Παίζω χρόνια με τη php και τη mysql , δυστυχώς δεν έτυχε να μάθω άλλη γλώσσα. Πάντα με ενδιέφερε o πειραματικός προγραμματισμός.
3 χρόνια τώρα δουλεύω μια ιδέα για διαχείριση βάσης δεδομένων μέσα από GUI περιβάλλων.
Καταρχήν να εξηγήσω τη λειτουργία του προγράμματος και το σκεπτικό μου όπως επίσεις και γιατί διαφέρει από cms ή application framework;
Πείρα τα πράγματα από την αρχή και μελέτησα τη διαδικασία κατασκευής και λειτουργίας δυναμικών web sites .
Για τη δημιουργία ενός web site το ποιο σημαντικό θέμα είναι οι πληροφορίες και αυτά που φαίνονται στον επισκέπτη.
Το πρόγραμμα το μόνο που χρειάζεται είναι οι πληροφορίες , τα δεδομένα και όλα τα εμφανισιακά τα αναλαμβάνει ο προγραμματιστής. Δουλεύοντας με template και για την εμφάνιση αλλά και για τη διαχείριση των βάσεων δεδομένων.
Δεν θα αναπτύξω άλλο τη λειτουργία του δημοσίως , λογικά είναι πολύ δύσκολο να γράψω περαιτέρω.
Έχω φτιάξει το πυρήνα , όλα τα απαραίτητα αρχεία για να τρέχει μόνο του που δεν είναι πάνω από 200 γραμμές ευανάγνωστου κώδικα. Από εδώ και πέρα όλα είναι τυποποιημένα αλλά θέλει χρόνο και μόνος δε μπορώ να το συνεχίσω μιας και θέλω να ασχοληθώ και με τίποτα άλλο. Είμαι σίγουρος ότι πρέπει να μείνει open source αλλά από οργάνωση δε κατέχω και ασφυκτιώ να φτιάχνω web sites.
Δε ψάχνω συνεργάτες και δε θέλω να το πατεντάρω αν και έχω προσωπική επιχείρηση στο τομέα υπηρεσίες διαδικτύου.
Το μόνο που θέλω είναι να το μοιραστώ με κάποιον που με καταλαβαίνει