Πληροφορίες για εθελοντική βοήθεια στην ανάπτυξη του Linux

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Πληροφορίες για εθελοντική βοήθεια στην ανάπτυξη του Linux

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 29 Σεπ 2014, 18:48

Καλησπέρα,
Εδώ και καιρό ψάχνω ένα τρόπο για το πως μπορώ να βοηθήσω ως εθελοντής την ανάπτυξη κάποιας διαμονής ή του Linux Kernel, όπου να υπάρχει κάποια (αγγλική) κοινότητα που να μπορεί να σε εκπαιδεύσει ή να σε καθοδηγήσει, για να γίνεις ένας certificated Linux Developer.

Ουσιαστικά θέλω να αποκτήσω μια πείρα σε ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος, να μπω πιο βαθιά στο Linux αλλά και ένα reference για το Βιογραφικό μου, που θα δώσει τεράστια σημασία.

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Πληροφορίες για εθελοντική βοήθεια στην ανάπτυξη του Lin

Δημοσίευσηαπό Learner » 29 Σεπ 2014, 20:16

M.Jackson έγραψε:Ουσιαστικά θέλω να αποκτήσω μια πείρα σε ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος, να μπω πιο βαθιά στο Linux αλλά και ένα reference για το Βιογραφικό μου, που θα δώσει τεράστια σημασία.

Αν θέλεις κάτι για το βιογραφικό σου, κοίτα μήπως πάρεις κάποια πιστοποίηση ως Linux sysadmin ή engineer.
Αν θέλεις να ασχοληθείς με κάποια διανομή, αποφάσισε ποια και γράψου στην αντίστοιχη devel list. Κάνε μια παρουσίαση του εαυτού σου (introduction) και ρώτα πως μπορείς να συνεισφέρεις. Θα σου πουν.

Για το Ubuntu συγκεκεριμένα υπάρχει το Launchpad. Μπορείς να ξεκινήσεις από εκεί και να γίνεις μέλος της ομάδας bugsquad. Αργότερα και όταν έχεις κάνει κάποια δουλειά εκεί μέσα και έχεις αποκτήσει εμπειρία, μπορείς να κάνεις αίτηση για την ομάδα Ubuntu bug control. Αν σε δεχτούν, θα μπορείς διαχειρίζεσαι αναφορές bugs.. να διορθώνεις bugs..και που ξέρεις, αν είσαι καλός μπορείς να μπεις και σε καμιά ομάδα του Ubuntu πιο επίσημη (Canonical, με μισθό εννοώ).
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 30 Σεπ 2014, 17:50

Μάλιστα σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Andersan » 20 Νοέμ 2014, 12:01

Θα σας γράψω πως μπορεί να κάνεις εγκατάσταση σε έναν vps server όπου δημιουργείς και ένα node για το δύκτιο του openbazaar αλλά και μπορείς να δημιουργήσεις μέσω του interface του και το δικό σου ψηφιακό κατάστημα.
Fai
Andersan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι