Ilias95 έγραψε:Πως θα το κάνω import σε python3;
Έχω εγκαταστήσει PyQt4 αλλά ενώ σε python2 είναι οκ, όταν πάω να κάνω import σε python3 μου βγάζει ImportError.
Ούτε μέσω google βρήκα κάποια λύση, ενώ επίσης όλα τα tutorials για pyqt που βρήκα είναι για python2.
Θα πρέπει να εγκαταστήσεις την PyQt4 για Python3. Πιθανόν να μην υπάρχει στα repos του Ubuntu, αλλά
Let me google that for you

Οι διαφορές μεταξύ Python2 και Python3 είναι μικρές. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο κώδικας θα θέλει από καθόλου ως ελάχιστες τροποποιήσεις. Υπάρχει και το
2to3 αν κάποιο script είναι ιδιαίτερα μεγάλο.
Για GUI οι επιλογές σου είναι βασικά 4. Tkinter, wxPython, PyQt/PySide, PyGTK. Το Tkinter το αφήνω στην άκρη λόγω έλλειψης δυνατοτήτων (αν και για απλά πράγματα είναι αξιοπρεπέστατο). Μακράν το περισσότερο υλικό θα το βρεις για wxPython. Η PyQt έχει πολύ πιο ωραίο API, αλλά η έλλειψη LGPL έχει κρατήσει τον κόσμο μακρυά και για αυτό δε βρίσκεις τόσο πολύ υλικό όσο για την wxPython (blogs κτλ). Ότι και να χρησιμοποιήσεις τη δουλειά σου τελικά θα την κάνεις όπως και αν έχει. Πληροφορίες για PyQt δες
εδώ και
εδώΨέμματα. Υπάρχει και 5η επιλογή. Τα
Traits, αλλά είναι άλλη ιστορία. Αν έχεις χρόνο και όρεξη ρίξε μια ματιά σε αυτό το
tutorial. Πριν κανά χρόνο που το είχα δοκιμάσει, δεν έπαιζαν με το Py2exe, οπότε αν θες να δημιουργήσεις exe για να το μοιράσεις σε windows, τσέκαρε το αν γίνεται πριν αφιερώσεις χρόνο.
Σχετικά με τις 2 εκδόσεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι εκδόσεις 2 και 3 θα συνυπάρχουν για πολλά χρόνια, νομίζω όμως ότι τελικά το Unicode θα οδηγήσει τους πάντες στην Python3 (ότι καινούριο βγαίνει τουλάχιστον).
edit
Μαζί γράφαμε.
Σχετικά με το τελευταίο post σου. Νομίζω ότι η διάκριση που κάνεις μεταξύ python2 και python3 είναι λίγο υπερβολική. Με τα from __future__ imports (ιδίως division, print_function, unicode_literals) και με λίγη μελέτη σε αυτό, μπορείς να γράψεις κώδικα που θα τρέχει και στις 2 εκδόσεις χωρίς πρόβλημα. Ακόμη και όταν δεν τρέχει (πχ στα exceptions, raise κτλ) οι αλλαγές είναι πραγματικά ασήμαντες.
Επίσης τα ports γίνονται όταν είναι έτοιμα. Πολλες από τις βιβλιοθήκες που υπάρχουν, είναι προϊόν εθελοντικής εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνος για τέτοιες μεγάλες αλλαγές. Οι devs δεν είναι πάντα πολλοί και μπορεί να μη θέλουν να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο Η PyQt που μεταφέρθηκε, είναι προϊόν της RiverBank που είναι εμπορική εταιρεία.