Καλησπερα σε ολη την παρεα ..
προσφατα αποφασισανα ασχοληθω με τα λινουξ και επελεξα ενα μαθημα στη σχολη πανω σε αυτα...
εχω μια εργασια να κανω μεχρι μεθαυριο και τα εχω βρει λιγο σκουρα..
ζηταω λοιπον την βοηθεια των εμπειροτερων .
η ασκηση μου ζηταει 3 πραγματα
1) να γραψω ενα σκριπτ για ολλουσ τουσ φακελους στο υπαρχον directory το οποιο αποτυπωνει
"τον αριθμο των χαρακτηρων στο φακελο"και το ονομα του φακελου να ακολουθειται απο τον αριθμο των χαρακτηρων μεσα στο φακελο..... ls I wc -m* ειναι αυτο που μουερχεται στο μυαλο εχει βαση? αλλα το ονομα να ακολουθειτε απο τον αριθμο των χαρακτηρων????
2)να γραψω ενα σκριπτ το οποιο εχει μονη παραμετρο "αυτο το νουμερο ειναι μεγαλυτερο απο 10" η "αυτο το νουμερο δεν ειναι μεγαλυτερο απο 10" και να εξαρταται στο αν η παραμετροσ ειναι μεγαλυτερη η οχι του 10
το τριτο και δυσκολοτερο στο οποιο δεν μπορω να το καταλαβω ειναι:
να γραψω ενα σκριπτ το οποιο να παιρνει παλι μια παραμετρο και δημιουργει ενα νεο directory με ονομα "textfiles"
εαν η παραμετρος ειναι copy (????) το σκριπτ να μπορει να αντιγραψει ολα τα text files απο το directory που ειμαστε σε αυτο το νεο directory και αν η παραμετροσ δεν ειναι copy, το σκριπτ να μεταφερει στο directory "textfiles".
τελος , σε οποιαδηποτε συνθηκη το σκριπτ να μπορει να παραγει μια λιστα απο φακελους διαμεσου αυτου του directory σε ενα νε φακελο που να λεγεται "dirlisting.txt" και να προβαλει στην οθονη τον αριθμο των γραμμων στο φακελο " dirlisting.txt"
γενικοτερα χρησημοποιω το gedit για εντιτορ...
σας εκλιπαρω για απαντηση εστω για βοηθεια γιατι ειναι σημαντικη αυτη η μινι εργασια ...
σας υπερευχαριστω για το χρονο σας...