Open source στην Ελλάδα ;

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Open source στην Ελλάδα ;

Δημοσίευσηαπό aliento » 28 Φεβ 2010, 16:51

Γεια σε όλους.
Παίζω χρόνια με τη php και τη mysql , δυστυχώς δεν έτυχε να μάθω άλλη γλώσσα. Πάντα με ενδιέφερε o πειραματικός προγραμματισμός.
3 χρόνια τώρα δουλεύω μια ιδέα για διαχείριση βάσης δεδομένων μέσα από GUI περιβάλλων.
Καταρχήν να εξηγήσω τη λειτουργία του προγράμματος και το σκεπτικό μου όπως επίσεις και γιατί διαφέρει από cms ή application framework;
Πείρα τα πράγματα από την αρχή και μελέτησα τη διαδικασία κατασκευής και λειτουργίας δυναμικών web sites .
Για τη δημιουργία ενός web site το ποιο σημαντικό θέμα είναι οι πληροφορίες και αυτά που φαίνονται στον επισκέπτη.
Το πρόγραμμα το μόνο που χρειάζεται είναι οι πληροφορίες , τα δεδομένα και όλα τα εμφανισιακά τα αναλαμβάνει ο προγραμματιστής. Δουλεύοντας με template και για την εμφάνιση αλλά και για τη διαχείριση των βάσεων δεδομένων.
Δεν θα αναπτύξω άλλο τη λειτουργία του δημοσίως , λογικά είναι πολύ δύσκολο να γράψω περαιτέρω.

Έχω φτιάξει το πυρήνα , όλα τα απαραίτητα αρχεία για να τρέχει μόνο του που δεν είναι πάνω από 200 γραμμές ευανάγνωστου κώδικα. Από εδώ και πέρα όλα είναι τυποποιημένα αλλά θέλει χρόνο και μόνος δε μπορώ να το συνεχίσω μιας και θέλω να ασχοληθώ και με τίποτα άλλο. Είμαι σίγουρος ότι πρέπει να μείνει open source αλλά από οργάνωση δε κατέχω και ασφυκτιώ να φτιάχνω web sites.

Δε ψάχνω συνεργάτες και δε θέλω να το πατεντάρω αν και έχω προσωπική επιχείρηση στο τομέα υπηρεσίες διαδικτύου.
Το μόνο που θέλω είναι να το μοιραστώ με κάποιον που με καταλαβαίνει :? ... και φυσικά γουστάρει κώδικα και όχι φράγκα. Να έχει Posts εδώ δηλαδή ή να είναι έμπιστο μέλος του ΕΛ/ΛΑΚ.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Σχετικό | Προγραμματισμός: php | Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 maverick meerkat 32bit

Ubuntu, προφέρεται / ubuntu / , είναι μια ηθική ή ανθρωπιστική φιλοσοφία επικεντρώνεται στην πίστη των ανθρώπων και τις σχέσεις μεταξύ τους. Η λέξη έχει την προέλευσή της στις γλώσσες Μπαντού της Νότιας Αφρικής. Το Ubuntu θεωρείται ως μια κλασσική έννοια της Αφρικής
aliento
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Open source στην Ελλάδα ;

Δημοσίευσηαπό xqtr » 28 Φεβ 2010, 17:51

μπορεις να ανοιξεις ενα project στο sourceforge, να ανεβασεις τον κωδικα και απο κει και περα μπορεις να διαχειριστης το project οπως νομιζεις. πχ να επιτρεψεις σε αλλους την αναπτυξη του ή να οργανωσεις το forum που εχει το project σου με σκοπο την προσθηκη νεων δυνατοτητων κτλ..
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aliento » 28 Φεβ 2010, 21:29

Έχεις δίκιο την ξέρω τη σελίδα sourceforge αλλά παρόλο που είναι έμπιστη δεν εμπιστεύομαι να το ανεβάσω εκεί.
Το θέμα είναι ότι θα μου πάρει καιρό να το ολοκληρώσω αλλά θα το κάνω μάλλον μόνος γιατί στους αλγόριθμους δεν εμπιστεύομαι ούτε τη γιαγιά μου.
Δεν υπάρχει open source στην Ελλάδα.

Ubuntu, προφέρεται / ubuntu / , είναι μια ηθική ή ανθρωπιστική φιλοσοφία επικεντρώνεται στην πίστη των ανθρώπων και τις σχέσεις μεταξύ τους. Η λέξη έχει την προέλευσή της στις γλώσσες Μπαντού της Νότιας Αφρικής. Το Ubuntu θεωρείται ως μια κλασσική έννοια της Αφρικής
aliento
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alefteris » 28 Φεβ 2010, 21:54

Νομίζω δεν έχει καταλάβει καν τι σημαίνει open source ή free software. Δεν κατάλαβα τι προσπαθείς να καταφέρεις με την δημοσίευση σου; Να ανοίξεις τον κώδικα δεν θες. Ψάχνεις κάποιον που δεν του αρέσουν τα φράγκα. Σε ποιόν δεν αρέσουν τα φράγκα; Όλοι θέλουν να έχουν φαΐ στο σπίτι έτσι; Θες να είναι "έμπιστο" μέλος του ΕΛ/ΛΑΚ, αλλά να θέλει να δουλέψει μαζί σου σε ένα μυστικό project. Χμμ, σειρά θα φτιάξουν :P

έγραψε:Έχεις δίκιο την ξέρω τη σελίδα sourceforge αλλά παρόλο που είναι έμπιστη δεν εμπιστεύομαι να το ανεβάσω εκεί.

Αυτό δεν βγάζει νόημα.

BTW και να ήθελες να το πατεντάρεις, στην Ελλάδα έχω την εντύπωση πως δεν ισχύουν πατέντες λογισμικού (και θα μείνει έτσι ελπίζω...)
alefteris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aliento » 28 Φεβ 2010, 23:10

alefteris έγραψε:Νομίζω δεν έχει καταλάβει καν τι σημαίνει open source ή free software. Δεν κατάλαβα τι προσπαθείς να καταφέρεις με την δημοσίευση σου; Να ανοίξεις τον κώδικα δεν θες. Ψάχνεις κάποιον που δεν του αρέσουν τα φράγκα. Σε ποιόν δεν αρέσουν τα φράγκα; Όλοι θέλουν να έχουν φαΐ στο σπίτι έτσι; Θες να είναι "έμπιστο" μέλος του ΕΛ/ΛΑΚ, αλλά να θέλει να δουλέψει μαζί σου σε ένα μυστικό project. Χμμ, σειρά θα φτιάξουν :P

έγραψε:Έχεις δίκιο την ξέρω τη σελίδα sourceforge αλλά παρόλο που είναι έμπιστη δεν εμπιστεύομαι να το ανεβάσω εκεί.

Αυτό δεν βγάζει νόημα.

BTW και να ήθελες να το πατεντάρεις, στην Ελλάδα έχω την εντύπωση πως δεν ισχύουν πατέντες λογισμικού (και θα μείνει έτσι ελπίζω...)

Ναι όντος χαζομάρα μου.

aliento
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ant_0611 » 01 Μαρ 2010, 13:53

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν πατέντες λογισμικού με τον τρόπο που νοούνται στις ΗΠΑ. Το λογισμικό στην Ελλάδα θεωρείται σαν πνευματική ιδιοκτησία του δημιουργού του ( ή των δημιουργών του). Βέβαια υπάρχει τρόπος να καταχωρηθεί "πατέντα" άλλα με το εξής νόημα. Δηλαδή, μπορείς να καταχωρήσεις πατέντα λογισμικού αν και μόνο αν αποδεδειγμένα αυτο που έφτιαξες δεν αποτελεί τρόπο επιλύσης του προβληματος που λύνει το λογισμικό αυτο τον οποίο κάτω απο τις ίδιες συνθήκες θα μπορούσε να το αναπτύξει ο οποιοσδήποτε άλλος γνώστης. Δηλαδή ειναι προϋποθεση το λογισμικό να λύνει το πρόβλημα με αποδεδειγμένα πρωτότυπο τρόπο, για να το καταθέσεις σαν πατέντα. Συνήθως αυτο αναφέρεται σε βάσεις δεδομένων.
Πρακτικά, καταχώρηση τέτοιας πατέντας δεν κάνει κανείς στην Ελλάδα.
Βέβαια, αν καποιος έχει καταθέσει πατέντα στο εξωτερικό σαν διεθνής, δεν ξέρω αν ισχύει και στην Ελλάδα!

Υ.Γ.: Αυτα έχω καταλάβει απο τις σημειώσεις του μαθήματος "Στοιχεία δικαιου" της σχολής. Ελπίζω να είναι όντως σωστα!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Laptop:
Ubuntu 9.10 σε Fujitsu-Siemens A1667G2
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Turion 64 ML-37 │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : ATI X700 128MB │ Κάρτα Ασύρματη : Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g (rev 02) │ Κάρτα Ήχου : VIA 8237 │ 15.4" Glossy 1280x800

Desktop:
Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Αthlon 1800+ │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : Geforce 4 mx440 64MB │ 17" Glossy 1280x1024
Άβαταρ μέλους
ant_0611
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aliento » 01 Μαρ 2010, 17:53

Ήθελα καιρό να μάθω τα νομικά αλλά ποτέ δε ρώτησα , πολύ ενδιαφέρων.
Ευχαριστώ.

aliento
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι