Calculator γραμμένο σε C

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: Calculator γραμμένο σε C

Δημοσίευσηαπό UnKnown96 » 23 Ιουν 2011, 19:31

Λοιπόν τα διάβασα.
Πάω τώρα να διαβάσω τον δικό μου που τον έφτιαξα χωρίς να ξέρω τι κάνει! :lol: :lol:
Πάντως ένα πράγμα έχω να πω...
Δεν παίζεσαι φίλε!

Off topic:
BTW πόσα χρόνια προγραμματίζεις σε C;
Τελευταία επεξεργασία από UnKnown96 και 24 Ιουν 2011, 12:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
UnKnown96
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 23 Ιουν 2011, 20:57

UnKnown96 έγραψε:Λοιπόν τα διάβασα.
Πάω τώρα να διαβάσω τον δικό μου που τον έφτιαξα χωρίς να ξέρω τι κάνει! :lol: :lol:
Πάντως ένα πράγμα έχω να πω...
Δεν παίζεσε φίλε!

Off topic:
BTW πόσα χρόνια προγραμματίζεις σε C;

από το... 1987
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό UnKnown96 » 23 Ιουν 2011, 21:24

έγραψε:Δεν παίζεσε φίλε!

έγραψε:Από πότε προγραμματίζεις στη C;
απο το... 1987

:shock: :shock: :shock:
Off topic:
Συγνώμη κύριε Migf1 :oops: :silent:
:lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
UnKnown96
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 24 Ιουν 2011, 08:36

Off topic:
UnKnown96 έγραψε:Υπάρχουν κιάλες compiled γλώσσες;

Vala. Μετατρέπει Vala (μοιάζει με C#) σε καθαρή γλώσσα C. :)

UnKnown96 έγραψε:
Έχω καταλήξει ότι η καλίτερη Interpreted είναι η Ruby για εμένα αλλά δεν μπόρεσα να βρω άλλες compiled που να μπορούν να φτιάξουν Executable για Windows (.exe) και Linux (αύτα δεν έχουν κατάληξη...).

Ενδιαφέρον, πως το κάνεις αυτό;
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό UnKnown96 » 24 Ιουν 2011, 12:37

medigeek έγραψε:Off topic:
UnKnown96 έγραψε:Υπάρχουν κιάλες compiled γλώσσες;

Vala. Μετατρέπει Vala (μοιάζει με C#) σε καθαρή γλώσσα C. :)

UnKnown96 έγραψε:
Έχω καταλήξει ότι η καλίτερη Interpreted είναι η Ruby για εμένα αλλά δεν μπόρεσα να βρω άλλες compiled που να μπορούν να φτιάξουν Executable για Windows (.exe) και Linux (αύτα δεν έχουν κατάληξη...).

Ενδιαφέρον, πως το κάνεις αυτό;

Στην C δεν γράφεις κώδικα σε ένα έγγραφο και μετά το ανίγεις. Πρεπει πρώτα να γίνει Compile.
Όταν κάνεις compile ένα πρόγραμμα στη C από μόνο του δημιουργεί ένα executable που λέγεται a.out, αυτό το μετονομάζεις όπως θέλεις.
Δεν είναι script που μπορείς να το κάνεις edit και να δεις τον κώδικα, διότι για να γίνει executable μετατρέπεται σε γλώσσα μηχανής.
Αυτό το executable του βάζω και κατάληξη .exe αν θέλω και θα δουλέψει πάλι ακόμα και σε Linux μιας και έγινε Compile πάνω σε αυτό...
Πάντως ποτέ δεν δίνω σκέτο executable διότι μετά το πρόγραμμα είναι closed source... κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου.
Στα Παντζούρια γιαυτό είναι τόσο διάσημη η C και η άλλες γλώσσες που χρειάζονται Compile και είναι βασισμένες σε αυτή.

Βλέπω ότι ξέρεις python bash και perl...
Όλες είναι Interpreted, οπότε δεν μπορείς να κάνεις executable και να κρύψεις το αρχείο με το source όταν σου χρειαστεί.
Αναγκάζεσαι παρόλα αυτά, να δώσεις το έγγραφο με τον κώδικα για να μπορεί ο άλλος να το χρησιμοποιήσει και χρειάζεται και τον Interpreter της ανάλογης γλώσσας για να το ανίξει ενώ με τα Compiled προγράμματα αφού είναι έτοιμα σε γλώσσα μηχανής, ο άλλος τα ανοίγει χωρίς κάμια γλώσσα εγκατεστιμένη, αρκεί να έχει το ίδιο λειτουργικό με αυτόν που έκανε Compile τον κώδικα.Ή αν είναι open source να κάνει τον κώδικα compile στο λειτουργικό του αλλά μπορεί να αντιμετωπίσει ορισμένες ασυμβατότητες που λύνονται σχετικά εύκολα αν έχεις μια βασική εμπειρία στην συγκεκριμένη γλώσσα.
Άβαταρ μέλους
UnKnown96
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 24 Ιουν 2011, 12:53

κάτσε δηλαδή αν κάνω ένα compiled στο ubuntu χωρίς κατάληξη και του βάλω κατάληξη .exe θα τρέχει σε windows;
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 24 Ιουν 2011, 13:13

Δεν νομίζω να είναι τόσο απλό ή τουλάχιστον τόσο συμβατό ο καλύτερος τρόπος είναι το MinGW.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 24 Ιουν 2011, 13:32

clepto έγραψε:κάτσε δηλαδή αν κάνω ένα compiled στο ubuntu χωρίς κατάληξη και του βάλω κατάληξη .exe θα τρέχει σε windows;

Όχι, δεν θα τρέχει. Το εκτελέσιμο αρχείο που παράγεται είναι σε γλώσσα μηχανής της εκάστοτε πλατφόρμας. Το πως θα το ονομάσει ο χρήστης δεν παίζει κανένα ρόλο.
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 24 Ιουν 2011, 16:18

Μάλλον θα πρέπει να ανοίξουμε καινούργιο θέμα :P

UnKnown96 έγραψε:Έχω καταλήξει ότι η καλίτερη Interpreted είναι η Ruby για εμένα αλλά δεν μπόρεσα να βρω άλλες compiled που να μπορούν να φτιάξουν Executable για Windows (.exe) και Linux (αύτα δεν έχουν κατάληξη...).

^ Λάθος κατάλαβα αυτό το κομμάτι, νόμισα πως είπες ότι φτιάχνεις εύκολα standalone executable για windows (.exe) ένα script αρχείο με ruby και ήθελα να ρωτήσω τον τρόπο για να συγκρίνω με python. :)

UnKnown96 έγραψε:[...]δεν μπόρεσα να βρω άλλες compiled που να μπορούν να φτιάξουν Executable για Windows (.exe) και Linux (αύτα δεν έχουν κατάληξη...).

Μην πιστεύεις πως όλα είναι κρυμμένα στις compiled. Υπάρχει εντολή που εμφανίζει τα strings του κώδικα:
Κώδικας: Επιλογή όλων
strings mypogram.exe

UnKnown96 έγραψε:Όλες είναι Interpreted, οπότε δεν μπορείς να κάνεις executable και να κρύψεις το αρχείο με το source όταν σου χρειαστεί.

Κι αυτό δεν στέκει απολύτως, στην python υπάρχει τρόπος να δώσεις το script σε byte code:
http://effbot.org/zone/python-compile.htm

Αυτό που μου αρέσει στις interpreted είναι ότι περιέχουν όλα τα πρακτικά αναγκαία που θα χρειαστεί ένας προγραμματιστής, παρά να τα γυρεύω εδώ κι εκεί σε libraries και dlls. Το αρνητικό είναι η ταχύτητα, αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτό, τουλάχιστο με αυτά μπορώ να θυσιάσω την ταχύτητα. Το ότι χρειάζονται να εγκαταστήσεις ένα πακέτο των 30-40mb, ε κι αυτό το θεωρώ αρνητικό, αλλά και πάλι, αυτό το πακέτο μου προσφέρει μεγαλύτερη ευχέρεια να ενδιαφερθώ περισσότερο για το πρόγραμμα παρά να ψάχνομαι με libraries.

Και ειλικρινά, δε με ενδιαφέρει αν δουν τον κώδικα που έχω για οποιαδήποτε αρχεία. Και καλύτερα να τον δουν και να μου προτείνουν αλλαγές, παρά να κρύβομαι πίσω από την «αίσθηση» της ασφαλειας κλειστού κώδικα.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 24 Ιουν 2011, 16:40

Το μείον των interpreted langs είναι το efficiency γενικώς (και σε ταχύτητα και σε μνήμη), και το συν τους είναι η ευκολία στη συγγραφή κώδικα. Το αντίστροφο ισχύει στις compiled γλώσσες. Υπάρχουν φυσικά κι εξαιρέσεις και στις δυο κατηγορίες, που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, και που εν πολλοίς έχουν δικιά τους κατηγορία, ανάμεσα στα δυο άκρα (Java, Python, κλπ).

Το bytecode μπορεί μεν να θεωρηθεί εκτελέσιμο αρχείο (με λίγο πιο διευρυμένη ερμηνεία του όρου) αλλά αποτελεί ενδιάμεσο σκαλοπάτι μεταξύ του πραγματικά εκτελέσιμου αρχείου (κώδικας μηχανής) και του πηγαίου κώδικα. Το bytecode εκτελείται μέσω του λεγόμενου Virtual Machine (σκέψου το κάτι σαν κρυφό λειτουργικό πάνω από το κανονικό λειτουργικό σύστημα της εκάστοτε πλατφόρμας) κι έχει το πλεονέκτημα πως μπορεί να εκτελεστεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, αφού είναι ανεξάρτητο από το hardware.

Προφανώς κι αυτό υστερεί σε efficiency πόρων, έναντι του πραγματικού, hardware-dependent, εκτελέσιμου αρχείου.
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι