Python: Agonia

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: Python: Agonia

Δημοσίευσηαπό migf1 » 01 Οκτ 2011, 14:01

Δεν έχουν τα Windows γενικώς πρόβλημα με το UTF-8, η γραμμή εντολών τους έχει. Υποτίθεται υποστηρίζει μια UTF κωδικοσελίδα που τη λέει 65001, αλλά δυστυχώς γίνεται ένας μύλος!

Δες μήπως μπορείς να έχεις ξεχωριστό αρχείο πηγαίου κώδικα για Windows, π.χ. agonia1253.py στο οποίο θα έχεις κωδικοσελίδα Windows 1253 (ή cp1253 ή σκέτη 1253). Θα το κοιτάξω κι εγώ.
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 01 Οκτ 2011, 14:20

Δεν χρειάζεται νέο αρχείο.

Στο αρχείο agonia.py κάτω από τον shebang (1η γραμμή) πρόσθεσε την γραμμή:
Κώδικας: Επιλογή όλων
# -*- coding: windows-1253 -*-

Αν δεν λειτουργεί αυτό δοκίμασε να αντικαταστήσεις το windows-1253 με άλλα encodings όπως unicode, 1253 κτλ.

Δεν έχω και Windows για να το δοκιμάσω. Στο linux δεν λειτουργεί κανένα απ' τα παραπάνω.

Επίσης πλέον αν το τρέχεις από Windows στην γραμμή εντολών έβαλα να εκτελείται η εντολή 'cls' και όχι 'clear'. Αυτή δεν είναι η αντίστοιχη στα Windows;
Πες μου αν σου βγάλει κάποιο πρόβλημα.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 01 Οκτ 2011, 14:45

Τα έχω δοκιμάσει ήδη όλα αυτά ( http://python.org/dev/peps/pep-0263/ ), δεν δουλεύει τίποτα :(... δεν κάνει καν input... ίσως δεν φταίει η κωδικοσελίδα τελικά, δεν κάνει καν input!
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 01 Οκτ 2011, 15:26

Όταν λες δεν κάνει input δηλαδή πατάς να γράψεις και δεν εμφανίζεται κανένας χαρακτήρας;
Αν πατήσεις σκέτο Enter το δέχεται σαν input; (αν πατήσεις σκέτο Enter πρέπει κανονικά να σου επαναλάβει την ερώτηση)
Και απ' τον φλοιό του idle είπες είναι οκ. Χμμ...
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 01 Οκτ 2011, 18:18

Ηλία άμα έχεις όρεξη μπορείς να ρίξεις ένα μάτι και εδώ για να πάρεις ιδέες για το στήσιμο του παιχνιδιού. Το 3ο κεφάλαιο είναι για black jack. Δεν το έχω δει αναλυτικά οπότε μπορεί να μην είναι άμεσα εφαρμόσιμο.
http://homepage.mac.com/s_lott/books/oo ... index.html

Επίσης αν σε ενδιαφέρει να κάνεις γραφικό κοίτα εδώ
http://pysolfc.sourceforge.net/
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 01 Οκτ 2011, 20:01

pmav99 έγραψε:Ηλία άμα έχεις όρεξη μπορείς να ρίξεις ένα μάτι και εδώ για να πάρεις ιδέες για το στήσιμο του παιχνιδιού. Το 3ο κεφάλαιο είναι για black jack. Δεν το έχω δει αναλυτικά οπότε μπορεί να μην είναι άμεσα εφαρμόσιμο.
http://homepage.mac.com/s_lott/books/oo ... index.html

Επίσης αν σε ενδιαφέρει να κάνεις γραφικό κοίτα εδώ
http://pysolfc.sourceforge.net/

Να 'σαι καλά. Θα τα δω κάποια στιγμή όταν θα έχω περισσότερο χρόνο.
Θα προσθέσω σε αυτό το στυλ μερικά ακόμα features που έχω στο μυαλό και μετά αφού συμβουλευτώ τα παραπάνω καθώς και άλλες πηγές θα κοιτάξω να κάνω ένα γενικό "ξεσκατάρισμα" του κώδικα ή και να τον οργανώσω ξανά απ' την αρχή ώστε να γίνει όσο το δυνατόν "καλύτερος".
Τον γραφικό προγραμματισμό μιας και έχω μάθει τα βασικά και λίγα παραπάνω, λέω να τον αφήσω προς το παρών στην άκρη και να επικεντρωθώ στις λειτουργίες της ίδιας της γλώσσας και του προγραμματισμού γενικότερα.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 02 Οκτ 2011, 07:47

Ilias95 έγραψε:Όταν λες δεν κάνει input δηλαδή πατάς να γράψεις και δεν εμφανίζεται κανένας χαρακτήρας;
Αν πατήσεις σκέτο Enter το δέχεται σαν input; (αν πατήσεις σκέτο Enter πρέπει κανονικά να σου επαναλάβει την ερώτηση)
Και απ' τον φλοιό του idle είπες είναι οκ. Χμμ...

Ότι και να του γράψεις, επαναλαμβάνει την ερώτηση. Λογικά είναι πρόβλημα της γραμμής εντολών των Windows και όχι του προγράμματός σου, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αφού δεν γνωρίζω τη γλώσσα.
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 02 Οκτ 2011, 09:21

Μόλις δοκίμασα σε Windows XP και δουλεύει μια χαρά κι από γραμμή εντολών!

ΥΓ. Είναι case-sensitive όμως... π.χ. όταν με ρωτάει αν θέλω να ρίξω 7C και του γράψω 7c δεν το καταλαβαίνει.
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 02 Οκτ 2011, 10:22

migf1 έγραψε:Μόλις δοκίμασα σε Windows XP και δουλεύει μια χαρά κι από γραμμή εντολών!

ΥΓ. Είναι case-sensitive όμως... π.χ. όταν με ρωτάει αν θέλω να ρίξω 7C και του γράψω 7c δεν το καταλαβαίνει.

Ωραία. Άρα είναι θέμα με τα 7.

Στο idle όμως στο screenshot που έδειξες πριν τα δεχόταν και τα μικρά. Δεν έκανα καμία αλλαγή.
Για να το κάνω case-sensitive την είσοδο που παίρνω την μετατρέπω αυτόματα σε κεφαλαία με την upper() έτσι ώστε το 7c να γίνεται 7C και το 7C να παραμένει ως έχει. Είναι δυνατόν να μη δουλεύει κάποια built-in στα Windows; :wtf:
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 02 Οκτ 2011, 10:29

Μου το παρουσίασε μονάχα όταν η cpu έριξε 7άρι και με ρώτησε μετά αν θέλω να ρίξω κι εγώ το δικό μου 7άρι... σε εκείνο το σημείο πρέπει να σου έχει ξεφύγει ;)

ΥΓ. ΜΙα σημαντική διαφορά μεταξύ των XP μου και των 7 μου είναι πως τα 7άρια είναι Ελληνικά, ενώ τα XP Αγγλικά... ίσως παίζει αυτό κάποιο ρόλο για τη γραμμή εντολών ή να είναι θέμα ρυθμίσεων.
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι