Τα πάντα για την C

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: Τα πάντα για την C/C++

Δημοσίευσηαπό migf1 » 21 Σεπ 2011, 14:59

Star_Light έγραψε:KANονικα σε ενα προγραμμα που κάνει ολισθηση ενος αριθμου δεν θα πρεπει να δινεις και κατα ποια ποσοτητα θελεις να κανει την ολισθηση?

Προφανώς! Εντόπισες κάποιο πρόγραμμα που δεν ζητάει την ποσότητα ολίσθησης;
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 21 Σεπ 2011, 15:03

migf1 έγραψε:Προφανώς! Εντόπισες κάποιο πρόγραμμα που δεν ζητάει την ποσότητα ολίσθησης;

Μπα οχι , απλα αναρωτηθηκα :D

αλλωστε και στον κωδικα που δινεις ζητας και την δυναμη ... βασικα με την δυναμη δεν ολισθαίνεις?
με δυναμη του 2.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 21 Σεπ 2011, 15:09

κατσε να βρω τωρα με ποια ποσοτητα ολισθαινεις γιατι σκαλωσα :P
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 21 Σεπ 2011, 15:15

Να με και εγώ! Προσπάθησα να κάνω την append και την prepend αλλά και μου βγήκε ο κώδικας: http://ideone.com/zheFD
Γιατί μου λέει ότι είναι άδειος;
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 21 Σεπ 2011, 15:21

χαχαχαχαχαχαχχα migf1 προσεξε να δεις τι κανεις τωρα :P δινεις μια υλοποιηση της ολισθησης
οπου
Στον κωδικα που δινεις ουσιαστικα θεωρεις (καλα ετσι ειναι βεβαια) πως η δεξια μετατοπιση ειναι ισοδυναμη με διαιρεση σε δυναμη του 2 δηλαδη με αλλα λογια => x >> y <=> x/2y

Ενω η μετατοπιηση απο τα αριστερα ειναι ισοδυναμη με πολλαπλασιασμο με δυναμεις του 2
=> x << y <=> x * 2y

βεβαια ακομη δεν εχω καταλαβει που εκτυπωνεται το αποτελεσμα... γιατι μετα δινεις και

x>>=y , τεσπα επειδη εγω ξαναπηδησα σε αλλο θεμα βοηθα καλυτερα τον σταματιου που εμεινε σε αυτα που του ειπες για να μην έχουμε μπερδεματα παλι. Θα τα κανω practice μονος μου στον compiler αν βρω χρονο το βραδυ. Σι για γκαιζ.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 22 Σεπ 2011, 19:15

Off topic:
Τι έγινε βρε παιδιά, δεν πιστεύω το thread να πέθανε!
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 22 Σεπ 2011, 22:38

stamatiou έγραψε:Off topic:
Τι έγινε βρε παιδιά, δεν πιστεύω το thread να πέθανε!

Κανενα θρεντ δεν πέθανε. Πάμε μονοι μας οταν έχουμε ελευθερο χρονο και οποιος αλλος
μπορει και έχει και αυτος ελευθερο χρονο συμμετέχει. ;)
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 23 Σεπ 2011, 10:34

Καλημέρα,

εγώ συνεχίζω να τσεκάρω, αλλά δεν έχει νόημα να κάνουμε projects όταν υπάρχουν τόσα πολλά κενά στα βασικά. Να πω το κρίμα μου κουράστηκα κιόλας να εξηγώ συνέχεια τα ίδια πράγματα.

Θέλω να πιστεύω πως μέχρι τώρα έχω συμβάλλει στην ανάδειξη κατευθυντήριων γραμμών και ως προς το στυλ γραφής κώδικα και ως προς τον γενικότερο τρόπο σκέψης, κι έχω παραθέσει παραδείγματα με πολύ κώδικα και πάρα πολλά σχόλια.

Θα χαρώ να βοηθήσω όπου και όπως μπορώ σε τυχόν απορίες που έχετε κάνοντας δικές σας ασκήσεις, αλλά τα projects θέλουν σύστημα, αφοσίωση και να υπάρχει ένα βασικό υπόβαθρο. Για αυτό το τελευταίο, τα βιβλία και οι σχολές κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από μένα! Είναι στο χέρι σας να το αποκτήσετε και να το εξασκήσετε, αλλά όπως είναι κατανοητό δεν μπορώ να αντικαταστήσω εγώ σε ένα φόρουμ τον καθηγητή ή το βιβλίο :)

Άσχετο:
Εδώ και μια βδομάδα περίπου φτιάχνω εκείνο το game της ναυμαχίας που λέγαμε, κι ενώ έχω τελειώσει όλα τα υπόλοιπα έχω κολλήσει εδώ και 2 ημέρες στην τεχνητή νοημοσύνη του υπολογιστή, η οποία έχει αποδειχτεί πολύ πιο απαιτητική από ότι υπολόγιζα. Το βλέπω να με παίρνει τουλάχιστον άλλη μια βδομάδα (ίσως και 15 ημέρες) για να την φτιάξω έτσι όπως τη θέλω. Όταν με το καλό την τελειώσω θα ποστάρω και τον κώδικα (πιθανότητα σε ξεχωριστό νήμα).
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 23 Σεπ 2011, 11:57

migf1 έγραψε:
Άσχετο:
Εδώ και μια βδομάδα περίπου φτιάχνω εκείνο το game της ναυμαχίας που λέγαμε, κι ενώ έχω τελειώσει όλα τα υπόλοιπα έχω κολλήσει εδώ και 2 ημέρες στην τεχνητή νοημοσύνη του υπολογιστή, η οποία έχει αποδειχτεί πολύ πιο απαιτητική από ότι υπολόγιζα. Το βλέπω να με παίρνει τουλάχιστον άλλη μια βδομάδα (ίσως και 15 ημέρες) για να την φτιάξω έτσι όπως τη θέλω. Όταν με το καλό την τελειώσω θα ποστάρω και τον κώδικα (πιθανότητα σε ξεχωριστό νήμα).

Μιας και δεν είμαστε εκτός θέματος, δίνω μερικά screenshots για όποιον έχει περιέργεια να δει περί τίνος πρόκειται (κάντε τα κλικ για να μεγέθυνση):

Βασικά είναι πλήρως λειτουργικό, αλλά ο υπολογιστής βαράει στην τύχη :lol: Μάλλον όχι τελείως στην τύχη, προφανώς αποφεύγει σημεία που έχει ξανά χτυπήσει, κι αν τύχει να σας βυθίσει κάνα πλοίο τότε αποφεύγει και τα κελιά που το περιβάλλουν ( τα πλοία έχουν απόσταση τουλάχιστον μια γραμμή ή μια στήλη μεταξύ τους ).
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 23 Σεπ 2011, 15:06

migf1 εγω πιστευω πως συμφωνα με το αρχικο μας επιπεδο παντα αυτο πριν του Ιουνιου δηλαδη (ο σταματιου δεν πιανεται καν γιατι το παιδι δεν εχει κανει καν συναρτησεις στα μαθηματικα και ειναι αξιοεπαινο το να ξεκιναει απο τοσο μικρος να ασχολειται με αυτα) τα πηγαμε και τα εχουμε παει παρα πολυ καλα.

Οι ελλειψεις που υπαρχουν στα βασικα μπορουν να καλυφθουν πιο ευκολα με το δεδομενο επιπεδο και πιο γρηγορα... για προτζεκτ βεβαια φυσικα δεν ειμαστε ακομη :D παρολαυτα εκανες πολυ καλη δουλεια και σε ευχαριστουμε για αυτο.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι