Pascal ???

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: Pascal ???

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 14 Δεκ 2009, 00:19

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 05:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 14 Δεκ 2009, 20:35

Για προγραμματισμο σε Pascal και ΟΟP Pascal... το lazarus ειναι μονοδρομος... μπορεις να φτιαξεις και console mode προγραμματα και με γραφικο περιβαλλον... ξεχνα την παλια pascal και ξεκινα κατευθειαν σε ΟΟP (Object Oriented Programming).... το να προγραμματιζεις με την παλια pascal και σε ενα απλο επεξεργαστη κειμενου, σημερα... ειναι σαν να θες να καρφωσεις μια προκα... με μια πετρα..!!!

Ξεκινα εδω: lazarus.freepascal.org και οτι θες ρωτα... ευχαριστως να βοηθησω...

ΥΓ: ειμαι φανατικος delphi/lazarus προγραμματιστης... οποτε οτι και να πειτε... δεν με νοιαζει... :lol: :D ;)
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mouseeatingthebus » 27 Φεβ 2010, 02:18

Για ένα σταθερό και σίγουρο ξεκίνημα στον προγραμματισμό εγώ θα πρότεινα πρώτα μαθηματικά(κυρίως διακριτά αλλά και άλλα), μετά ψηφιακά κυκλώματα,
(αυτά τα δύο ανάλογα πόσο θες να εμβαθύνεις), και μετά αρχιτεκτονική Η/Υ και assembly. Μετά λειτουργικά και δομές δεδομένων , και μετά....(πιάσε καλύτερα το αναλυτικό καμιάς σχολής πληροφορικής να τα δεις πιο συγκεκριμένα)..θα έχεις παραεμβαθύνει και από εκεί και πέρα ότι γλώσσα και να πιάσεις θα είναι παιχνιδάκι.
Άμα δε θες να κάνεις όλα τα προηγούμενα(λίγο χρονοβόρα.....) η άποψή μου είναι C++ . Εύκολο και δύσκολο είναι σχετικό.
Η συγκεκριμένη γλώσσα ναι μεν φαίνεται δύσκολη, αλλά είναι πάρα πολύ λογική , ειδικά αν έχεις συνεχώς στο νού σου το γιατί γίνονται αυτά που γίνονται στον Η/Υ. Ας πούμε η ιδέα ότι η C++ δεν έχει garbage collector(για να απελευθερώνει αυτόματα μνήμη ) για άλλους είναι εφιαλτική, εμένα με χαλάει να κάνει το μηχάνημα πράγματα από μόνο του και τα θολά νερά γενικά
:roll:.Επίσης σαν γλώσσα που υποστηρίζειη high level abstractions, είναι πολύ κοντά στο υλικό .(καί του σαλονιού και του λιμανιού δηλαδή :silent: )

ps: όσο για τους δείκτες ή τους λατρεύεις ή τους μισείς :lol:, ( αντικειμενοστραφείς δυνατότητες, υπερφορτωμένοι τελεστές, templates και δείκτες όλα μαζί είναι πολύ δυνατά όπλα, αρκεί να μή σε πάρουν και εσένα τα σκάγια ) :o
Πάντως προσπαθώντας με C++ , ακόμα και με όχι καλά αποτελέσματα, πιστεύω ότι θα μάθεις πολύ περισσότερα από ότι με μια απλούστερη γλώσσα.
mouseeatingthebus
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos_ubu » 27 Φεβ 2010, 12:59

Κατά την ταπεινή μου άποψη το καλύτερο είναι να ξεκινήσεις με C. Είναι η βάση πάνω στην οποία δημιουργήθηκαν πολλές άλλες γλώσσες οπόταν θα έχεις αυτή την βάση.. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και στο Linux μπορείς να ξεκινήσεις να γράφεις κώδικα C χθές....
Υπάρχουν 10 ειδών άνθρωποι. Αυτοί που καταλαμβαίνουν το δυαδικό
σύστημα και αυτοί που δεν το καταλαμβαίνουν.
sotos_ubu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι