Τα πάντα για την C

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: Τα πάντα για την C/C++

Δημοσίευσηαπό migf1 » 01 Φεβ 2012, 16:37

Το κακό με αυτά τα μεμονωμένα & διάσπαρτα παραδείγματα που κάνεις είναι πως μάλλον μπερδεύουν παρά βοηθούν, γιατί δεν έχουν κάποιο χειροπιαστό πλαίσιο μέσα στο οποίο να λειτουργούν, ούτως ώστε να εντυπωθεί στο μυαλό η λειτουργικότητά τους.

Φτιάχνε κώδικες που να έχουν κάποιου είδους χρηστικότητα όταν τους τρέχεις.

ΥΓ. Btw, το site μου είναι down.
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Φεβ 2012, 16:49

Κοιτα.... αδικο δεν εχεις αλλα ειμαι της αποψης οτι πριν το βάλεις μέσα σε ένα πλαίσιο θα πρεπει να το δεις μεμονομένα πχ
οκ αυτο με το &head σαν λειτουργικοτητα δεν θα μπορουσα να το καταλαβω αν δεν το εβαζα στις λιστες με συναρτησεις οπως το έχεις κανει και εσυ.
Πλεον δεν έχει να κάνει αυτο με το αν εχεις καταλαβει ή οχι τους δεικτες αλλα με την γενικοτερη ελευθερια που παρέχει η γλώσσα.... η ελευθερια οπως το εχεις πει και εσυ και οπως το αντιλαμβανομαι και εγω τωρα εχει ακριβως το κοστος της επειδη μπορει ξαφνικα να μπερδευτείς με κατι καινουργιο που θα δεις.

Περα απο την λειτουργικοτητα και την εννοια των γραμμων

Κώδικας: Επιλογή όλων

newnode->next=(*head);
(*head)=newnode;

AN ΔΕΝ ΕΦτιαχνα στα γρηγορα ενα μικρο παράδειγμα για το (*pointer) απο την στιγμη που είναι διπλος
δεν θα συμφωνουσα 100% ας πουμε. Αυτο

btw η ασκηση που ζητας δεν ειναι και τοσο δυσκολη :) νομιζω.... μεχρι το βραδυ μην την ποσταρεις παντως... ή καλυτερα μεχρι αυριο :lol: :lol:
όποιος το κανει να το κανει σε spoiler tags btw

Γιατι το site σου ειναι down?
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 01 Φεβ 2012, 16:59

Δεν διαφωνώ για τη χρησιμότητα των μεμονωμένων πειραματισμών, το αντίθετο. Απλώς πιστεύω πως άπτονται της προσωπικής ιδιοσυγκρασίας/ψυχολογίας του καθένα για το σε πόσο μεγάλο βαθμό βοηθάνε. Οπότε το ποστάρισμά τους κινδυνεύει να μπερδέψει τους αναγνώστες αντί να τους βοηθήσει.

Αντίθετα, όταν ο κώδικας που ποστάρεται έχει αρχή, μέση και τέλος, κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά κι έχει επαρκή σχολιασμό, έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να φανεί πραγματικά χρήσιμος σε περισσότερο κόσμο.

Εγώ π.χ αυτά τα μεμονωμένα που ποστάρεις δεν τα κοιτάω καν, γιατί και να τα εξηγήσω ή να γράψω που υπάρχει σφάλμα, οι πιθανότητες να εντυπωθούν στο μυαλό ακόμα κι αυτού του ίδιου που ρωτάει είναι πολύ μειωμένες.

ΥΓ. Η άσκηση δεν είναι δύσκολη, με την προϋπόθεση πως έχει κανείς ξεκαθαρισμένα τα περί δεικτών και πινάκων... και προφανώς χρειάζεται να χρησιμοποιήσει και δομές, και την αντιμετάθεση να την κάνει ξεχωριστή συνάρτηση, ώστε να μπορεί να την ξαναχρησιμοποιήσει ;)
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Φεβ 2012, 17:25

Καλα εννοειται πως θα πρεπει να χρησιμοποιηθει συνάρτηση που θα κανει αυτη τη δουλεια.

Δομες γιατι να χρησιμοποιησω? :S
EDIT: Η αληθεια ειναι πως τα μεμονομενα παραδειγματα τα βαζω μεν για να βοηθησω και καποιους που δεν εχουν καταλαβει τα βασικα - βασικα
αλλα και για να τα βλεπεις και εσυ να με διορθωνεις οπου εχω λαθος. Τεσπα δεν βαζω αλλα μεμονομενα αλλα αυτα που χω βαλει ριξτους ετσι μια ματια... 1-2 λεπτακια :P
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 01 Φεβ 2012, 18:11

Star_Light έγραψε:Δομες γιατι να χρησιμοποιησω? :S

Ξεκίνα να την κάνεις και θα δεις ;)

έγραψε:Τεσπα δεν βαζω αλλα μεμονομενα αλλα αυτα που χω βαλει ριξτους ετσι μια ματια... 1-2 λεπτακια :P

Να τα δω ως προς τι;

ΥΓ. Btw, το site μου είναι up και πάλι.
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Φεβ 2012, 18:19

Καλα αφου εσυ ξερεις μονο C (και καλα) πως το φτιαξες? :lol: :lol: :lol:
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 01 Φεβ 2012, 18:27

Ποιος είπε ότι ξέρω μόνο C?
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Φεβ 2012, 18:44

Καλα δεν το ειπε κανεις απλα ειχα την εντυπωση οτι ηταν η μονη γλωσσα που ασχολεισαι 100%
αν και ειχα υποψιαστει οτι πρεπει να ξερεις καλα και πολυ περισσοτερες. Ενα σαιτ απο καποιον που ξερει καλα
οπως εσυ σε ποσες μερες φτιαχνεται?
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 01 Φεβ 2012, 18:51

Star_Light έγραψε:
Τεσπα δεν βαζω αλλα μεμονομενα αλλα αυτα που χω βαλει ριξτους ετσι μια ματια... 1-2 λεπτακια :P

Δεν ξέρω ως προς τι εννοείς να τους ρίξω μια ματιά, αλλά π.χ. αντί για το τελευταίο που έχεις ποστάρει εγώ θα πόσταρα κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>

int main()
{
int a = 2;
int *p = &a; /* p = address of a */
int **pp = &p; /* pp = address of p (address of address of a) */

/* print contents & address of a */
printf( "( a = %d )\n", a );
printf( "&a = %p\n\n", &a );

/* print assignment, contents & address of p */
puts( "( p = &a )" );
printf( "p = %p | *p = %d\n\n", p, *p );

/* print assignment, contents & address of pp */
puts( "( **pp = &p )" );
printf( "pp = %p | *pp = %p, **pp = %d\n\n", pp, *pp, **pp );

return 0;
}

Το βρίσκω πολύ πιο στοχευμένο, περιγραφικό, κατανοητό και χρήσιμο ;)

ΥΓ. Δεν είμαι πολύ καλός στο να φτιάχνω sites, οπότε δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω στην ερώτηση. Το δικό μου που το έχω γράψει χειρόγραφα σε html/css + php (σε Notepad++) με πήρε κάνα μήνα, γιατί ραβο-ξήλωνα συνέχεια (κι ακόμα προσθέτω). Αυτό εδώ το ξεκίνησα με Wordpress πριν από περίπου 2,5 χρόνια και μέχρι πέρυσι του πρόσθετα συνεχώς custom πράγματα.
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Φεβ 2012, 18:57

Καλα σε αυτο που μου παραθετεις τα χεις πιο τακτοποιημένα και ωραια χρηση της puts ;)

"Δεν ειμαι καλος στο να φτιάχνω sites" και ξαφνικα ανοιγεις ενα και βλεπεις μεσα forum + chat και τα παντα ολα !!!! ααααχαχαχχαχαχαχαχα

ασε μας βρε migf1 . Παντως πολυ θα ηθελα καποια στιγμη να φτιαξω και να εχω ενα δικο μου.... τωρα ειμαι 25 ελπιζω στα 30 να εχω αξιωθει να ξερω καλη C και να εχω και ενα δικο μου σαιτ ! Ενιγουει παω να κανω καμια δουλεια και τα λεμε πιο μετα με την ασκηση που εχεις βαλει.
Τελευταία επεξεργασία από Star_Light και 01 Φεβ 2012, 18:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι