δημιουργία online παιχνιδιού

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: δημιουργία online παιχνιδιού

Δημοσίευσηαπό eliasps » 11 Σεπ 2013, 19:59

@xristosGR όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, θα χρειαστεί να κάνεις αρκετές αναζητήσεις.
Η δημιουργία ενός παιχνιδιού τέτοιου τύπου και αναλόγως με τα χαρακτηριστικά του, δεν είναι καθόλου εύκολη και γρήγορη δουλειά, ειδικά χωρίς γνώσεις προγραμματισμού.
Ότι και να αναλυθεί εδώ πέρα, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να ξεκινήσεις τα πρώτα βήματα στον προγραμματισμό.
Επέλεξε μία γλώσσα (python, javascript, html) και άρχισε να διαβάζεις, ώστε να μάθεις τις βασικές αρχές στον προγραμματισμό, πως λειτουργεί η γλώσσα, πρωτού προχωρήσεις σε πιο advanced πράγματα όπως η δημιουργία παιχνιδιών.
Στο internet υπάρχουν διάφοροι οδηγοί για την εκμάθηση γλωσσών, πράγμα που αν δεν γίνει, όλα τα άλλα μένουν στη θεωρία.

Καλή επιτυχία.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 11 Σεπ 2013, 20:14

eliasps έγραψε:html
Off topic:
δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού η html.. :)
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xristosGR » 11 Σεπ 2013, 20:17

ChrisMiNT έγραψε:
xristosGR έγραψε:Τι είναι text editor;

Αυτό που λένε οι δύο λέξεις...

Αν μου επιτρέψεις μπορώ να κάνω δυο παρατηρήσεις; Αυτό που κατάλαβα είναι ότι θέλεις ένα πρόγραμμα στο οποίο θα εισάγεις τα γραφικά, θα πατάς δυο κουμπιά και θα σου φτιάχνει ένα παιχνίδι. Έχεις κάποιες ιδέες για ένα παιχνίδι και θέλεις να τις υλοποιήσεις αλλά χωρίς την σκληρή δουλειά που απαιτείται για να μάθεις προγραμματισμό. Γι αυτό ρωτάς και ξαναρωτάς για κάποιο πρόγραμμα. Αν σου έλεγα βρες μου τη διακρίνουσα μιας δευτεροβάθμιας εξίσωσης σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού θα μπορούσες να το κάνεις;
Για να καταλάβεις τι χρειάζεται, στο παρακάτω link υπάρχει ο κώδικας για ένα παιχνίδι τύπου pong. Διάβασε τον κώδικα και προσπάθησε να παρακολουθήσεις τι κάνει. Αυτό θα σου δώσει μια ιδέα για το τι ξέρεις, τι νομίζεις ότι ξέρεις και το τι δεν ξέρεις καθόλου. Αν ψάχνεις για εύκολες λύσεις, δεν υπάρχουν.Ακόμα και στο Star Trek χρειαζόταν ένας προγραμματιστής για να φτιάξει κάποιο πρόγραμμα για το holodeck.
http://cssdeck.com/labs/ping-pong-game- ... and-sounds

Οκ θα το τσεκάρω αύριο που θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

έγραψε:τώρα που ξεκαθάρισε(;) η κατάσταση να σου προτείνω ένα tutorial για αυτά που λέει ο ChrisMiNT http://www.w3schools.com/html/default.asp . τα χει όλα και με παραδείγματα, και μένα με βοήθησε το καλοκαίρι που χα σχοληθεί με όλα αυτά (εκτός από javascript και xml).

Οκ θα το τσεκάρω αύριο που θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

έγραψε:Εννοώ μια game engine .
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_game_engines

Οι συγκεκριμένες Game engines κάνουν για δημιουργία browser games,σωστά;
+ότι δεν χρειάζεται να ξεκινήσω από το μηδέν
έγραψε:Many tools called game engines are available for game designers to code a game quickly and easily without building from the ground up.
xristosGR
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xristosGR » 12 Σεπ 2013, 20:30

Λοιπόν,έχω αποφασίσει να φτιάξω ένα online browser game.Βάσει ενός ποστ χρειάζομαι html, javascript και jquery.Θα προσπαθήσω να τις μάθω σιγά σιγά.Εσείς που είστε πιο έμπειροι από εμένα μπορείτε να μου προτείνετε μία game engine από εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_game_engines ή κάποια game engine που να μην είναι στην λίστα;
xristosGR
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dyrer » 04 Οκτ 2013, 14:52

@XristoGR Συγνώμη αν θα φανώ κακός αλλά από οτι καταλαβαίνω δεν έχεις τις βασικές γνώσεις για υπολογιστές πχ δεν ξέρεις τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου, το λειτουργικό που τρέχεις κλπ ΜΗΠΩΣ θα έπρεπε να ξεκινήσεις από τα βασικά δηλ τι είναι επεξεργαστής, μνήμη κλπ και μετά τι ειναι προγραμματισμός και στην συνέχεια να δημιουργήσεις το παιχνίδι που έχεις στο μυαλό σου;
Καλή αρχή και πολύ υπομονή
Το WordPress στα Ελληνικά
MegaBlogSite
To Προσωπικό Μου Ιστολόγιο
Άβαταρ μέλους
dyrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι