Δεν υπάρχει κάποιο θέμα σχετικό με τις βάσεις δεδομένων οπότε είπα να ανοίξω ένα.
Ποια/ποιες εκ των SQL, MySQL, SQLite (ή κάποια άλλη που μου διαφεύγει) χρησιμοποιείτε συχνότερα, ποια επικρατεί γενικώς, ποιες οι διαφορές τους και ποια τα πλεονεκτήματα της κάθε μίας; Κάποια καλά tutorial που θα προτείνατε σε κάποιον που δεν έχει ξανά ασχοληθεί με βάσεις δεδομένων;
Επίσης ένα πρόβλημα:
Ας πούμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν διευθυνσιογράφο (address book).
Στο πρόγραμμα θα καταχωρούνται επαφές και θα οργανώνονται σε κατηγορίες. Οπότε σίγουρα έχουμε δύο πίνακες στην database.
Έναν για τις κατηγορίες και έναν για τις επαφές οι οποίοι συνδέονται με many-to-one relationship (κάθε κατηγορία θα έχει πολλές επαφές και κάθε επαφή θα ανήκει σε μία μόνο κατηγορία).
Θέλουμε όμως επίσης το πρόγραμμα να είναι multi-user. Δηλαδή να μπορούν να συνδέονται διαφορετικοί χρήστες και να έχει ο καθένας τις δικές του κατηγορίες και επαφές.
Πως θα υλοποιηθεί αυτό;
Μπορώ να σκεφτώ δύο λύσεις αλλά καμία απ' τις δύο δεν μου αρέσει και δεν νομίζω ότι είναι "σωστή".
Η μία ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα τρίτο table με τους users αλλά η σύνδεση με τους άλλους πίνακες θα είναι δύσκολη.
Η δεύτερη ιδέα είναι να δημιουργούμε νέα βάση δεδομένων για τον κάθε χρήστη και κάθε φορά θα συνδέουμε τον χρήστη με την αντίστοιχη database.
Όπως προείπα καμία απ' τις δύο αυτές λύσεις δεν μου αρέσει.
Καμία ιδέα πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί το παραπάνω; Ποιος είναι ο "σωστός" τρόπος;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.