clepto έγραψε:Ηλία με έβαλες σε σκέψεις χθες και έτσι άρχισα να ασχολούμαι με το glade και να φτιάχνω από εκεί Gui, θα πάρει χρόνο να το φτιάξω και θα χρειαστώ βοήθεια αλλά κάποια στιγμή πιστεύω θα το τελειώσω...
Ότι μαθαίνεις καλό είναι και λογικά θα σε βοηθήσει σε βάθος χρόνου. Σίγουρα δεν θα βγεις χαμένος.

Πάντως επειδή και εγώ αυτή τη στιγμή μαθαίνω για τη δημιουργία γραφικού περιβάλλοντος (με PyQt4 - βιβλιοθήκη της Python βασισμένη στο Qt4 (θεμέλιο του KDE)), αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει πρώτα να μάθεις "πως δουλεύουν τα πράγματα". Δηλαδή μαθαίνεις κάποια πράγματα σχετικά με το τι συμβαίνει όταν εκτελείται μια γραφική εφαρμογή και τα κάνεις αρχικά όλα με κώδικα. Μετά αν θες προαιρετικά χρησιμοποιείς κάποιο εργαλείο όπως το glade (ή το QtDesigner για Qt) για να διευκολύνεις την δημιουργία του interface (το οποίο εργαλείο στην ουσία παράγει τον κώδικα - αρχικά σε xml και μετά το μετατρέπεις σε ότι θες πχ. κώδικα για python - τον οποίο μπορείς να γράψεις και μόνος σου), αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερα πρώτα να μάθεις τα βασικά για την λειτουργία μιας γραφική εφαρμογής. Όσων αφορά το bash scripting βέβαια δεν ξέρω και πολλά όπως ξαναείπα, οπότε πρέπει να ψάξεις μόνος σου καλύτερα για το "τι παίζει".
Φιλικά πάντα, και όλα τα παραπάνω είναι απλώς προσωπικά συμπεράσματα έχοντας όμως ελάχιστη εμπειρία!