Το δικό μας Ubuntu Greek One ;;

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Το δικό μας Ubuntu Greek One ;;

Δημοσίευσηαπό Tassos10 » 04 Απρ 2014, 14:09

Σήμερα είδα αυτή εδώ την δημοσίευση : Το Ubuntu One ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ και ( προσωπικά να σας πω την αλήθεια δε με ένοιαξε και πολύ γιατί ποτέ μου δε χρησιμοποίησα την εφαρμογή αυτή ), αλλά είδα πως πολλοί φίλοι εδώ την χρησιμοποιούσαν και τους πείραξε πολύ αυτή η απόφαση της Canonical.
Οπότε μου πέρασε από μυαλό και πρότεινα στο ίδιο θέμα να έχουμε το δικό μας Ubuntu Greek One και μου είπαν ας πως τις ιδέες μου σε ένα καινούριο θέμα, ώστε να δούμε και την ανταπόκριση.

Λοιπόν για να τα βάλουμε σε μία σειρά.
Καταρχήν πρώτον και κύριων, πως σας φαίνεται η σκέψη στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα να μπορούμε εμείς να χρησιμοποιούμε την ίδια Cloud υπηρεσία ;
( Κάποιος συντονιστής - διαχειριστή αν μπορεί ας κάνει και vote για αυτό )

Η δική μου σκέψη είναι η εξής :
1. Έχουμε τον κώδικα από το Ubuntu One ( αν δε κάνω λάθος, είναι αυτός ) : Ubuntu One Client

2. Με ελάχιστες αλλαγές, όπως :
-Το να μπορούν μόνο Έλληνες να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ( μέσω διευθύνσεων ip, μάλλον θα παίξει αυτό, και αυτό γιατί δε θα μπορούμε να υποστηρίξουμε αρχικά έστω, πάρα πολύ κόσμο )
-Το όνομα να το κάνουμε Ubuntu Greek One ή Ubuntu One - Greek ( το βλέπουμε αυτό, γούστα είναι αυτά ).
Επίσης μπορούμε βέβαια ( με περισσότερο κόπο εννοείται ) να φτιάξουμε τον δικό μας client για την cloud υπηρεσία.
Για το πως θα κατεβάζουν το Ubuntu One - Greek, το βλέπουμε στην πορεία..

3. Για τα έξοδα υποστήριξης ( για τον server περισσότερο ) όπου θα βρίσκεται η cloud υπηρεσία μας, να γίνει μια πάρα πολύ καλή έρευνα και να βγει ένας προϋπολογισμός για τα 1-2 πρώτα χρόνια. Με αναλυτικές πληροφορίες, για το που χρειάζονται και γιατί τα χρήματα. Αυτά τα χρήματα να καλυφθούν μονάχα από εμάς, από δωρεές που θα κάνει ο καθένας μας, μέχρι να καλυφθεί το ανάλογο ποσό. Μόλις και αν καλυφθεί το ποσό αυτό, τότε να συνεχίσουμε στην υλοποίησή του.

4. Όλο αυτό το εγχείρημα θα εξαρτάται καθαρά από το πόσοι και για πόσο καιρό θα το υποστηρίξουν οικονομικός κυρίως αλλά και από πλευράς τεχνικής υποστήριξης.

Τι έχετε να πείτε; :)
Spoiler: show
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-50-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-49-generic
3 Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 3954 MiB ‖ ASRock G31M-S
4 nVidia G92 [GeForce 9800 GT] [10de:0614] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Tassos10
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Το δικό μας Ubuntu Greek One ;;

Δημοσίευσηαπό Logan » 04 Απρ 2014, 14:14

Το όνομα να αλλάξει τελείως γιατί να κάνουμε τζάμπα διαφήμιση στη κυρα Canonical?
1 Γνώσεις Linux: όχι και μιάου! ┃ Προγραμματισμού:Ε.. ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Arch Linux Gnome 4χχ
3 Intel Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz ‖ RAM 7.7 GiB |
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840] {radeon}
Refugees Welcome
Άβαταρ μέλους
Logan
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: loganlettuce
IRC: LoganL
Εκτύπωση

Να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε μια υπηρεσία τύπου Ubuntu one

Δημοσίευσηαπό lepidas » 07 Απρ 2014, 13:15

Σε αυτό το θέμα να βάλουμε όσοι θέλουμε τα κομάτια για να φτιάξουμε μια υπηρεσία τύπου Ubuntu one. Στο τέλος μετά απο δοκιμές καλής λειτουργίας και ασφάλειας μπορεί να γραφτεί και ένας οδηγός.
Προσωπικά μπορώ να βοηθήσω οτι αφορά τον apache και το server.

Ας ξεκινήσουμε απο το τέλος,δηλαδή τι και πως θα προσφερει αυτή η υπηρεσια. Γράφτε ιδέες να συζητήσουμε.

σημείωση: ο στόχος δεν είναι η δημιουργία ενός server όπου οι χρηστες θα ειναι registered και θα κανουν login για να ανεβαζουν αρχεια. Ο στόχος ειναι να δημιουργηθεί μια υπηρεσία μέσα στον υπολογιστή του καθένα και upload θα μπορεί να κάνει μόνο ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή αλλα θα μπορεί να μοιράσει links και σε τρίτους
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε μια υπηρεσία τύπου Ubuntu on

Δημοσίευσηαπό Logan » 07 Απρ 2014, 20:26

Καλησπέρα εγώ δεν έχω καθόλου τεχνικές γνώσεις επί του θέματος αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα ήθελα να αποκτήσω..Θα μπορούσα (και θέλω) να βοηθήσω το εγχείρημα όπως μπορώ.
Ένα πράμα που θα μπορούσα (ναι ναι είναι πραγματικά το τελευταίο του τελευταίου) να ασχοληθώ είναι το artwork. :P
1 Γνώσεις Linux: όχι και μιάου! ┃ Προγραμματισμού:Ε.. ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Arch Linux Gnome 4χχ
3 Intel Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz ‖ RAM 7.7 GiB |
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840] {radeon}
Refugees Welcome
Άβαταρ μέλους
Logan
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: loganlettuce
IRC: LoganL
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 07 Απρ 2014, 20:48

Έκανα μια προσθήκη στο πρώτο κείμενο του θέματος.
Ο στόχος δεν είναι να δημιουργηθεί ένας server που θα κάνουμε ολοι upload τα αρχεια μας αλλα ο στόχος θα είναι η δημιουργία ενός server που θα κάνει upload μόνο ο ιδιοκτήτης αλλά θα μπορεί να μοιράζει τα links όπου επιθυμεί.

Logan έγραψε:Καλησπέρα εγώ δεν έχω καθόλου τεχνικές γνώσεις επί του θέματος αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα ήθελα να αποκτήσω..Θα μπορούσα (και θέλω) να βοηθήσω το εγχείρημα όπως μπορώ.
Ένα πράμα που θα μπορούσα (ναι ναι είναι πραγματικά το τελευταίο του τελευταίου) να ασχοληθώ είναι το artwork. :P
δεν θα εχει artwork.σπαρτιατικο θα ειναι.
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 07 Απρ 2014, 21:10

lepidas έγραψε:ο στόχος θα είναι η δημιουργία ενός server που θα κάνει upload μόνο ο ιδιοκτήτης αλλά θα μπορεί να μοιράζει τα links όπου επιθυμεί.

Αυτό το κάνει το owncloud.

Τα θέματα συγχωνεύτηκαν.

Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Re: Το δικό μας Ubuntu Greek One ;;

Δημοσίευσηαπό Tassos10 » 09 Απρ 2014, 12:11

lepidas έγραψε:σημείωση: ο στόχος δεν είναι η δημιουργία ενός server όπου οι χρηστες θα ειναι registered και θα κανουν login για να ανεβαζουν αρχεια. Ο στόχος ειναι να δημιουργηθεί μια υπηρεσία μέσα στον υπολογιστή του καθένα και upload θα μπορεί να κάνει μόνο ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή αλλα θα μπορεί να μοιράσει links και σε τρίτους

Όχι, όχι παιδιά! Ούτε καν κάτι τέτοιο, κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα (owncloud και το κάνετε πανεύκολα αυτό.. ).
Το θέμα είναι να κάνουμε κάτι σαν Ubuntu-gr και να είναι για χρήστες της ελληνικής κοινότητας ubuntu.

Πολύ καλό το owncloud το χρησιμοποιώ, αλλά δεν έχει ουσία να, δουλεύουμε όλοι για τέτοιο είδους cloud υπηρεσία που τι, την κάνουμε εμείς, για τον εαυτό μας.. :P Και για να μπαίνουμε στον λογαριασμό μας θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό το δικό μας το pc στο σπίτι ( προσωπικά δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αλλά στους περισσότερους που δε χρησιμοποιούν τα μηχανήματα τους και όταν λείπουν ) δεν είναι καθόλου βολικό κάτι τέτοιο. Αν και ΠΟΛΥ ωραίο το Owncloud!! ( για εμένα ) πολλούς όμως δε τους βολεύει..

Οπότε εγώ μιλούσα να κάνουμε cloud σε server και να μπορούν να συνδέονται εκεί...
Μην τα συγχέουμε, μιλάω για cloud όπως το ξέραμε, πριν εμφανιστεί το πολύ ωραίο owncloud που είναι καταπληκτικό, αλλά για όσους καίνε τα pc τους μέρα νύχτα. ;)
Spoiler: show
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-50-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-49-generic
3 Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 3954 MiB ‖ ASRock G31M-S
4 nVidia G92 [GeForce 9800 GT] [10de:0614] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Tassos10
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι