Μαθήματα Python (ήταν:Θέλω να μάθω python. Ζητείται γνώστης)

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: Θέλω να μάθω python . Ζητείται γνώστης.

Δημοσίευσηαπό medigeek » 18 Μάιος 2009, 23:09

έγραψε:Παιδιά ... εγώ ωστόσο συνεχίζω την δικιά μου πρόταση ! I don't speak f.... english fellos !!!!

Γι'αυτό θα φτιάξουν τα μαθήματα, θα είναι στα ελληνικά.

έγραψε:" Παιδιά τι σημαίνει tupples ; " :D

Καλά, δηλαδή αν σου πω ότι tuples = σύνολα πλειάδων θα καταλάβεις; :) Πιο απλά είναι πίνακες με δεδομένα. Είναι ένα όνομα για κάτι που θα χρησιμοποιήσεις στη γλώσσα python, όπως "Μανώλης" είτε "Κατερίνα".
Πολύ απλή λύση, μέσω παραδειγμάτων θα δεις πως χρησιμοποιούνται!

έγραψε:Πάντως κάτι σε pdf για αν εκτυπώνεται θα βόλευε πολύ, σε χαρτί βαστάς και πιο εύκολα σημειώσεις, και επιπλέον δεν σου τρώει χώρο από την οθόνη όσο εφαρμόζεις ότι διαβάζεις. sokobean υπάρχει αυτό σε pdf?

Ta python docs χρησιμοποιούν το rst/rest/restructured text, γλώσσα σχετικά εύκολη που μπορείς να φτιάξεις HTML (rst2html), PDF (rst2pdf), και αλλα. :)

Παράδειγμα: http://rst2a.com/create/type/
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Μάριος Ζηντίλης » 18 Μάιος 2009, 23:22

malos έγραψε: είστε εντελώς linuxάδες !!!! :D :D :D :D

...στα μούτρα σου :P :P

Κατά καιρούς οργανώνονται κάποιες συνεδρίες στο IRC στις οποίες μιλάνε διάφορα "κεφάλια" του Ubuntu και είτε γίνεται υπό μορφή μαθήματος, είτε υπό μορφή διάλεξης. Ο τρόπος που οργανώνται αυτές οι τάξεις είναι ο εξής:

Σε ένα δωμάτιο του IRC (π.χ. #python-lessons) υπάρχει ένας Συντονιστής, ένας ή δύο ή όσοι χρειάζονται ομιλητές, και αυτοί που παρακολουθούν. Ο συντονιστής πάντα διαχειρίζεται το δικαίωμα του λόγου. Η τάξη χωρίζεται χρονικά σε (παραδείγματος χάριν) μία ώρα μάθημα, μισή ώρα ερωτήσεις-απαντήσεις και το υπόλοιπο ανοικτή συζήτηση (τζερτζελέ-session).

Τη στιγμή που αρχίζει το μάθημα ο Συντονιστής κάνει το δωμάτιο moderated και δίνει δικαίωμα λόγου μόνο στον ομιλητή. Ο ομιλητής λέει ότι είναι να πει για τον καθορισμένο χρόνο, ας πούμε μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας και κατά τη διάρκεια των ερωταπαντήσεων, αυτοί που παρακολουθούν γράφουν τις ερωτήσεις τους σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο (π.χ. #python-questions) και όταν έρθει η ώρα ο Συντονιστής κάνει ράβε-ξήλωνε (copy-paste) στο δωμάτιο του μαθήματος, και ο ομιλητής απαντά. Μετά το τέλος των ερωταπαντήσεων ανοίγει ξανά το δωμάτιο για ελεύθερη συζήτηση.

Τέλος, η καταγραφή όλου του γεγονότος ανεβαίνει στο wiki. Μπορείτε να δείτε λαμπρά παραδείγματα τέτοιων τάξεων στο https://wiki.ubuntu.com/UbuntuOpenWeek όπου και μπορείτε να διαβάσετε τις καταγραφές ομιλιών από σημαντικούς παράγοντες του Ουμπούντου.

Με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ άμεση η επαφή μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά ταυτόχρονα διατηρείται και μια τάξη, ενώ όποιος δεν προλάβει να παρακολουθήσει ένα μάθημα το βρίσκει στο Βίκι και αναπληρώνει. Αυτά :)
Άβαταρ μέλους
Μάριος Ζηντίλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 18 Μάιος 2009, 23:39

Paidia para polu kali i idea...Thelo polu na matho python k mou fainetai pos einai i kaliteri eukairia...eimai mesa loipon alla thelo mia xari an ginetai...
1. mathimata na ginontai sta ellinika kathos den ksero kala agglika (oi orologies stin arxi as einai ellinika k se parenthesi agglika gia ta 2-3 prota mathimata k meta as einai mono agglika)
2. Poso kairo tha einai ta mathimata?
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 18 Μάιος 2009, 23:47

medigeek
όντως το rst είναι εύκολο :D
χμμ
Συμφωνούμε με μετάφραση ενοτήτων κομμάτι κομμάτι που θα διδαχθούν πχ μετάφραση πριν την έναρξη της βδομάδας :?:
Εγώ διατίθεμαι να μεταφράζω 1-3 σελίδες την μέρα (λόγω χρόνου)
Ότι δεν προλαβαίνουμε να μεταφράζουμε μπορούμε να το αφήνουμε μεταφρασμένο πρόχειρα (πχ μέσω google translate... λίγο ακατέργαστο ) οσώτου
το τελειώσουμε . Εδώ θα χρειαστούμε βοήθεια από αυτούς που ξέρουν καλά αγγλικά.
Αυτό θα καθηστερεί λιγάκι αυτούς που δεν ξέρουν αγγλικά αλλά νομίζω δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα

Νομίζω πως πρέπει να μην αλλοιώνουμε τα πραγματικά ονόματα να βάζουμε όμως σε παρένθεση μια όσο γίνεται κατατοπιστική μετάφραση
(και έπειτα να είτε να αναφερόμαστε μόνο με το αγγλικό όνομα της είτε απλά να ξαναγράφουμε την παρένθεση)

πχ
tuple (αμετάβλητος πίνακας δεδομένων)
built in (ενσωματωμένο)
Python (Πύθωνας ...χμμμ όμως προέρχεται από Monty Pythons ;) :lol: :lol: :lol: )
κλπ

Μάριε
Θα το κοιτάξουμε και αυτό αλλά νομίζω όχι προς το παρόν αλλά δεν το αποκλείω μάλιστα νομίζω είναι υπέροχη ιδέα :D
Alexandros
Πόσο καιρό δεν έχουμε πεί ακόμα αλλά λογικά θα είναι ο αριθμός των ενοτήτων (λογικά θα παρθεί υπόψιν και το επίπεδο δυσκολίας του κάθε κεφαλαίου ή ενότητα;) . Οπότε εαν έχει 10 ενότητες μάλλον ... 5 ή 10 εβδομάδες .
Αλλά δεν αποφασίσαμε ποιό βιβλίο θα κάνουμε .
Για μετάφραση θα το δούμε πως θα το κάνουμε αλλά αν πρέπει να μεταφράζεται πρώτα σίγουρα θα χρειαστούμε προσφορά- βοήθεια από αυτούς
που ξέρουν πολύ καλά αγγλικά .
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 19 Μάιος 2009, 00:23

Με τιμάτε με την επιλογή σας να είμαι μέρος της ομάδας των δασκάλων αλλά δυστυχώς δε μπορώ να την αποδεχτώ.
Ήδη σε κάποια άτομα που ασχολούνται με το περιοδικό τους έχω αναφέρει ότι μέχρι και τα τέλη Ιουνίου βρίσκομαι κάτω από μεγάλο φόρτο εργασίας.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άτομα με γνώσεις και μεταδοτικότητα ανάμεσα μας και έτσι δε θα "λείψω".
(Άλλωστε ειδικά η μεταδοτικότητα μου είναι αμφισβητήσιμη , οι δε γνώσεις μου εμπειρικές και ακόμα πιο αμφισβητήσιμες :P )
Ο logari81 γράφει αποτελεσματικό κώδικα σε python.

@malos : I do exist.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalaksigiesai » 19 Μάιος 2009, 00:27

Και εγώ είμαι μέσα σαν μαθητής.
Γνώσεις HTML έχω μόνο :(
Δεν μου χρειάστηκε πουθενά. Αλλά μιας και ξεκινάει κάτι προτωποριακό, γιατί όχι.

+1 και απο εμένα να βγεί η δουλειά και μετάφραση-οδηγός εκμάθησης.
Ζήσε κάθε σου ημέρα σαν να ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής σου. Κάποια μέρα θα τα καταφέρεις.

Ένας κανίβαλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον πλησίον του με σάλτσα.

Η σκληρή δουλειά θα σε ανταμείψει στο μέλλον. Η τεμπελιά θα σε ανταμείψει άμεσα.

Θα τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα να γεμίσει ο κόσμος εξυπνάδα.
Άβαταρ μέλους
kalaksigiesai
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 19 Μάιος 2009, 00:36

Παιδιά τα αγγλικά είναι ένα πρόβλημα αλλά μην κολλάμε και απογοητευόμαστε.
Μιλάει ο Νο1 Α-γγλομαθείς του φόρουμ :mrgreen:

Μπορεί να γίνεται μετάφραση μόνο των ουσιωδών κειμένων στων οποίων θα βασίζονται οι ασκήσεις.
Επίσης μια αναζήτηση στα διάφορα Eλληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα μπορεί να φέρει λαβράκι ;)
Παράδειγμα στο δικό μου (ΑΤΕΙΘ) μπορείς να βρεις αρκετό υλικό για java και shell scripting...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό crusaderd1 » 19 Μάιος 2009, 00:39

+1 και απο μενα,
αντε βλεπω να ανοιγουμε σχολειο στο τελος και οχι μια ταξη :lol:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λιγο σε fortran ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04 σε Desktop
Προδιαγραφές ⇛ AMD QUADRO 2.6 GHz │2Gb │ Ati Radeon HD 2600 PRO │ 22"
crusaderd1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 19 Μάιος 2009, 00:45

Θα κάνω ένα πρόχειρο χρονοδιάγραμμα για τα μαθήματα. Όποιος θέλει προσθέτει/αφαιρεί/διορθώνει.

1η βδομάδα: Γενικά, μεταβλητές, αριθμοί, χαρακτήρες
2η βδομάδα: Λίστες
3η βδομάδα: Έλεγχος ροής
4η βδομάδα: Βρόχοι
5η βδομάδα: Συναρτήσεις

και μετά βλέπουμε.

Θα προσπαθήσω να γράψω μερικούς οδηγούς στα ελληνικά για python (σας έχω πει ότι δε μπορώ τις μεταφράσεις :D )
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 19 Μάιος 2009, 01:17

Dimitris
Ωραία
Εμένα πάντως μου φαίνονται μια χαρά οι εβδομάδες με τα θέματα (απλά θέλει και OOP μετά)
Λες να φτιάξεις από την αρχή οδηγό;
Ίσως ήταν καλύτερα (ποιό ξεκούραστα) να μεταφράζαμε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα (στα αγγλικά) εβδομάδα -εβδομάδα
(ανάλογα την άδεια βέβαια αλλά να το κοιτάξουμε πρώτα αν είναι)
Ρώτησα τον Epirotes ήδη ,άμα είναι να βοηθήσει στην μετάφραση.

Πάντως άμα επιμένεις no problem ίσως είναι και καλύτερα να κάνουμε ένα δικό μας οδηγό
Ειπώθηκε και ιδέα για το wiki
Άμα θέλεις πάντως βοήθεια στείλε PM.
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι