Uploading Custom Kernel σε PPA  Το θέμα επιλύθηκε

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Uploading Custom Kernel σε PPA

Δημοσίευσηαπό Learner » 20 Μάιος 2013, 12:03

Προσπαθώ από εχθές να ανεβάσω σε ένα PPA που έφτιαξα κάποιον custom πυρήνα. Αποτυχία.

Όποιοι γνωρίζουν από Ubuntu packaging system , ppa uploading...κλπ ας ρίξουν μια ματιά στα παρακάτω να μου πούνε που κάνω λάθος.

Η διαδικασία

1) Κατέβασμα πηγαίου κώδικα
2) patchαρισμα του πυρήνα
3) Αλλαγή του debian/changelog (dch) κατάλληλα.
4) Εφαρμογή της debuild

Το πρόβλημα

Η debsign (που καλείται μέσω της debuild) δεν δημιουργεί υπογεγραμμένο αρχείο .dsc
Υπογράφει μόνον το source.changes αρχείο με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ανεβάσω (δεν λειτουργεί η dput).
Κάτι ίσως σημαντικό μπορεί να είναι ότι τα περιεχόμενα του αρχείου source.changes δεν διαφέρουν σε κάτι με τα original (κακό αυτό νομίζω).

Δυστυχώς η μόνη βοήθεια που πήρα στο κανάλι #ubuntu-devel είναι του στύλ «διάβασε τις σελίδες βοηθείας» , λες και δεν τις είχα διαβάσει ήδη. :P
Επίσης μου είπαν ότι το πακέτο του πυρήνα είναι special package. Μήπως χρειάζεται κάποια έξτρα ενέργεια που παρέλειψα ;

Σε ότι αφορά OpenPGP κλειδί κλπ, λειτουργούν σωστά , αφού δοκιμαστικά επεξεργάστηκα και ανέβασα το unity-tweak-tool σε ένα άλλο αποθετήριο που έφτιαξα και λειτουργεί.
Off topic:
Είναι το unity-tweak-tool με την Ελληνική μετάφραση μέσα (το αρχείο el.po) , δεν το έχω δοκιμάσει σαν πακέτο αν θέλει κάποιος ας το δοκιμάσει να μου πει.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Uploading Custom Kernel σε PPA  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Learner » 20 Μάιος 2013, 18:53

Ευτυχώς πέτυχα μόλις τώρα 2 καλούς developers στο #ubuntu-devel και μου έλυσαν το πρόβλημα. Colin Watson (aka cjwatson) & Adam Conrad (aka infinity).

Λοιπόν, όντως ο πυρήνας είναι ένα special πακέτο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Ο τρόπος που χτίζεται μέσω της debuild είναι τέτοιος ώστε να αντιγράφει το debian/changelog (που έχουμε φτιάξει με την dch -i) με το master.debian/changelog. Οπότε ότι αλλαγές έχουμε κάνει πάνε χαμένες. Έτσι δημιουργείται το source.changes το οποίο όμως (όπως αναφέρω και στο πρώτο ποστ) είναι ακριβώς το ίδιο με το original source.changes.

Η λύση
Αφού τρέξουμε την dch -i και επεξεργαστούμε κατάλληλα το debian/changelog , τότε δίνουμε και
Κώδικας: Επιλογή όλων
cp debian/changelog debian.master/changelog

Έπειτα τρέχουμε την debuild -S (η παράμετρος -sd δεν χρειάζεται , είναι περιττή ~ κατά τον cjwatson). Επίσης αν κάνουμε συχνά uploading στο PPA δεν χρειάζεται ούτε η παράμετρος -k<keyid>. Απλά εισάγουμε στο αρχείο /etc/devscripts.conf την παρακάτω παράμετρο
Κώδικας: Επιλογή όλων
DEBSIGN_KEYID=<keyid>

όπου keyid φυσικά το κλειδί μας.

Οπότε ο δικός μου διορθωμένος πυρήνας θα είναι διαθέσιμος στο αποθετήριο => https://launchpad.net/~nick-athens30/+a ... ed-kernels
Όταν λέω διορθωμένος, εννοώ από αυτό το Launchpad bug: #1156306 (σε καμιά 10αριά ώρες πιστεύω να είναι έτοιμο το πακέτο - μόλις τώρα το ανέβασα)

:thumbup: :thumbup: στο #ubuntu-devel κανάλι για την βοήθεια που πρόσφεραν.
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Re: Uploading Custom Kernel σε PPA

Δημοσίευσηαπό madvinegar » 21 Μάιος 2013, 12:56

Δεν βάζουμε άγνωστα και επικίνδυνα PPA στο συστημα μας. :P :P :P :lol: :lol: :lol:

Περα απο την πλακα, μπράβο σου. Αν καταλαβα καλά ειναι το unity tweak tool μεταγλωτισμένο?
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog: https://madvinegar.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
madvinegar
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 21 Μάιος 2013, 14:06

madvinegar έγραψε: Αν καταλαβα καλά ειναι το unity tweak tool μεταγλωτισμένο?

Ναι , έχει το Ελληνικό .po μέσα. (el.po). Αν και μπορείς να το κάνεις και χειροκίνητα - εύκολα, απλά εγώ το ανέβασα για δοκιμή. Όλα αυτά βέβαια μέχρι να περάσει η μετάφραση στο επίσημο πακέτο του προγραμματιστή.

madvinegar έγραψε:Δεν βάζουμε άγνωστα και επικίνδυνα PPA στο συστημα μας

E, καλά αυτό εννοείτε. Όποιος προσθέσει κάποιο από τα PPA μου και του σπάσει το σύστημα δεν φέρω καμία ευθύνη. Έχει προειδοποιηθεί ! :P :P

Σε ότι αφορά τον πυρήνα μου τα σκα..σε το Launcphad build system. (FAILED). Ανέβασα νέο copy , για να δούμε.. όταν και ΑΝ θα είναι έτοιμος ποτέ, θα ενημερώσω το σχετικό νήμα.

Επίσης αν όλα πάνε καλά, στο μέλλον έχω σκοπό να ανεβάσω και κάτι patcαρισμένους πυρήνες(BFQ & BFS) , ίσως συνεργαστώ και με τον Salih (αν έχει χρόνο) για περισσότερο optimization . Το νού σου. :lol: :lol:
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό CORTEXlinux » 21 Μάιος 2013, 14:20

Learner έγραψε:
Επίσης αν όλα πάνε καλά, στο μέλλον έχω σκοπό να ανεβάσω και κάτι patcαρισμένους πυρήνες(BFQ & BFS) , ίσως συνεργαστώ και με τον Salih (αν έχει χρόνο) για περισσότερο optimization . Το νού σου. :lol: :lol:

Άντε αναμένω αποτελέσματα και να το οργανώσουμε !
:)
Άβαταρ μέλους
CORTEXlinux
babeTUX
babeTUX

Launchpad: salih-emin
IRC: salih-emin
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό madvinegar » 21 Μάιος 2013, 14:54

Learner έγραψε:

Αυτα ειναι! Αντε να δουμε.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog: https://madvinegar.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
madvinegar
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι