FF Multi Converter

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: FF Multi Converter

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 07 Δεκ 2011, 17:35

Rope και PyLint
Τα παραπάνω εργαλεία αναλύουν τον κώδικα σου και σου λένε για πιθανά λάθη που έχεις κάνει (αχρησιμοποίητες μεταβλητές, "ορθογραφικά" λάθη κτλ). όταν κάνεις from package import * σταματάν να δουλεύουν όπως πρέπει γιατί θεωρούν ότι το άγνωστο όνομα που συναντούν προέρχεται από το πακέτο package. Αν θες να τα δεις σε δράση βάλε τον spyder (και τα dependencies φυσικά)

Για τις κλάσεις, στην περίπτωση αυτή επειδή θέλεις να κάνεις κάτι πολύ απλό, δεν φαίνονται τρομερά τα οφέλη. Αν ήθελες να κάνεις πιο περίπλοκα πράγματα, πχ διαφορετική συμπεριφορά σε κάθε tab, τότε θα έλαμπε η χρησιμότητα της inheritance :P To βασικό όφελος αυτή τη στιγμή είναι ότι γλυτώνεις κάποιες μεταβλητές. Πιο πολύ σαν παράδειγμα το έκανα. Όπως και αν έχει τσέκαρε το QFormLayout. Είναι καλύτερο από το QGrid όταν έχεις μόνο 2 στήλες

Για τις μεταφράσεις ότι σε βολέψει καλύτερα. Αν δίνεις σημασία σε τέτοια πράγματα πάντως, το transifex είναι γραμμένο σε python και το έχουν κάνει έλληνες
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 08 Δεκ 2011, 13:11

Πρόβλημα στην μετατροπή png σε pdf. Προκύπτουν κατεστραμμένα αρχεία.

Τα ίδια αρχεία με
Κώδικας: Επιλογή όλων
convert *.png output.pdf
μετατρέπονται μια χαρά...

Αν χρειάζεσαι τα συγκεκριμένα αρχεία για δοκιμή, στείλε μου πμ
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 08 Δεκ 2011, 16:28

pros έγραψε:Πρόβλημα στην μετατροπή png σε pdf. Προκύπτουν κατεστραμμένα αρχεία.

Τα ίδια αρχεία με
convert *.png output.pdf

Έχω παρατηρήσει και εγώ κάποια προβλήματα σε μετατροπές εικόνων, αλλά σπάνια, σε συγκεκριμένα αρχεία και συγκεκριμένες επεκτάσεις (pdf ή eps).
Δεν μπορείς να μετατρέψεις όλα τα αρχεία ή συγκεκριμένα; Επίσης για ποια διανομή μιλάμε;
Δώσε μου το αποτέλεσμα της εντολής:
cat /usr/lib/python2.7/dist-packages/PIL/*.egg-info

αντικαθιστώντας την έκδοση της python με αυτή που υπάρχει εγκατεστημένη στο σύστημα σου.

Στείλε μου και τα αρχεία με pm να δοκιμάσω και εγώ.
Αν έχεις παλαιότερη έκδοση της PIL υπάρχει η πιθανότητα να μην υποστηρίζει κάποιους τύπους αρχείων.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 08 Δεκ 2011, 17:07

cat /usr/lib/python2.6/dist-packages/PIL/*.egg-info
Metadata-Version: 1.0
Name: PIL
Version: 1.1.7
Summary: Python Imaging Library
Home-page: http://www.pythonware.com/products/pil
Author: Secret Labs AB (PythonWare)
Author-email: info@pythonware.com
License: Python (MIT style)
Download-URL: http://effbot.org/downloads/PIL-1.1.7.tar.gz
Description: Python Imaging Library
Platform: Python 1.5.2 and later.
Classifier: Development Status :: 6 - Mature
Classifier: Topic :: Multimedia :: Graphics
Classifier: Topic :: Multimedia :: Graphics :: Capture :: Digital Camera
Classifier: Topic :: Multimedia :: Graphics :: Capture :: Scanners
Classifier: Topic :: Multimedia :: Graphics :: Capture :: Screen Capture
Classifier: Topic :: Multimedia :: Graphics :: Graphics Conversion
Classifier: Topic :: Multimedia :: Graphics :: Viewers

Πρόκειται για lucid
uname -a
Linux desktop 2.6.38-13-generic #53~lucid1-Ubuntu SMP Tue Nov 29 12:52:46 UTC 2011 x86_64 GNU/Linux

PIL 1.1.7-1ubuntu0.1

Άλλο αρχείο png, το μετατρέπει κανονικά...
Πιθανόν να είναι πρόβλημα των συγκεκριμένων αρχείων, αλλά το convert δουλεύει...

Σου στέλνω τα αρχεία με πμ
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Lionux » 08 Δεκ 2011, 22:38

To δοκιμασα κ ειναι σαφως πιο βελτιωμενο ! :)

Στο μενου ομως εμφανιζετε στο office !
Μια προταση που θελω να κανω ειναι αν γινετε να αναγνωριζετε αυτοματα η κωδικοποιηση του αρχειου για μετατροπη !
Παντως ειλικρινα μπραβο εχεις κανει πολυ καλη δουλεια !!!
Spoiler: show
System: TOSHIBA Satellite A300
Distro: Ubuntu 14.04.5 trusty
Kernel: 3.13.0-107-generic
Desktop: KDE 4.13.3
Bios: INSYDE version: 2.20
CPU:Dual core Intel T3400
Graphics Card:[AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470]
Audio Card: Intel 82801
Network Card: Qualcomm Atheros AR928X driver: ath9k
Επιπεδο linux:Μεσο
Aγγλικα:Μετρια
Προγραμματισμος:Oχι
Άβαταρ μέλους
Lionux
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 09 Δεκ 2011, 00:05

Lionux έγραψε:Στο μενου ομως εμφανιζετε στο office !

Στα πολυμέσα δεν στο εμφανίζει; Στο 11.10 μου το εμφανίζει και στο Office και στα πολυμέσα.
Lionux έγραψε:Μια προταση που θελω να κανω ειναι αν γινετε να αναγνωριζετε αυτοματα η κωδικοποιηση του αρχειου για μετατροπη !
Παντως ειλικρινα μπραβο εχεις κανει πολυ καλη δουλεια !!!

Ναι θα προστεθεί και αυτό στην επόμενη έκδοση.
Μάλιστα σκοπεύω να προσθέσω επιπλέον επιλογές για τις μετατροπές video όπως quality, bitrate, frame rate, size, aspect...
Τα περισσότερα τα προσφέρει ήδη ο ffmpeg απλά θα πάρει λίγο καιρό μιας και δεν έχω ξανά ασχοληθεί με multimedia.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 09 Δεκ 2011, 00:16

pmav99 έγραψε:
Ilias95 έγραψε:Updated to 1.2.0

Ανανέωσα τα πακέτα για το Arch. Έχω φτιάξει 2 πακέτα, ένα για τις stable εκδόσεις και ένα για την devel έκδοση στο github. Αν δεν βαριέσαι βάλε και το δεύτερο στο Wiki

Πάνο τελικά το πακέτο για την stable είναι αυτό: https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=54114 ;
Γιατί σε προηγούμενο post έγραψες ότι το σωστό είναι https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=54117 και ότι το πρώτο θα διαγραφόταν.
Επίσης το πακέτο για τις stable εκδόσεις κατεβάζει κάθε φορά την νεότερη version απ' τα downloads και κάνει το build ή πρέπει να βγαίνει καινούριο πακέτο για κάθε έκδοση;
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 09 Δεκ 2011, 02:30

Ηλία, είχα πει ότι θα διαγραφόταν γιατί είχα στείλει email στη mailing list του AUR ζητώντας να το διαγράψουν. Τελικά δεν το σβήσαν. Αφού, λοιπόν έμεινε, μιας και ανέβασες το tar.gz έκανα τις απαραίτητες μετατροπές και πλέον είναι το πακέτο της stable έκδοσης με όνομα ffmulticonverter. To πακέτο της development version ονομάζεται ffmulticonverter-git

Τα υπόλοιπα αφορούν μόνο το ArchLinux
Spoiler: show
Off topic:
Το stable αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη έκδοση. Την 1.2.0 αυτή τη στιγμή. Όταν θα βγάλεις καινούρια έκδοση πρέπει να ανανεωθεί το πακέτο (το αρχείο PKGBUILD για την ακρίβεια). Αν δεν αλλάξουν τα dependencies κτλ, αρκεί η αλλαγή του version number και η αλλαγή του md5sum του tar.gz. Ουσιαστικά το PKGBUILD είναι σαν ένα αρχείο setup.py. Απλά δημιουργεί ένα πακέτο για το arch-linux.

To πακέτο ffmulticonverter-git αντίθετα με το ffmulticonverter, δεν αντιστοιχεί σε μία συγκεκριμένη έκδοση, αλλά κατεβάζει την τελευταία έκδοση από το github και την εγκαθιστά. Αυτό αν δεν αλλάξουν τα dependencies δε χρειάζεται καμία αλλαγή για να τρέξει με νεότερες εκδόσεις. Γενικά νομίζω ότι το σύστημα του AUR είναι από τα φιλικότερα για τη δημιουργία πακέτων.

Αν θες περισσότερες πληροφορίες, ρίξε ένα μάτι στην εισαγωγή ΑΥΤΟΥ
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 10 Δεκ 2011, 14:00

pros έγραψε:Πρόβλημα στην μετατροπή png σε pdf. Προκύπτουν κατεστραμμένα αρχεία.

Τα ίδια αρχεία με
convert *.png output.pdf

Τελικά είναι πρόβλημα της PIL.
Δοκίμασα με PythonMagick (wrappers της ImageMagick για python) και δουλεύει μια χαρά και όχι μόνο αυτό, αλλά (έχω την εντύπωση) υποστηρίζονται και περισσότερες επεκτάσεις.
Οπότε υπάρχει μια σκέψη να αντικατασταθεί η PIL με την PythonMagick αλλά υπάρχουν δύο θεματάκια:

1) Το documentation της PythonMagick είναι ανύπαρκτο έτσι μελλοντικά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο να προσθέσω και άλλες επιλογές στις μετατροπές εικόνων.
2) Επειδή σκέφτομαι κάποια στιγμή να προσπαθήσω να κάνω την εφαρμογή να τρέξει και σε Windows, δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμη η PythonMagick για Windows (και αν είναι, είναι κομματάκι "δύσκολη" στην εγκατάσταση).

Μια άλλη σκέψη είναι να χρησιμοποιείται η PIL στα Windows, και στο Linux να γίνεται πρώτα έλεγχος για PythonMagick και αν δεν υπάρχει να χρησιμοποιείται η PIL.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 10 Δεκ 2011, 15:13

Ilias95 έγραψε:Μια άλλη σκέψη είναι να χρησιμοποιείται η PIL στα Windows, και στο Linux να γίνεται πρώτα έλεγχος για PythonMagick και αν δεν υπάρχει να χρησιμοποιείται η PIL.

Αυτό είναι καλό. Ακούγεται σαν «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος»! Όπως και να 'χει όμως, εσύ αποφασίζεις :)
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι