Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος

Δημοσίευσηαπό greatst » 13 Φεβ 2009, 22:22

sparus έγραψε:Μάλλον πείραξες την εφαρμογή. ;) Μοιάζει λίγο διαφορετική εμφανισιακά και πλέον παίζει και με openjdk (ίδια έκδοση).

Σοβαρά ε? Παίζει από το κουμπί "Launch" ή από τον εναλλακτικό σύνδεσμο? Σε κάθε περίπτωση, με το OpenJDK λογικά ΔΕΝ θα υποστηρίζεται το Nimbus Feel and Look (NLF), οπότε μάλλον θα βλέπεις το metal(?) ή το default της Java.
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 14 Φεβ 2009, 17:00

Εμένα απο το κουμπί Launch έπαιζε πάντα και έκανε το ίδιο*.

*Με ρωτάει ο browser τι να κάνει το αρχείο launch.jnlp...

Αν επιλέξω open with java θα "τρέξει" με την open 64 bit java του συστήματος. Δεν θα φορτωθεί τίποτα όμως...
Αν επιλέξω open with java-6-sun....ia32 θα τρέξει και θα φορτωθεί κανονικά η εφαρμογή...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 14 Φεβ 2009, 22:01

ftso έγραψε:Εμένα απο το κουμπί Launch έπαιζε πάντα και έκανε το ίδιο*.

*Με ρωτάει ο browser τι να κάνει το αρχείο launch.jnlp...

Αν επιλέξω open with java θα "τρέξει" με την open 64 bit java του συστήματος. Δεν θα φορτωθεί τίποτα όμως...
Αν επιλέξω open with java-6-sun....ia32 θα τρέξει και θα φορτωθεί κανονικά η εφαρμογή...

Κατάλαβα. Ακριβώς αυτό: η OpenJDK στην εφαρμογή μου είναι ... απρόβλεπτη (μπορεί να φταίει κάτι που έκανα εγώ, δεν ξέρω...): στο Ubuntu 8.10 μου ΔΕΝ παίζει, σε Debian (αν θυμάμαι καλά) είχε παίξει... Χαμός! :lol:

Off topic:
Για το θέμα "Java-trap" που συζητήσαμε νωρίτερα στο νήμα, ψάχνω πληροφορίες στο διαδίκτυο (με ενδιαφέρει πολύ το θέμα και ακαδημαϊκά) και ακόμη άκρη δεν έχω βγάλει. Έχω στείλει επώνυμο ερώτημα με email τόσο στο FSF όσο και στο netbeans.org και περιμένω απαντήσεις.

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 15 Φεβ 2009, 14:21

Λοιπόν πλέον έχω περάσει σε 64bit java (6u12). Η εφαρμογή με το java sun έχει άλλη όψη. Με open java έχει την κλασσική. Τρέχει όμως μια χαρά πλέον.
Για να το τρέξω πατάω στο κουμπί launch και αποθήκευση. Μετά διαλέγω με τι θα το τρέξω.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 15 Φεβ 2009, 15:16

επεξεργασία 20090215-1415:

Περάσαμε στην έκδοση ... 0.4 της εφαρμογούλας: κάποιες ακόμη μικροαλλαγές στο interface και καλύτερη εμφάνιση των αποτελεσμάτων.

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 15 Φεβ 2009, 15:17

sparus έγραψε:Λοιπόν πλέον έχω περάσει σε 64bit java (6u12). Η εφαρμογή με το java sun έχει άλλη όψη. Με open java έχει την κλασσική. Τρέχει όμως μια χαρά πλέον.
Για να το τρέξω πατάω στο κουμπί launch και αποθήκευση. Μετά διαλέγω με τι θα το τρέξω.

Ακριβώς αυτή η "άλλη όψη" που λες είναι το Nimbus Feel and Look. Δεν είναι απλά ... πανέμορφο? :D

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 15 Φεβ 2009, 20:12

επεξεργασία 20090215-1905:

Άλλαξε η ιστοσελίδα φόρτωσης της εφαρμογής (για λόγους συμβατότητας η παλιά σελίδα ανακατευθύνει αυτόματα στην καινούργια).

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 16 Φεβ 2009, 13:31

Δοκίμασα την εφαρμογή σε καθαρή εγκατάσταση Debian 5.0 (lenny) με εικονική μηχανή Java ανοικτού λογισμικού (OpenJDK-JRE) και η εφαρμογή τρέχει, απλά πρέπει την πρώτη φορά να "πούμε" στον πλοηγητή με ποια εφαρμογή να ανοίγει τα αρχεία .jnlp (javaws, πιθανότατα θα βρίσκεται στον φάκελο /usr/local/bin/) και φυσικά θα ανοίξει με το default feel-and-look της Java, καθότι το Nimbus Feel-and-Look ΔΕΝ υποστηρίζεται (από όσο γνωρίζω) από το OpenJDK.

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 16 Φεβ 2009, 16:17

greatst έγραψε:...καθότι το Nimbus Feel-and-Look ΔΕΝ υποστηρίζεται (από όσο γνωρίζω) από το OpenJDK.

Όντως και ακόμη και στην υλοποίηση της Sun το Nimbus προς το παρόν έχει μπει δοκιμαστικά και έχει αρκετά μικροπροβλήματα (π.χ. δε λειτουργούν ακόμα τα προσαρμοσμένα χρώματα). Επίσης, νομίζω οτι στη Java 7 θα αλλάξει το package name του LAF οπότε καλό είναι αντί για τον κλασσικό τρόπο ενεργοποίησης του να χρησιμοποιείται ο παρακάτω:
Κώδικας: Επιλογή όλων
private void setNimbusLAF() {

try {
for (LookAndFeelInfo laf : UIManager.getInstalledLookAndFeels()) {
if ("Nimbus".equals(laf.getName())) {
UIManager.setLookAndFeel(laf.getClassName());
setNimbusColors();
}
}
} catch (Exception e1) {
}

}
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 16 Φεβ 2009, 16:22

cyberpython έγραψε:
greatst έγραψε:...καθότι το Nimbus Feel-and-Look ΔΕΝ υποστηρίζεται (από όσο γνωρίζω) από το OpenJDK.

Όντως και ακόμη και στην υλοποίηση της Sun το Nimbus προς το παρόν έχει μπει δοκιμαστικά και έχει αρκετά μικροπροβλήματα (π.χ. δε λειτουργούν ακόμα τα προσαρμοσμένα χρώματα). Επίσης, νομίζω οτι στη Java 7 θα αλλάξει το package name του LAF οπότε καλό είναι αντί για τον κλασσικό τρόπο ενεργοποίησης του να χρησιμοποιείται ο παρακάτω:
Κώδικας: Επιλογή όλων
private void setNimbusLAF() {

try {
for (LookAndFeelInfo laf : UIManager.getInstalledLookAndFeels()) {
if ("Nimbus".equals(laf.getName())) {
UIManager.setLookAndFeel(laf.getClassName());
setNimbusColors();
}
}
} catch (Exception e1) {
}

}

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επισήμανση, θα το έχω στα υπόψη για τις εφαρμογές μου.

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι