migf1 έγραψε:Όταν είπα πως είναι καλή άσκηση, δεν εννοούσα τόσο τον κώδικα όσο την σκέψη που έπρεπε να προηγηθεί για τον σχεδιασμό της συνάρτησης ώστε να είναι αφενός γενικής χρήσης (reusable) και αφετέρου ασφαλής (bullet-proof). Ήθελα δηλαδή να σε βάλω λίγο στο γενικότερο πνεύμα για συγγραφή ασφαλούς & reusable κώδικα. Το reusable είναι σημαντικό στη C, επειδή σου εξοικονομεί πολύ χρόνο σε μελλοντικά πρότζεκτ, για να μην γράφεις ξανά και ξανά τον ίδιο κώδικα.
Κατάλαβα το σκεπτικό σου. Απλώς δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό για κάποιον στο στάδιο που βρίσκομαι εγώ αυτή τη στιγμή.
Θεωρώ σημαντικότερο για έναν αρχάριο σε πρώτο στάδιο να μάθει τη γλώσσα, τι μπορεί να του προσφέρει και πως θα λύνει προβλήματα με αυτή.
Ίσως να μην είναι κακό να θεωρούμε αρχικά δεδομένο ότι θα έχουμε good input. Το σημαντικό είναι να βρούμε μια όμορφη λύση του προβλήματος νομίζω.
Έτσι κι αλλιώς συνήθως για αποφύγουμε undefined behavior δεν αρκούν μερικές if;
Από εκεί και πέρα όταν θα ξεκινήσω ένα project εννοείται ότι θα προσέξω όσο το δυνατόν περισσότερο και θα προσπαθήσω να προβλέψω οποιαδήποτε "άσχημη" περίπτωση, όπως επίσης να γράφω re-usable συναρτήσεις που θα μπορώ να χρησιμοποιήσω και μετέπειτα.
Αν διαφωνείς σε αυτό θα χαιρόμουν πολύ να ακούσω την άποψη σου.