ubuntuuserMenu-gr

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

ubuntuuserMenu-gr

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 24 Μαρ 2009, 21:11

Υπάρχει ένα add on του firefox το ubuntuusers.
Το έφτιαξε η Γερμανική κοινότητα του ubuntu και είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο προστίθεται στο μενού του firefox και από εκεί μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο Αγγλικό και το Γερμανικό forum όπως επίσης στα ανάλογα wiki , στο planet ubuntu, στα επίσημα site ubuntu, kubuntu, xfce και πολλά μα πολλά άλλα.
Εχω ξεκινήσει μια προσπάθεια να το προσαρμόσω στα μέτρα της ελληνική κοινότητας, Δηλαδή θα έχει όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το add on απλά στην θέση του Γερμανικού site, wiki, planet κτλ.. θα έχουμε ελληνικά αποτελέσματα.
Το έχω ανεβάσει εδώ {EDITto link αφαιρέθηκε και θα το αναδημοσιεύσουμε όταν το τελειώσουμε με τον Phantomas} και μετά που θα το αποσυμπιέσετε θα βρείτε 2 αρχεία μέσα, είναι τα ίδια χρειάζεστε το ένα από τα 2 για να το εγκαταστήσετε στον firefox. To ένα είναι σε μορφή .xpi και το άλλο είναι ένα απλό αρχείο(φάκελος) με ονομασια 321tux@arcor.de
Αν επιλέξετε να το εγκαταστήσετε από τον "φάκελο" απλά κάνετε αντιγραφή του φακέλου και επικόλληση στο κρυφό φάκελο ~/.mozilla/firefox/*/extensions

έχω κάνει πολλές παρεμβάσεις και τα περισσότερα url οδηγούν στο ελληνικο site και wiki. Όμως χρειάζεται κάποια δουλειά ακόμα, διότι δεν δουλεύει η αναζήτηση, κάποια πράγματα στο μενού έχουν την κατάληξη de και πρέπει να την κάνουμε gr, κάποιες ενότητες τα link που οδηγούν είναι λάθος ή δεν έχω βρει τις αντίστοιχες ελληνικές κτλ...
Με λίγα λόγια κατεβάστε το και δοκιμάστε το...αν θέλετε να το απεγκαταστήσετε είναι πάρα πολύ εύκολο...
και αν θέλει κάποιος ή κάποιοι να βοηθήσουν welcome :)
Οι λόγος δηλαδή που κάνω το ποστ τώρα , ενώ δεν είναι έντιμο είναι 2 :
α)δοκιμάστε το έστω και ημιτελές και πείτε εντυπώσεις, θα ήταν καλό και χρήσιμο να το φτιάξουμε ή δεν είναι και τόσο αναγκαίο ?
β) θέλω βοήθεια διότι κάποια πράγματα μπορώ να τα κάνω ακόμα, αλλά κάποια άλλα δεν έχω ιδέα πως γίνονται...
Τελευταία επεξεργασία από taratatzoum και 24 Μαρ 2009, 23:42, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Re: ubuntuuserMenu-gr

Δημοσίευσηαπό Phantomas » 24 Μαρ 2009, 22:39

Αναλαμβάνω να κάνω ό,τι μπορώ .... Για να δούμε rizitis... :twisted:
Άβαταρ μέλους
Phantomas
punkTUX