εργασια με shell script

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

εργασια με shell script

Δημοσίευσηαπό karydis » 06 Νοέμ 2012, 20:07

Καλησπερα σε ολη την παρεα ..
προσφατα αποφασισανα ασχοληθω με τα λινουξ και επελεξα ενα μαθημα στη σχολη πανω σε αυτα...
εχω μια εργασια να κανω μεχρι μεθαυριο και τα εχω βρει λιγο σκουρα..
ζηταω λοιπον την βοηθεια των εμπειροτερων .
η ασκηση μου ζηταει 3 πραγματα
1) να γραψω ενα σκριπτ για ολλουσ τουσ φακελους στο υπαρχον directory το οποιο αποτυπωνει
"τον αριθμο των χαρακτηρων στο φακελο"και το ονομα του φακελου να ακολουθειται απο τον αριθμο των χαρακτηρων μεσα στο φακελο..... ls I wc -m* ειναι αυτο που μουερχεται στο μυαλο εχει βαση? αλλα το ονομα να ακολουθειτε απο τον αριθμο των χαρακτηρων????

2)να γραψω ενα σκριπτ το οποιο εχει μονη παραμετρο "αυτο το νουμερο ειναι μεγαλυτερο απο 10" η "αυτο το νουμερο δεν ειναι μεγαλυτερο απο 10" και να εξαρταται στο αν η παραμετροσ ειναι μεγαλυτερη η οχι του 10

το τριτο και δυσκολοτερο στο οποιο δεν μπορω να το καταλαβω ειναι:
να γραψω ενα σκριπτ το οποιο να παιρνει παλι μια παραμετρο και δημιουργει ενα νεο directory με ονομα "textfiles"
εαν η παραμετρος ειναι copy (????) το σκριπτ να μπορει να αντιγραψει ολα τα text files απο το directory που ειμαστε σε αυτο το νεο directory και αν η παραμετροσ δεν ειναι copy, το σκριπτ να μεταφερει στο directory "textfiles".
τελος , σε οποιαδηποτε συνθηκη το σκριπτ να μπορει να παραγει μια λιστα απο φακελους διαμεσου αυτου του directory σε ενα νε φακελο που να λεγεται "dirlisting.txt" και να προβαλει στην οθονη τον αριθμο των γραμμων στο φακελο " dirlisting.txt"

γενικοτερα χρησημοποιω το gedit για εντιτορ...

σας εκλιπαρω για απαντηση εστω για βοηθεια γιατι ειναι σημαντικη αυτη η μινι εργασια ...
σας υπερευχαριστω για το χρονο σας...
karydis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: εργασια με shell script

Δημοσίευσηαπό ubuderix » 06 Νοέμ 2012, 20:54

@karydis
Ειναι προφανης ο λογος εγγραφης σου στο φορουμ.
"Όλες οι δημοσιεύσεις : πρέπει να είναι σχετικές με το ubuntu και ότι έχει σχέση με αυτό".
Eιναι ενας απο τους κανονες λειτουργιας του φορουμ.
Εδω δεν λυνουμε ασκησεις .
Εαν καποιος μπορει να βοηθησει ...
Δεν ειναι τα Λινουξ αλλα ΤΟ Λινουξ

Τελευταία επεξεργασία από ubuderix και 06 Νοέμ 2012, 20:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Προσθηκη επιπλεον σχολιου
1 Γνώσεις Linux: Προσπαθώ ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 12.04 precise 3.7.0-030700-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.5.0-25-generic, Ubuntu 3.5.0-24-generic
3 Intel Pentium CPU G630 @ 2.70GHz ‖ RAM 3678 MiB ‖ ASRock H61M-S
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 wlan0: 0846:4260 NetGear WG111v3 54 Mbps Wireless [realtek RTL8187B] ⋮ eth0: Atheros Inc. AR8152 v2.0 Fast Ethernet [1969:2062] (rev c1)
http://imagebin.ubuntu-gr.org/files/1372175733.png
Άβαταρ μέλους
ubuderix
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: ubuderix
IRC: ubuderix
Εκτύπωση

Re: εργασια με shell script

Δημοσίευσηαπό simosx » 06 Νοέμ 2012, 21:00

karydis έγραψε:
προσφατα αποφασισανα ασχοληθω με τα λινουξ και επελεξα ενα μαθημα στη σχολη πανω σε αυτα...
εχω μια εργασια να κανω μεχρι μεθαυριο και τα εχω βρει λιγο σκουρα..
ζηταω λοιπον την βοηθεια των εμπειροτερων .
η ασκηση μου ζηταει 3 πραγματα

Είσαι στο κρίσιμο στάδιο όπου πρέπει να χρησιμοποιήσεις την τεκμηρίωση και εγχειρίδια που ήδη διαθέτεις για να τα εφαρμόσεις στην επίλυση της εργασίας.
Αν σε αυτό το στάδιο επιλύσουμε για σένα την εργασία, τότε θα χάσεις την αυτοπεποίθησή σου στη χρήση του Linux.

Στο φόρουμ έχουμε οδηγούς (howto) για τη χρήση του τερματικού και εντολών τερματικού, που μπορούν να σε βοηθήσουν.
Αυτό όμως που είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι να κάνεις την απαραίτητη προσπάθεια να κατανοήσεις τα βιβλία σου και να εφαρμόσεις τη γνώση πάνω στις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσεις.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι