Αν έχεις σωστά ορισμένα τα δικαιώματα του αρχείου ... δηλαδή να μπορείς να το εκτελέσεις μόνο εσύ , έχεις όση ασφάλεια μπορεί να σου προσφέρει το linux ως απλό χρήστη , αρκετά μεγάλη...
Ίσως αν αφαιρέσεις τη γραμμή που πρόσθεσες με το sudo visudo (πάλι με τον ίδιο τρόπο) αλλά δώσεις στο script δικαιώματα εκτέλεσης μόνο για root , να δίνεις το κωδικό του root μόνο όταν ξεκινά το τρέξιμο του προγράμματος και να μη στον ζητάει μετά ... όπως γίνεται με όλα τα προγράμματα. Βέβαια αυτά θεωρητικά τα λέω και δεν τα έχω δοκιμάσει στη πράξη , οπότε δοκίμασε το να δεις αν σου ζητάει το κωδικό ή όχι , αν καταφέρεις να τρέχει έτσι είναι ΣΑΦΩΣ καλύτερα... Εγώ το είχα κάνει έτσι , γιατί είχα φτιάξει ένα scriptaki που εκκινούσε τον υπολογιστή έτσι ώστε όταν κάτσω μετά το login να μπορώ να έχω ότι ήθελα έτοιμο...
Πράγματι αν κάποιος καταφέρει να ελέγχει το pc σου σαν να είναι εσύ (πχ με κάποιο trojan) μπορεί να αλλάξει το script και να το κάνει ότι θέλει.. μιας και το script έχει ουσιαστικά "admin rights"... αλλά βέβαια για να ξέρει ότι το script αυτό έχει αυτά τα rights θα πρέπει είτε να το ξέρει είτε να ξέρει το κωδικό του root , οπότε ούτως ή άλλως δε πειράζει, έχει το τρόπο του να διαλύσει το σύστημα...
Για το shutdown σόρρυ.. έγω πάντα το χρησιμοποιώ ως sudo shutdown now -r για να κάνω ρεστάρτ , βαριέμαι τα κουμπάκια