κλείνω καί τήν ψηφοφορία.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tzem » 22 Μαρ 2011, 07:43

Μπράβο ρε παιδιά.
Μακάρι να μπορέσουμε όλοι να βοηθήσουμε.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Ladder,STL ( Plc ) ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛Ubuntu 12.04 LTS
Προδιαγραφές⇛Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz 64bit │ RAM: 3,8 GiB │Graphics Card: nVidia Corporation GF108 High Definition │ LG 15,6'' - 1366x768 pix

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tzem
babeTUX
babeTUX

IRC: tzem
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Προτάσεις για την βελτίωση του forum