medigeek έγραψε:Μάλλον θα πρέπει να ανοίξουμε καινούργιο θέμαUnKnown96 έγραψε:Έχω καταλήξει ότι η καλίτερη Interpreted είναι η Ruby για εμένα αλλά δεν μπόρεσα να βρω άλλες compiled που να μπορούν να φτιάξουν Executable για Windows (.exe) και Linux (αύτα δεν έχουν κατάληξη...).
^ Λάθος κατάλαβα αυτό το κομμάτι, νόμισα πως είπες ότι φτιάχνεις εύκολα standalone executable για windows (.exe) ένα script αρχείο με ruby και ήθελα να ρωτήσω τον τρόπο για να συγκρίνω με python.UnKnown96 έγραψε:[...]δεν μπόρεσα να βρω άλλες compiled που να μπορούν να φτιάξουν Executable για Windows (.exe) και Linux (αύτα δεν έχουν κατάληξη...).
Μην πιστεύεις πως όλα είναι κρυμμένα στις compiled. Υπάρχει εντολή που εμφανίζει τα strings του κώδικα:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
strings mypogram.exe
UnKnown96 έγραψε:Όλες είναι Interpreted, οπότε δεν μπορείς να κάνεις executable και να κρύψεις το αρχείο με το source όταν σου χρειαστεί.
Κι αυτό δεν στέκει απολύτως, στην python υπάρχει τρόπος να δώσεις το script σε byte code:
http://effbot.org/zone/python-compile.htm
Αυτό που μου αρέσει στις interpreted είναι ότι περιέχουν όλα τα πρακτικά αναγκαία που θα χρειαστεί ένας προγραμματιστής, παρά να τα γυρεύω εδώ κι εκεί σε libraries και dlls. Το αρνητικό είναι η ταχύτητα, αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτό, τουλάχιστο με αυτά μπορώ να θυσιάσω την ταχύτητα. Το ότι χρειάζονται να εγκαταστήσεις ένα πακέτο των 30-40mb, ε κι αυτό το θεωρώ αρνητικό, αλλά και πάλι, αυτό το πακέτο μου προσφέρει μεγαλύτερη ευχέρεια να ενδιαφερθώ περισσότερο για το πρόγραμμα παρά να ψάχνομαι με libraries.
Και ειλικρινά, δε με ενδιαφέρει αν δουν τον κώδικα που έχω για οποιαδήποτε αρχεία. Και καλύτερα να τον δουν και να μου προτείνουν αλλαγές, παρά να κρύβομαι πίσω από την «αίσθηση» της ασφαλειας κλειστού κώδικα.
viewtopic.php?f=6&t=19171