AsterUbuntu PBX Project

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

AsterUbuntu PBX Project

Δημοσίευσηαπό asterubuntu » 08 Μαρ 2011, 12:07

Για σας,

Θα ξεκινήσω ένα Project και αν θέλετε μπορείτε να βοηθήσετε.
Βασικά θα είναι ένα τηλεφωνικό κέντρο Asterisk φτιαγμένο σε Ubuntu Server.
Αρχικά θα είναι άπλα ένα live cd και στη συνέχεια θα είναι ένα web base περιβάλλον που θα έχει αρκετές εφαρμογές.
Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να στείλετε email στο project@asterubuntu.com για τα περαιτέρω.
http://www.asterubuntu.com
Τελευταία επεξεργασία από asterubuntu και 08 Μαρ 2011, 16:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
asterubuntu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: AsterUbuntu Project

Δημοσίευσηαπό simosx » 08 Μαρ 2011, 15:22

Καλώς ήρθες στην κοινότητα Ubuntu-gr!

Κάτι που θα μπορούσες να κάνεις είναι
1. να εξηγήσεις τι κάνει το Asterisk (π.χ. μπορείς να το γράψεις στο wiki στο asterubuntu.com)
και τι υλικό/hardware χρειάζεται ένας χρήστης για να κάνει τις πιο βασικές δοκιμές.
2. να περιγράψεις πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το asterisk με το Ubuntu server ως έχει (π.χ. με apt-get μερικών πακέτων, τυπικές ρυθμίσεις)

Οπότε, έχοντας κάτι που λειτουργεί με τον ένα ή άλλο τρόπο, μπορείς να βάλεις τα πακέτα, μερικά από αυτά τροποποιημένα, στη νέα διανομή AsterUbuntu.

Έχω κάποιο ενδιαφέρον σε αυτό που προτείνεις, και έχω ένα SIP dial-in λογαριασμό. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω με το Asterisk;
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Re: AsterUbuntu PBX Project

Δημοσίευσηαπό asterubuntu » 08 Μαρ 2011, 17:05

Σε ευχαριστώ για της συμβουλές σου. το wiki είναι στης άμεσες προτεραιότητες μου άπλα ξεκίνησα μόνος αυτή τη προσπάθεια και τώρα ειμε στο ψάξιμο για να βρω φίλους να το υλοποιήσουμε, αν σε ενδιαφέρει στύλε μου ένα email στο project@asterubuntu.com για το τη θα σου άρεσε να έκανες η τη γνώσης έχεις γι να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα.
asterubuntu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 08 Μαρ 2011, 19:08

Υπάρχουν πολλά project ώριμα στον χώρο του asterisk. Γιατί δεν συμμετέχεις σε ένα από αυτά και θες να κάνεις κάτι δικό σου ;
Trixbox, ACaMI, VICIDIAL κτλ
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό asterubuntu » 08 Μαρ 2011, 20:20

Θέλω να κάνο μια εφαρμογή η όπια να βασίζετε 100% σε ubuntu
Θέλω να είναι δωρεάν.
Θέλω οι κενότητες ubuntu Ελλάδας και Κύπρου να κάνουν μια δική τους εφαρμογή
Για αυτούς του λογούς. όσοι θέλουν να γίνου δημιουργικοί μπορούν να ακολουθήσουν :)
asterubuntu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 08 Μαρ 2011, 20:32

asterubuntu έγραψε:Σε ευχαριστώ για της συμβουλές σου. το wiki είναι στης άμεσες προτεραιότητες μου άπλα ξεκίνησα μόνος αυτή τη προσπάθεια και τώρα ειμε στο ψάξιμο για να βρω φίλους να το υλοποιήσουμε, αν σε ενδιαφέρει στύλε μου ένα email στο project@asterubuntu.com για το τη θα σου άρεσε να έκανες η τη γνώσης έχεις γι να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα.

Μιας και γραφεις, οτι εισαι μονος σου και θελεις ισως καποια βοηθεια απο καποιον, καποιους,
πες και τι γνωσεις πρεπει να εχει αυτος που ισως να μπορεσει να βοηθησει!
Ισως ειναι και αλλα μελη στην κοινωτητα που να θελουν να βοηθησουν, ειτε για δοκιμες ή οτι αλλο χρειαζεσαι! :thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό asterubuntu » 08 Μαρ 2011, 20:58

Χρειάζεται γνώσεις τηλεφωνίας.
Ένας πολύ καλώς χώρος για να μάθη κόπιας αρκετά πράγματα για το asterisk και τη τηλεφωνεία είναι το voip-info.org
Πρέπει να έχει γνώσεις mysql γιατί τα config αρχεία θα τα φτιάξουμε να παίζουν πάνω σε database.
Php με ajax για το WebGUI και perl για μερικές custom εφαρμογές.
Μέσα στους σχεδιασμούς μου είναι και η προσθήκη του hylafax αλλά και του kannel SMS Gateway
Ξέρω πώς ίσως μερικούς τους φοβίζει η τηλεφωνία. έχω αρκετή εμπόρια και μπορώ να βοηθήσω όσους θέλουν να εμπλακούν για να καταλάβουν πώς δουλεύει.
asterubuntu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 08 Μαρ 2011, 21:00

asterubuntu έγραψε:Σε ευχαριστώ για της συμβουλές σου. το wiki είναι στης άμεσες προτεραιότητες μου άπλα ξεκίνησα μόνος αυτή τη προσπάθεια και τώρα ειμε στο ψάξιμο για να βρω φίλους να το υλοποιήσουμε, αν σε ενδιαφέρει στύλε μου ένα email στο project@asterubuntu.com για το τη θα σου άρεσε να έκανες η τη γνώσης έχεις γι να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα.

Και είναι καλό να προχωρήσεις τη συζήτηση εδώ στο φόρουμ αυτό ώστε να είναι περισσότερα τα άτομα από τα οποία να μπορέσεις να ξεκινήσεις το έργο.
Όπως ανέφερα, από τη στιγμή που θέλεις να φτιάξεις ένα ISO με Ubuntu Server + Asterisk, ξεκινάς με εγκατάσταση του Ubuntu Server και βάζεις μετά τα πακέτα του Asterisk, και ρυθμίζεις, κτλ. Καταγράφεις τι πακέτα έχουν μπει οπότε μετά με ένα απλό remastering να μπορείς να φτιάξεις το ISO του asterubuntu.
Κάνε τη δουλειά σταδιακά, βήμα βήμα. Με το VirtualBox μπορείς να δοκιμάζεις τις εκδόσεις του ISO δίχως να χρειάζεται να καις CD.
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό asterubuntu » 08 Μαρ 2011, 23:54

θέλετε να δημιουργήσετε ένα κομμάτι στο forum σας για το asterubuntu?
να το βάλω και link στο site μου; Αν θέλετε μπορώ να σας βάλω και σαν σπόνσορες
Φίλε με αυτό το τρόπο ξεκίνησα και υλοποιώ το project. θα ήθελα ώμος και βοήθεια από άλλα άτομα, μπορώ να το φτιάξω και μόνος μου άλλα θα είναι πιο δυνατό αν δουλεύουμε όλοι μαζί
asterubuntu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 09 Μαρ 2011, 00:50

asterubuntu έγραψε:θέλετε να δημιουργήσετε ένα κομμάτι στο forum σας για το asterubuntu?

Προσωπικά έχω μια ιδέα για το τι είναι το Asterisk, ωστόσο δεν ξέρω τι χρειάζεται για να το δοκιμάσω.
Από την πλευρά σου θέλεις περισσότερα άτομα να ξεκινήσουν να ενδιαφέρονται με το Asterisk.
Οπότε, κάτι που θα μπορούσες να κάνεις είναι να εξηγήσεις τι χρειάζεται για να δοκιμάσει κανείς το Asterisk (ιδίως είναι εφικτό να δοκιμάσεις χωρίς να αγοράσεις εξοπλισμό;).
Μπορείς να φτιάξεις και ένα οδηγό στο φόρουμ που να εξηγεί πως να εγκαταστήσεις το Asterisk στο Ubuntu (ανεξάρτητα αν έχουμε Ubuntu Desktop, κτλ).
Με αυτό το τρόπο θα έχεις άτομα που θα μαθαίνουν μαζί σου για το Asterisk, και θα είναι σε θέση να σε βοηθήσουν. Διαφορετικά, μπορεί να μη βρεις ανταπόκριση.

Το έργο που θέλεις να κάνεις μπορεί να γίνει σταδιακά. Τώρα έχεις εδώ ένα νήμα για το Asterisk και μπορείς να απαντάς σε ερωτήσεις όπως τη δική μου (τι χρειάζεται για να δοκιμάσω το Asterisk).
Μπορείς να φτιάξεις ένα οδηγό στο φόρουμ ώστε να μη χρειάζεται να πάμε στο https://wiki.ubuntu.com/AsteriskOnUbuntu (να έχουμε τον οδηγό στα ελληνικά).
Μπορείς να γράψεις κάτι για το Asterisk στο περιοδικό Ubuntistas.
Με τέτοιες ενέργειες χτίζεις τη κοινότητα, και θα ήταν εξαιρετικό αν ακολουθούσες τα βήματα τούτα.
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι