Λοιπον, η ενοτητα της φωτογραφιας ειναι πλεον θεμα χρονου να υλοποιηθει!
Χρειαζομαστε:
α) Τον τιτλο της ενοτητας. Εγω εξ αρχης ειχα στο μυαλο μου "Φωτογραφια και Linux" και... εχω κολλησει. Αν εχετε κατι αλλο να προτεινετε, τωρα ειναι η στιγμη. Νομιζω οτι πρεπει να υπαρχουν και τα 2 στοιχεια.
β) Περιεχομενα/Δομηση. Φυσικα, καθε τι σχετικο εχει θεση.
Θα προτεινα, οταν συζηταμε προγραμματα (GIMP, Hugin, Phatch ειναι αυτα που χρησιμοποιω προς το παρον, αλλα γιατι οχι και kdenlive, OpenShot για video), οταν η συζητηση ειναι Οδηγος/How to να προτασσουμε το ονομα του προγραμματος με ανω/κατω τελεια.
Πχ. "GIMP: Selection tools, ενας γρηγορος οδηγος"
Για προβληματα, ας βαζουμε "Προβλημα με το GIMP: Δεν εμφανιζεται διαφανο background"
Nομιζω οτι θα ηταν ενδιαφερον να φτιαξουμε Γκαλλερι Μελων, οπου ο καθενας θα εκθετει τις φωτογραφιες που θελει. Εκει θα πρεπει να ειμαστε ευγενικοι στα σχολια μας. Πχ. εαν εγω βαλω μια σειρα φωτογραφιων απο μια εκδρομη στη Φλωρεντια και καποιος αλλος θελει να δειξει και δυο απο τις δικες του στο ιδιο θεμα, τις αναρτα στην δικη του γκαλερι και ποσταρει στη δικη μου, "ειχα παει και γω, δεστε εδω... (URL)". Προτεινω για τυποποιηση "Γκαλερι YourUserName" και στον υποτιτλο τα ενδιαφεροντα σας (Ταξιδια, Φυση, Σπορ, Γραφικα η ο,τι αλλο).
Φιλικα
ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279