Ο σύνδεσμος της αναφορά του σφάλματος είναι: https://bugs.launchpad.net/lightdm/+bug/1051288
Μπορείτε να βοηθήσετε έμμεσα στην επίλυσή του, δείτε παρακάτω τον τρόπο:
Δηλώνοντας απλά και μόνο ότι το σφάλμα αφορά και εσάς κάνοντας μόνο ένα κλικ όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Είναι σημαντικό να φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί χρήστες που αντιμετωπίζουν το ίδιο σφάλμα, ώστε να επιταχυνθεί η εύρεση λύσης του!
Μπορείτε επίσης να κάνετε και σχόλια σχετικά με αυτό και να καταγράψετε εκεί την εμπειρία σας στο πεδίο "Add comment".
Επίσης μπορείτε να γίνεται συνδρομητές στο σφάλμα ώστε να ενημερώνεστε για τα σχόλια και την εξέλιξη του σφάλματος, δείτε παρακάτω τις επιλογές.


Δυο λόγια για το σφάλμα #1051288
από από τον δημιουργό της αναφοράς alkisg
1) Αν στην οθόνη σύνδεσης επιλεχθούν ελληνικά, στη συνέχεια είναι διαθέσιμο ΜΟΝΟ το ελληνικό πληκτρολόγιο, και έτσι δεν μπορεί π.χ. να πληκτρολογηθεί το "Όνομα υπολογιστή" στον installer
2) Μετά την εγκατάσταση, οι νέοι χρήστες που θα δημιουργηθούν αντί να έχουν μόνο ελληνικό πληκτρολόγιο έχουν μόνο αγγλικό.
Το πρόβλημα δεν επηρεάζει κάποιον που χρησιμοποιεί autologin, γιατί τότε δεν φορτώνεται ο greeter του lightdm αλλά αν ο χρήστης αυτός αυτός που έχει autologin κάνει αποσύνδεση και μετά ξανά σύνδεση, τότε θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα...
3) Αν πολύ νωρίς στο live cd (στο syslinux) επιλεχθούν ελληνικά, τότε κατά τη live συνεδρία η διάταξη είναι εντάξει, αλλά το πρόβλημα παραμένει για τους νέους χρήστες που θα δημιουργηθούν στη συνέχεια στο σύστημα
4) Το πρόβλημα παρακάμπτεται ανά χρήστη εφόσον πάει στο gnome keyboard settings και δηλώσει τι layout θέλει. Προφανώς αυτό είναι ενοχλητικότατο (και ιδιαίτερα σε σχολεία, άντε να πεις σε 200 μαθητές δημοτικού να το κάνουν ένας ένας)

