Συντονιστής: konnn

Hephaestus έγραψε:Ούτε και εγώ κατάλαβα γιατί κάποιοι λένε πως δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αντικείμενα και εκθειάζουν ότι ++ υπάρχει.
Hephaestus έγραψε:Συνοψίζοντας, άσχετα με το εργαλείο, η τέχνη είναι να αναλύσεις το πρόβλημα προς τα πίσω, να το κάνεις μικρά τμήματα όπου κάθε ένα είναι λογικά αυτοτελές, να γράφεις μικρά και χρήσιμα προγράμματα που κάθε ένα από αυτά να ακολουθεί τους κανόνες επανακατεύθυνσης (ναι, γιατί να μην έχουν τα πάντα και command line;), να γράφεις μέχρι 20 γραμμές σωστού κώδικα την ημέρα και το σημαντικότερο, να διαβάζεις τι έγραψες!

Bagelis έγραψε:Θέλω ένα πλήρες περιβάλλον για προγραμματισμό στην pascal.

Hephaestus έγραψε:έγραψε:Το ξέρω ότι με αυτή την γλώσσα σε κάποιους θα ξυπνήσω αναμνήσεις αλλα θέλω να ξεκινήσω με pascal να έχω έναν μπούσουλα και μετά θα μπώ πιό βαθιά. Δεν θέλω να κάνω το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι ( δεν ξέρουν τίποτα και πάνε να ξεκινήσουν με c/c++ ) , θέλω ένα ομαλό ξεκίνημα ( κατα την γνώμη μου είναι καλύτερα ). Θέλω ένα πλήρες περιβάλλον για προγραμματισμό στην pascal. Δοκίμασα το πρόγραμμα Lazarus , αν γίνεται να μου προτείνεται κατι άλλο θα το εκτιμούσα. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Λάθος το να ξεκινήσει κάποιος με οτιδήποτε άλλο εκτός από Pascal;![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Επίσης το να ορίζεται κάποιος που δεν ξέρει τίποτε πως κάνει λάθος επειδή ξεκινά με C είναι το λιγότερο χαζό, για να μην πω κάτι άλλο...
Για να σοβαρευτούμε λίγο, πάψτε να διαδίδετε τις ίδιες αναμασημένες σαχλαμάρες που διαβάσατε/ακούσατε κάπου. Υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα που μπορούν (και δεν είναι άσχετοι) να πουν από την θέση κάποιου που έχει ήδη την εμπειρία, πως επειδή κάτι (Pascal) σε κάποια δεδομένη στιγμή στην ιστορία επενδύθηκε με την ποιότητα της "εκπαιδευτικής αξίας" δεν το καθιστά και αυτομάτως άξιο του τίτλου του αλλά ούτε και ιδιαίτερα αξιόλογο σε σύγκριση με άλλα πράγματα σήμερα. Το να γράφουμε σήμερα "όμορφη" Algol έχει τόση πρακτική αξία για την εξέλιξη της πληροφορικής όσο και οι προβλέψεις πως τα 640ΚΒ είναι αρκετά για τον οποιονδήποτε. Καλώς ορίσατε στον 21ο αιώνα, όπου τα robots τρέχουν linux και προγραμματίζονται σε σκέτη C, με ολίγη Python ενώ οι μικροελεγκτές στην μηχανή espresso που μόλις αγοράσατε καθώς και το ωραίο σας πλυντήριο προγραμματίστηκαν σε C με ολίγη assembly. Και η πλειοψηφία αυτών που το έκαναν δεν έπιασαν ποτέ τους Pascal (ρε τους άσχετους!).
Πέρα από τα παραπάνω, που ως αφορμή έχουν τα γραφόμενα, αυτό που σε ικανοποιεί εσένα είναι πάντα το καλύτερο για 'σένα. Το Lazarus είναι και η επιλογή των περισσότερων που γράφουν γι'αυτό, οπότε δεν θα πρότεινα και κάτι διαφορετικό.