Star_Light έγραψε:migf1 το λαγωνικό της C θα ξαναχτυπήσει ...
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια σπουδαία ευκαιρία που έχεις να μάθεις επιτέλους C (σωστά και με τη σειρά).
Συντονιστής: konnn
Star_Light έγραψε:migf1 το λαγωνικό της C θα ξαναχτυπήσει ...

Star_Light έγραψε:Αν και ειναι πολλες οι σελιδες :p

migf1 έγραψε:
Είδες όμως τα αποτελέσματα των βιβλίων με τις λίγες σελίδες (αν τα είδες δηλαδή). Τα καλά βιβλία με τις λίγες σελίδες απευθύνονται σε κοινό που έχει πρώτα διαβάσει τουλάχιστον ένα βιβλίο με πολλές σελίδες. Τα υπόλοιπα, τύπου "Μάθετε την τάδε γλώσσα σε τόσες ώρες/μέρες" είναι απλά γτπ!

migf1 έγραψε:Με 1 κεφάλαιο την ημέρα δεν είναι ούτε μήνας. Αφαιρώντας όσα ήδη γνωρίζεις, κάνοντάς τους απλά μια ανάγνωση (π.χ. βασικοί τύποι, τελεστές, εκφράσεις, κλπ) κατεβαίνεις εύκολα στις 15 μέρες. Ήδη από τα πρώτα 10 κεφάλαια θα είσαι σε θέση να γράφεις αξιοπρεπή προγράμματα σε κονσόλα και έως και το 16ο θα είσαι σε θέση να γράφεις αξιόλογα προγράμματα. Με τα υπόλοιπα θα μπορείς να γράφεις προγράμματα που σε μερικές περιπτώσεις θα μπορούν να σταθούν ακόμα κι επαγγελματικά (αν είσαι και καλός και λιώνεις από το πρωί μέχρι το βράδυ... και μιλώντας πάντα για κονσόλα).
Όταν το τελειώσεις, πες μου να σου πω άλλα 1-2 βιβλία, πιο προχωρημένα.

Ilias95 έγραψε:Καλησπέρα.
Θέλοντας να ασχοληθώ σοβαρά με τον προγραμματισμό αποφάσισα να αρχίσω την εκμάθηση μία εκ των C/C++.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, ποιες είναι οι κυριότερες διαφορές των δύο γλωσσών.
Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μίας;
Έχοντας ασχοληθεί με την python έχω ήδη γνωρίσει τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό αλλά δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό.
Με ποια απ' τις δύο θα μου προτείνατε να ασχοληθώ και γιατί;
Οι στόχοι μου αυτή τη στιγμή είναι καθαρά εκπαιδευτικοί οπότε με ενδιαφέρει να πάρω καλές βάσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

for( int i =0; i<n; i++) // Για κάποιο n