g1wrg0s έγραψε:Για το πρωτο project : Καλο θα ηταν να εξαφανισεις τα magic constants.
Επισης στη main γινεται να μου εξηγησεις τις πρωτες γραμμες ; Εχει τα παρακατω τα οποια δεν τα καταλαβαινω...
PRINT_MAIN_MENU;
CLEAR_STDIN;
Για το δευτερο... Προφανως αν οντως το σφαλμα βρισκεται εκει που λες τοτε εχω την εντυπωση οτι ο ελεγχος που κανεις στο for loop δεν δουλευει οπως θες . Θα προτεινα αυτο το str[i] να το αλλαζες με κατι αλλο και να τσεκαρεις αν τρως τα ιδια σφαλματα.
Βασικα τωρα που το σκεφτομαι αν ο πινακας δεν εχει κανενα μηδενικο τοτε ποτε θα τερματιστει το loop; Η απαντηση εχω την εντυπωση οτι ειναι οταν θα πεταξει segmetation, δηλαδη οταν θα πας να διαβασεις απο μνημη που δεν εχεις το δικαιωμα προσβασης.
βαλε σαν ελεγχο size[i] && i!=size_of_array
To PRINT_MAIN_MENU περιέχει μία printf που λέει τις επιλογές, δλδ για να προσθέσετε comic πατήστε 1 κλπ.
Το CLEAR_STDIN καθαρίζει την stdin από χαρακτήρες newline για να διαβαστεί η επόμενη επιλογή. Όσο για το αν το str έχει μηδενικό, πώς αλλιώς θα σηματοδοτείται το τελος ενος string;
Επίσης το trapeza.c το έκανα έτσι αλλά κια πάλι βγάζει seg fault:
Spoiler: show
EDIT: Τώρα έχω βρει και αυτήν την άσκηση με Bitwise operators στο K&R: http://clc-wiki.net/wiki/K%26R2_solutio ... Exercise_6
Καταλαβαίνει κανείς τίποτα από αυτά;