ftso έγραψε:greatst έγραψε:απλά η εμπειρία δείχνει ότι όταν ένα πρότζεκτ το δουλεύει μια εταιρία και λόγω της άδειας ανοικτού λογισμικού βγαίνουν και "παρακλάδια" από την κοινότητα, πολλές φορές αυτά είναι μικρότερης ποιότητας.
Αν είναι ενδιαφέρον το project τότε μάλλον συμβαίνει το αντίθετο.
Βέβαια εξαρτάτε και απο την πολιτική της εταιρίας....
Σκέψου όμως ότι η κοινότητα θα υπάρχει πάντα, ενώ η εταιρία όχι
Βλέπε SUN που ψάχνει αγοραστή... Αν η νέα εταιρία κλείσει τον κώδικα της java και απαιτεί πληρωμή τότε μένεις λίγο ξεκρέμαστος...
Απο την άλλη το GCJ θα υπάρχει πάντα ελεύθερο και ωραίο

Κοίτα, σου είπα ότι κι εγώ "μαζί σου είμαι", απλά εκφράζω αυτό που μου λέει η έως τώρα μικρή μου εμπειρία.
Σε κάθε περίπτωση, και να "κλείσει" μια εταιρία τον κώδικα, η τελευταία έκδοση που έδωσε ως ΕΛ/ΛΑΚ θα παραμείνει τέτοιο (δεν μπορεί να πάρει πίσω την άδεια από όσους πήραμε την εφαρμογή με άδεια ΕΛ/ΛΑΚ).
Γενικά, κι εγώ θέλω να πάρει στα χέρια της η κοινότητα την ανάπτυξη έργων, αλλά αυτό είναι απλό για έργα που από την αρχή ήταν ΕΛ/ΛΑΚ, αλλιώς (εάν ήταν κλειστά και άνοιξαν μετά) υπάρχουν πολλά προβλήματα (πχ: τμήματα κώδικα που για διάφορους λόγους δεν μπορεί να αδειοδοτηθούν ως ΕΛ/ΛΑΚ οπότε πρέπει να ξαναυλοποιηθούν κλπ).
Για το GCJ που αναφέρεις δεν υποστηρίζει swing ή κάτι παρόμοιο της ίδιας ποιότητας από όσο ξέρω (μακάρι να κάνω λάθος!) άσε που πλέον έχουμε και το OpenJDK.
προσωπική ιστοσελίδα ┃
greatst in LaunchpadΓνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].