Wallch (Wallpaper Changer) V2.0 released

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Wallch (Wallpaper Changer) V2.0 released

Δημοσίευσηαπό hakermania » 11 Αύγ 2011, 17:55

Γειά σας παιδιά, αν και φανατικός ubuntίστας, δεν πολύ-μπαίνω στο ελληνικό φόρουμ
Αλλά απ'ότι βλέπω εδώ μια χαρά δραστήριο είναι, επίσης πολύ σπάνια είχα πρόβλημα με τα ελληνικά repositories, αν και δεν ξέρω κατά πόσο έχετε εσείς σχέση με αυτό :) :clap:

Στο θέμα τώρα, είμαστε δύο Χανιωτάκια που κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουμε το πρόγραμμά μας στο ubuntu 11.10 Oneiric (link για την review που περιμένουμε:http://revu.ubuntuwire.com/p/wallch), και μόλις ανακοίνωσα και στο ubuntuforums.org ότι η νέα έκδοση του προγράμματος έχει βγει εδώ: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1822969.

Μιας και το μόνο αξιόλογο πρόγραμμα για ubuntu που έχω βρει το οποίο το έχει αρχίσει έλληνας είναι το recordMyDesktop (δεν ξέρω κάποιο άλλο), είπα να αναφέρω ότι υπάρχουν και άλλοι Έλληνες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο.
Ελπίζω επίσης να γράφω στην σωστή κατηγορία.

Ευχαριστώ πολύ για όποιον δοκιμάσει το πρόγραμμα, αν του αρέσει ας αφήσει και κανένα σχόλιο, αν και κάθε σχόλιο δεκτό! :bow:

νέα έκδοση εδώ:http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=6&t=22593&http
Τελευταία επεξεργασία από hakermania και 29 Μαρ 2012, 20:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Laptop: Lenovo 3000N500
Επίπεδο linux: Καλό
Aγγλικά: Πολύ καλά
Προγραμματισμός:C++ και Bash
Άβαταρ μέλους
hakermania
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Wallch (Wallpaper Changer) V2.0 released

Δημοσίευσηαπό pros » 11 Αύγ 2011, 23:50

Καλώς ήλθες!
Πολύ καλή δουλειά!
Επειδή είμαι στην 10.04 64bit, εγκατέστησα την έκδοση 1.0 και έχω να πω ότι είναι εντυπωσιακή!

(Το εκτελέσιμο, δεν αντιγράφηκε στο /usr/bin)
Κώδικας: Επιλογή όλων
sterios@desktop:~$ cd /home/sterios/Desktop/wallch-1.0/
sterios@desktop:~/Desktop/wallch-1.0$ sudo make install
[sudo] password for sterios:
cp -f -r /home/sterios/Desktop/wallch-1.0/data/to_usr_share/wallch /usr/share/
cp -f -r /home/sterios/Desktop/wallch-1.0/data/doc/wallch /usr/share/doc/
install -m 644 -p /home/sterios/Desktop/wallch-1.0/data/man/wallch.1.gz /usr/share/man/man1/
install -m 644 -p /home/sterios/Desktop/wallch-1.0/data/wallch.desktop /usr/share/applications/
cp -f -r /home/sterios/Desktop/wallch-1.0/data/help/wallch /usr/share/gnome/help/

Καλό θα ήταν να δώσεις πιο αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση, για τα πιο άπειρα μέλη του φόρουμ...

hakermania έγραψε:Μιας και το μόνο αξιόλογο πρόγραμμα για ubuntu που έχω βρει το οποίο το έχει αρχίσει έλληνας είναι το recordMyDesktop (δεν ξέρω κάποιο άλλο), είπα να αναφέρω ότι υπάρχουν και άλλοι Έλληνες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο.

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμη προσπάθειες, που έχουν μπει στ' αποθετήρια.
Το pdf-shuffler http://ubuntu-gr.org/story/23-01-09/pdf-shuffler του δικού μας @logari
και το πολύ καλό luckyBackup http://luckybackup.sourceforge.net/install.html του @luckyb
Ίσως μπορέσουν να σε βοηθήσουν ή να σε καθοδηγήσουν για τις απαραίτητες ενέργειες.

Ελπίζω να βρεις τον χρόνο να συμμετέχεις συστηματικά και στο δικό μας φόρουμ.
Υπάρχει και ενότητα σχετική με την ανάπτυξη λογισμικού viewforum.php?f=6, όπως επίσης και σχολείο viewforum.php?f=53 :)
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 12 Αύγ 2011, 03:10

Καλο θα ηταν να μπεις και στον κοπο, να κανεις και μια παρουσιαση για το προγραμμα εδω, στα Ελληνικα.
Ισως να ειναι πολλοι χρηστες που να μην γνωριζουν Αγγλικα, και ειναι δυσκολο να καταλαβουν τι κανει το προγραμμα! :)
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Lionux » 12 Αύγ 2011, 11:20

Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω μιας κ μέχρι στιγμής δεν είχα εγκαταστήσει κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα!
Ευελπιστώ να μην μου φανεί δύσκολο στην εγκατάσταση :-)
Επίσης θα συμφωνήσω με τον vagrale πως καλό θα ήταν μια αναλυτική παρουσίαση στα ελληνικα!
Spoiler: show
System: TOSHIBA Satellite A300
Distro: Ubuntu 14.04.5 trusty
Kernel: 3.13.0-107-generic
Desktop: KDE 4.13.3
Bios: INSYDE version: 2.20
CPU:Dual core Intel T3400
Graphics Card:[AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470]
Audio Card: Intel 82801
Network Card: Qualcomm Atheros AR928X driver: ath9k
Επιπεδο linux:Μεσο
Aγγλικα:Μετρια
Προγραμματισμος:Oχι
Άβαταρ μέλους
Lionux
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hakermania » 12 Αύγ 2011, 17:31

Οκ παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα σχόλια, ίσως μόλις βρω χρόνο να φτιάξω και μία περιγραφή στα ελληνικά (ετοιμάζομαι για πανελλήνιες).
Προς τον pros: Τα 10.04 νομίζω έχουν gnome 2(ε?) και η πρώτη έκδοση μπορώ να ομολογήσω ότι είναι απίστευτα κακογραμμένη σε αντίθεση με την 2η, οπότε θα μπορούσες να δοκιμάσεις αυτόν εδώ: https://sourceforge.net/projects/wall-changer/files/2.0/Gnome%202%20Version/ (version 2.0 για gnome 2), δεν έχει νόημα να βλέπεις την 1.0 :)

Όσο για την εγκατάσταση όσοι έχει 32bit συστήματα εγκαταστήστε κατευθείαν μέσω του DEB πακέτου ενώ όσοι έχετε 64bit αναγκαστικά κάνετε Build την Tarball (αναλυτικές οδηγίες στα ελληνικά για τους αρχάριους πράγματι χρειάζονται εδώ χαχα)
Άβαταρ μέλους
hakermania
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 12 Αύγ 2011, 18:20

hakermania έγραψε:Προς τον pros: Τα 10.04 νομίζω έχουν gnome 2(ε?) και η πρώτη έκδοση μπορώ να ομολογήσω ότι είναι απίστευτα κακογραμμένη σε αντίθεση με την 2η, οπότε θα μπορούσες να δοκιμάσεις αυτόν εδώ: https://sourceforge.net/projects/wall-c ... 20Version/ (version 2.0 για gnome 2), δεν έχει νόημα να βλέπεις την 1.0 :)

Δεν την δοκίμασα λόγω εξαρτήσεων. Ζητάει αρκετά πράγματα σε νεότερες εκδόσεις. Την έχεις μεταγλωττίσει για παλιότερες εκδόσεις του ubuntu;
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hakermania » 12 Αύγ 2011, 18:52

pros έγραψε:
hakermania έγραψε:Προς τον pros: Τα 10.04 νομίζω έχουν gnome 2(ε?) και η πρώτη έκδοση μπορώ να ομολογήσω ότι είναι απίστευτα κακογραμμένη σε αντίθεση με την 2η, οπότε θα μπορούσες να δοκιμάσεις αυτόν εδώ: https://sourceforge.net/projects/wall-c ... 20Version/ (version 2.0 για gnome 2), δεν έχει νόημα να βλέπεις την 1.0 :)

Δεν την δοκίμασα λόγω εξαρτήσεων. Ζητάει αρκετά πράγματα σε νεότερες εκδόσεις. Την έχεις μεταγλωττίσει για παλιότερες εκδόσεις του ubuntu;

Και όμως! Η 2η έχει 2MB λιγότερες εξαρτήσεις (δεν έχει το Imagemagick)! Οι εξαρτήσεις της 2.0 προέρχονται από το Mpg321 και από βιβλιοθήκες *μόνο*.
Όπως εδώ: http://luckybackup.sourceforge.net/install.html βλέπεις τις *qt* εξαρτήσεις; Είναι βιβλιοθήκες (αρχεία) που απλά χρειάζεται να εγκαταστηθούν για να τρέξει η εφαρμογή, ενώ το μόνο που ουσιαστικά χρειάζεται το luckybackup είναι το rsync. Οι βιβλιοθήκες δεν χρειάζονται μόνο για το compilation αλλά και για run-time!
Συνοψίζοντας, αυτό που θέλω να πω είναι ότι η 1.0 έχει λάθος εξαρτήσεις και κατά μία (2 MB) περισσότερες από την 2.0!

Λίγη επεξήγηση εδώ, εγώ μόλις το ανακάλυψα αυτό αλλά ισχύει (μπράβο στα παιδιά στο #ubuntu-motu) ότι αν ένα πρόγραμμα χρησιμοποιεί π.χ. την Y βιβλιοθήκη αυτή πρέπει να είναι εγκαταστημένη στο σύστημα για να τρέξει, αλλιώς μόλις ο χρήστης τρέξει το πρόγραμμα θα πάρει λάθος του είδους:
Κώδικας: Επιλογή όλων

Error /usr/lib/Ylibs/Y.so - not found

(παράδειγμα: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1479950)

Γενικά επειδή όμως οι περισσότερες open source εφαρμογές είναι σε gtk, qt και Python βάζω μια πιθανότητα 80% να έχετε ήδη τις qt dependencies.
Σε clear install σε 11.10 oneiric η 2.0 gnome 3 μου κατέβασε 12MB dependencies ενώ η 2.0 gnome 2 (με ίδιες ακριβώς εξαρτήσεις με την 2.0 gnome 3) μου κατέβασε 600 kb, αφού είχα ήδη αρκετά qt προγράμματα και είχαν ήδη κατεβάσει τα dependencies αυτά.

Γενικά δυστυχώς συμφέρει να χρησιμοποιείς gtk libraries στο ubuntu και qt σε KDE περιβάλλοντα τα οποία έχουν προεγκατεστημένες τις qt βιβλιοθήκες, αλλά έχχω πάθος με το qt :)

Όσο για παλαιότερες εκδόσεις των ubuntu - sorry but no :)
Give version 2.0 a try :)
Άβαταρ μέλους
hakermania
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 12 Αύγ 2011, 19:16

pros έγραψε:Ζητάει αρκετά πράγματα σε νεότερες εκδόσεις.

Σωστές οι παρατηρήσεις σου, αλλά δεν αναφερόμουν στο πλήθος των εξαρτήσεων. Το παραπάνω γεγονός ξεπερνιέται μόνο με μεταγλώττιση όλων των νεότερων εκδόσεων των εξαρτήσεων...
έγραψε:To build the program you'll need:
debhelper (>= 8), libqt4-dev, libnotifymm-dev, libhighgui-dev, qt4-qmake, desktop-file-utils

The program requires:
mpg321, libc6 (>= 2.4), libgcc1 (>= 1:4.1.1), libglib2.0-0 (>= 2.12.0), libhighgui2.1, libnotify4 (>= 0.7.0), libqt4-dbus (>= 4:4.5.3), libqtcore4 (>= 4:4.7.0~beta1), libqtgui4 (>= 4:4.6.2), libstdc++6 (>= 4.4.0)
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hakermania » 12 Αύγ 2011, 19:34

Τι να σου πω, ο dh_shlibs (ή κάπως έτσι) από το πακέτο dh_make κάνει αυτόματα τον έλεγχο σε κάθε πακέτο διαβάζοντας το Binary για να δει επ'ακριβώς ποιες βιβλιοθήκες θα χρειαστεί το πρόγραμμα(μόνο το mpg321 έβαλα by-hand). Δεν ξέρω κάτα πόσο επιλέγει μόνο του και την σωστή παλαιότερη έκδοση που περιέχει όλα όσα χρειάζονται ή αν βάζει αυτόματα την πιο νέα.

Όπως και να έχει η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι πρόβλημα ένα πρόγραμμα να έχει dependency σε βιβλιοθήκες (παρά αυτές να είναι μέσα στον κώδικα, δηλαδή να γίνονται compile ως μέρος του κώδικα και άρα να συμπεριλαμβάνονται στο executable) γιατί
1) κάνει το executable μεγαλύτερο
2) αυξάνει την cpu usage
3) αν και άλλο πρόγραμμα έχει την ίδια dependency για library θα χρειαστεί να την κατεβάσει και να την εγκαταστήσει άρα ο λόγος ύπαρξης των 1 κ 2 δεν υπάρχει (αν και τα 2 προγράμματα χρησιμοποιούν την ίδια βιβλιοθήκη πιο το νόημα 1 από τα 2 προγράμματα να έχει την βιβλιοθήκη μέσα του;)
4) αν υπάρχει ήδη εγκατεστημένο πρόγραμμα με dependency στις βιβλιοθήκες πάλι δεν έχουν νόημα ύπαρξης τα 1 κ 2
5) Έτσι κι αλλιώς οι βιβλιοθήκες αρχειάκια είναι, σαν να βάζεις 2 αρχεία εικόνων παραπάνω στον ~/Pictures φάκελό σου βρε αδερφέ, δεν χάλασε κι ο κόσμος!
Άβαταρ μέλους
hakermania
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 12 Αύγ 2011, 20:16

Σωστά και πάλι! Δεν είπα ότι δεν γίνεται ή ότι είναι δύσκολο, λίγο χρόνο θέλει ν' αφιερώσει κάποιος :)
Ξεχνάμε όμως την πιθανότητα να δοκιμάσει το πακέτο κάποιος νεότερος χρήστης, που είναι και το εν δυνάμει κοινό της εφαρμογής...
Αλλά και αυτό δεν είναι πολύ σοβαρό, μια που οι νεότεροι χρήστες συνήθως προτιμούν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του ubuntu.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι