Τα πάντα για την C

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: Τα πάντα για την C

Δημοσίευσηαπό migf1 » 24 Μαρ 2012, 20:51

Δεν χρειάζεται να χακάρω κάτι, η "συνετή χρήση" δεν έχει καμία εξάρτηση από το χακάρισμα. Συνετή χρήση της goto σημαίνει ευανάγνωστος κώδικας και κυρίως ευκολία τόσο στην παρακολούθηση της ροής όσο και στο debugging.
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Μαρ 2012, 20:52

Kοιταξε για να εξηγηθω επειδη καποιες φορες μπορει να με παρεξηγησετε και το καταλαβαινω αυτο.

Ειναι δεδομενο οτι αν αρχισεις να εχεις εσυ αποριες .... εχουμε χαθει. Ποιος θα στις λυσει? χαχαχα

Οπως και δεδομενο ειναι οτι ενα προγραμμα που ποσταρεις εσυ θα ειναι σιγουρα καλυτερο απο το δικο μου σε κατι...

απλα αν αυτο που ποσταρισα δεν ειναι τελειως χρεπι καλυτερα να μου λες... κοιτα δεν ειναι μεν κακο αλλα εγω δεν θα το εκανα ετσι.

Επειδη θελω να εχω και το δικο μου στυλ στο προγραμματισμο για αυτο στο λεω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 24 Μαρ 2012, 21:02

Star_Light έγραψε:...Επειδη θελω να εχω και το δικο μου στυλ στο προγραμματισμο για αυτο στο λεω.

Για να έχεις δικό σου στυλ στο προγραμματισμό πρέπει πρώτα να ξέρεις προγραμματισμό. Οπότε τώρα, ακριβώς επειδή δεν ξέρεις προγραμματισμό, θα έπρεπε να επικεντρώνεσαι στο να μάθεις να προγραμματίζεις χρησιμοποιώντας στυλ και γνώσεις (και οτιδήποτε άλλο) που συσσωρεύουν μέσα τους εμπειρία ολόκληρων 10ετίών, από αναρίθμητους γκουρού του προγραμματισμού, και που σου προσφέρονται απλόχερα έτοιμα προς απροβλημάτιστη κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Μαρ 2012, 21:07

migf1 έγραψε:
Για να έχεις δικό σου στυλ στο προγραμματισμό πρέπει πρώτα να ξέρεις προγραμματισμό. Οπότε τώρα, ακριβώς επειδή δεν ξέρεις προγραμματισμό, θα πρέπει να επικεντρωθείς στο να μάθεις να προγραμματίζεις χρησιμοποιώντας στυλ (και οτιδήποτε άλλο) από αυτά που συσσωρεύουν μέσα τους εμπειρία ολόκληρων 10ετίών, από αναρίθμητους γκουρού του προγραμματισμού, και σου προσφέρονται απλόχερα έτοιμα προς απροβλημάτιστη κατανάλωση.

Αντε να δουμε. -.-

Παντως θελει πολυ στρωσιμο η δουλεια. Ωρες ωρες γινεται χαμος στη λεπτομερεια.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Μαρ 2012, 21:11

Ηθελα να ξερα τα ιδια παρατράγουδα παιζουν και σε άλλες γλώσσες?
ή μας τα επιφυλάσσει εμας η C που ξερει οτι ειμαστε μαζοχιστες :lol: :lol:
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 24 Μαρ 2012, 21:18

Δεν ξέρω τι εννοείς "παρατράγουδα", αλλά υπάρχουν γλώσσες που είναι ευκολότερες από τη C και γλώσσες που είναι δυσκολότερες από την C.

Το δικό σου "χούι" είναι πως αντί να προσπαθείς να απλοποιείς τα πράγματα, προσπαθείς να τα περιπλέξεις. Αυτό είναι ανεξάρτητο από γλώσσα.
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Μαρ 2012, 21:27

Για πες μια δυσκολοτερη γλωσσα απο τη C εκτος της assembly
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 24 Μαρ 2012, 21:28

Star_Light έγραψε:Για πες μια δυσκολοτερη γλωσσα απο τη C εκτος της assembly

C++
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Μαρ 2012, 21:42

migf1 έγραψε:
C++

Kαι το περιμενα αυτο. Ο λεγόμενος ωκεανός. Σε ποσο καιρο κατα την γνωμη σου μαθαινει καποιος C++
ο οποιος ξέρει φυσικα καλη C.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 24 Μαρ 2012, 22:07

Star_Light έγραψε:
migf1 έγραψε:
C++

Kαι το περιμενα αυτο. Ο λεγόμενος ωκεανός. Σε ποσο καιρο κατα την γνωμη σου μαθαινει καποιος C++
ο οποιος ξέρει φυσικα καλη C.

Δεν είναι μόνο η C++, είναι κι άλλες γλώσσες, π.χ. και η Java μπορεί να χαρακτηριστεί δυσκολότερη ή και η Lisp, καθώς και οι 2 τους έχουν διαφορετική προσέγγιση... oop η Java, functional η Lisp.

Το procedural programming (C) είναι πολύ πιο άμεσο ως προσέγγιση, και από το oop (Java) και από το functional (Lisp) και υπό αυτή την έννοια είναι πιο εύκολο.

Η C δεν είναι δύσκολη γλώσσα στην εκμάθηση, αντίθετα είναι εύκολη γλώσσα γιατί είναι πολύ μικρή. Το δύσκολο είναι να την χρησιμοποιήσεις σωστά και λειτουργικά, γιατί σε αφήνει να κάνεις σχεδόν ότι θέλεις.

Ανεξάρτητα από γλώσσες (οκ με κάποιες εξαιρέσεις κι ανοχές) αν είσαι αρπακόλας κι επιπόλαιος, τέτοιοι θα είναι και οι κώδικές σου σε όποια γλώσσα και να τους γράψεις. Αν είσαι συγκροτημένος, εύστοχος κι επιμελής τέτοιοι θα είναι και οι κώδικές σου σε όποια γλώσσα και να τους γράψεις.

Σχετικά με το πόσο χρόνο θέλει κάποιος για να μάθει C++, όπως και με όλες τις γλώσσες έτσι κι εδώ εξαρτάται από το τι ξέρει, πόσο μεθοδικός είναι και πόση εξάσκηση κάνει. Δεν υπάρχουν στάνταρ.
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι