Ανάγκη για ΟΔΗΓΟ Αναφοράς Σφαλμάτων (LAUNCHPAD)

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Ανάγκη για ΟΔΗΓΟ Αναφοράς Σφαλμάτων (LAUNCHPAD)

Δημοσίευσηαπό ilpara » 07 Οκτ 2008, 14:15

έγραψε:...
σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει ένας οδηγός για να καταλάβουμε πως πρέπει να γίνετε μια αναφορά bug στο https://bugs.launchpad.net/ubuntu
βασικά και εγω που κατέβασα την beta τα θαλασσώνω κάθε φορά που χρειάζεται να κάνω μια bug report σωστά.

διαβάζω επίσης στο φόρουμ νέα μέλη που λένε στα παλιότερα "κάνε εσύ σε παρακαλώ την αναφορά του bug" , και είμαι σίγουρος ότι οι λόγοι είναι δύο
α)δεν ξέρουν τι είναι το launchpad
β) δεν ξέρουν πως να κάνουν ένα bug report

κουβέντιασε το εκεί με την ομάδα και αν μπορεί κάποιος να αναλάβει να μας εξηγήσει αυτά τα δύο πράγματα διότι είναι κάτι που θα ωφελήσει πολύ νομίζω.
...

Έλαβα με pm το παραπάνω μήνυμα. Συμφωνώ ότι είναι αναγκαίος ένας τέτοιος οδηγός που να απευθύνεται στον νέο-άπειρο χρήστη.
Υπάρχει κάποιος που έχει εμπειρία και γνώση του θέματος να το αναλάβει, εφόσον βεβαίως συμφωνεί και ευκαιρεί?
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Re: Ανάγκη για ΟΔΗΓΟ Αναφοράς Σφαλμάτων (LAUNCHPAD)

Δημοσίευσηαπό gourgi » 12 Οκτ 2008, 13:23

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μπορούν τα μέλη μας να αναφέρουν σφάλματα.
Έτσι τα βελτιώνουμε την διανομή μας και κυρίως μαθαίνουμε πόσο χρήσιμη είναι η συνεισφορά μας στην κοινότητα του Ubuntu.

Για κάποιον που δεν γνωρίζει τι είναι οι αναφορές σφαλμάτων και ποιες είναι οι διαδικασίες , τα παρακάτω λινκς είναι σίγουρα μία καλή αρχή:
Από το wiki του ubuntu :

από το ελληνικό wiki

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να μεταφραστούν τα κείμενα που βρίσκονται στο αγγλικό wiki και αναφέρονται σε όλους του τύπους debugging και να μεταφερθούν στο δικό μας wiki στα ελληνικά. Ξέρω ότι είναι αρκετά αυτά που πρέπει να μεταφραστούν και η συντήρησή τους για τις επόμενες εκδόσεις είναι αρκετή δουλειά αλλά πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο από το να γίνει ένας οδηγός από την αρχή. Αυτά που υπάρχουν ήδη είναι λεπτομερέστατα αλλά δυστυχώς δεν είναι στα ελληνικά και αυτό θα δυσκολέψει αρκετούς χρήστες.

Επίσης καλό θα ήταν να μπορούσαμε να κανονίσουμε ένα meeting στο irc όπου κάποιος πολύ πιο έμπειρος από μένα σε θέματα bug reporting να εξηγούσε τις διαδικασίες. Στο irc τα πράγματα είναι πιο άμεσα και λύνονται περισσότερες απορίες. Εννοείται ότι όσοι παρακολουθήσουν θα πρέπει να έχουν ήδη διαβάσει τα παραπάνω links.

το να έχουμε κάποια ελληνική τεκμηρίωση και να έχουμε ενεργούς χρήστες που κάνουν αναφορές σφαλμάτων και βοηθούν στην βελτίωση του ubuntu νομίζω ότι πρέπει να είναι από τους κύριους στόχους της Ελληνικής Κοινότητας Ubuntu και θα ήταν καλό να μπεί και στο RoadMap για την επόμενη χρονιά https://wiki.ubuntu.com/GreekTeamApprov ... cation2008
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ