Star_Light έγραψε:
Δηλαδη εδω εννοεις πως οπως με την sscanf που μπερδευτηκα εγω για το τι ακριβως ειναι αυτο το int που επεστρεφε και που ακριβως αναφεροταν ετσι μπορει να την "πατησεις" και με άλλες συναρτήσεις? Γιατι συνηθως κοιταμε τα ονοματα των μεταβλητων και των συναρτησεων για να υποθεσουμε τι παιζει πανω κατω... και οι αλλοι προγραμματιστες το κωδικοποιουν ετσι ωστε να τηρει την αρχη του να ειναι ευανάγνωστο ????
Ναι! Πριν χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε συνάρτηση δεν είναι δική μας, είναι πάντα χρήσιμο να συμβουλευτούμε πρώτα την τεκμηρίωσή της, ιδανικά στο εγχειρίδιο του compiler που χρησιμοποιούμε.
Και στις δικές μας συναρτήσεις είναι πάντα χρήσιμο να γράφουμε μέσα σε σχόλια πάνω από τον ορισμό της τουλάχιστον το τι επιστρέφει, τι ορίσματα περιμένει και το τι κάνει (περιληπτικά) η συνάρτηση.
Αν χρησιμοποιείς κάποιο IDE, όπως π.χ. το Code:Blocks ή το Netbeans, κλπ μπορείς να ορίσεις εγχειρίδια σε ηλεκτρονική μορφή, τα οποία θα τα ψάχνει για τη λέξη πάνω στην οποία βρίσκεται το mouse όταν κάνεις δεξί κλικ.
Εγώ για παράδειγμα στα Windows, δεν χρησιμοποιώ IDE αλλά έχω φτιάξει ένα ας το πούμε custom IDE γύρω από το Notepad++, στο οποίο μεταξύ άλλων έχω συνδέσει και το reference manual των συναρτήσεων του GCC (παλιάς όμως έκδοσης, 2.7).
Δες για παράδειγμα δυο screenshots με τα 2 βήματα που με πάνε απευθείας στην τεκμηρίωση της απλής scanf, μέσα από το Notedpad++...