Σιγά μην κάθομαι να διορθώνω τα προβλήματα του Linux..

...σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό (άρθρα μελών - αναδημοσιεύσεις - συζητήσεις)

Συντονιστής: ubuderix

Σιγά μην κάθομαι να διορθώνω τα προβλήματα του Linux..

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Σεπ 2011, 17:12

Καλησπέρα,

Σε αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε με τις τοποθετήσεις ορισμένων ανθρώπων που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το ΕΛ/ΛΑΚ, παρόλα αυτά όμως έχουν σχηματίσει άποψη από τα λιγοστά που έχουν ακούσει/διαβάσει ή με αυτούς που είχαν σχέση, αλλά έφυγαν από την παρέα μας. Την παρέα μας εννοώ τον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού / λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Είναι κάποιοι που πιστεύουν ότι τζάμπα αφιερώνουμε τόσο χρόνο στο Linux, ότι τον σπαταλάμε, ενώ θα μπορούσαμε να τον αφιερώσουμε σε κάτι καλύτερο. Ίσως σε κάτι που γεμίζει της τσέπες μας με λεφτά. Τουλάχιστον, αφιερώνουμε που αφιερώνουμε τόσες ώρες στους υπολογιστές όσοι τις αφιερώνουμε, γιατί να μην τις αφιερώνουμε σε κάτι δημιουργικό; Αντί να καθόμαστε να κόβουμε τούρτες για νεότερες εκδόσεις λογισμικού και να ασχολούμαστε με τα προβλήματα του λογισμικού, αλλά να χρησιμοποιούμε το λογισμικό για να λύνουμε άλλα προβλήματα της ζωής μας. Ένα από αυτά είναι πως θα μπει το παραδάκι στις τσέπες μας!

Κάπως έτσι μας βλέπουν κάποιοι και έχουν αυτήν την "άποψη" για εμάς. Είναι έτσι όμως; Είναι τόσο ψυχρή η κατάσταση όσο την περιγράφουν και πράγματι δεν υπάρχει κάποιο βαθύ ουσιαστικό νόημα στην ενασχόληση μας με το ΕΛ/ΛΑΚ; Τι πιστεύετε;

Εγώ αναρωτιέμαι το εξής. Είναι ανάγκη οτιδήποτε κάνουμε να έχει σχέση με λεφτά; Την φιλοσοφία και τις αρχές να τα θεωρούμε δευτερεύουσας σημασίας, αλλά να μας ενθουσιάζουν τα "καλαίσθητα" προϊόντα που μας πλασάρουν οι εταιρείες! Εντάξει, το να συμβαδίζεις με τους ρυθμούς της "κοινωνίας" και αυτού που αποκαλούμε πολιτισμό το καταλαβαίνω ως ένα βαθμό, αλλά το να συμβιβαζόμαστε με οτιδήποτε μας πλασάρουν όχι! Δεν το δέχομαι, τουλάχιστον για τον εαυτό μου. Είτε αυτά που μας πλασάρουν προέρχονται από το κράτος, το σχολείο, την εκκλησία, την τηλεόραση, τις διάφορες εταιρείες ή οποιαδήποτε άλλη πυγή που μολύνει την καθημερινότητα και την ζωή μου με ψέμα/ψευδαισθήσεις. Προτιμώ να ζω μια δύσκολη ζωή αγωνιζόμενος για τα πιστεύω μου, παρά μια ζωή πλημμυρισμένος από λεφτά στις τσέπες μου και τα "καλαίσθητα" προϊόντα, μακριά από λογική, φιλοσοφία και αρχές!

Σε μια από τις πρώτες μου δημοσιεύσεις σε αυτό το φόρουμ, είχα δηλώσει ότι η φιλοσοφία που έχει το ΕΛ/ΛΑΚ είναι κάτι φανταστικό. Κάτι που όσο καλή φαντασία κι αν έχω, το μυαλό μου δεν είχε σκεφτεί ποτέ τον καιρό που μου μάθαιναν άλλοι για τα windows του μπιλάκου (Bill Gates). Μακάρι να υπήρχε η φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ και σε άλλους τομείς της ζωής, τότε θα είχαμε έναν καλύτερο κόσμο. Όχι χωρίς προβλήματα, αλλά σίγουρα με λιγότερα προβλήματα. Καταρχήν σε μια κοινωνία με την φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ θα σε μάθαιναν από μικρό πως να λύνεις τα προβλήματα σου με ηθικό και φυσιολογικό τρόπο. Όχι να σου δίνουν μια ταφόπλακα στα χέρια και να σου λένε ΖΉΣΕ!

Αν αυτή η φιλοσοφία είναι δευτερεύουσας σημασίας και κοιτάμε μόνο το άτομο μας, τότε καλή μας τύχη...
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Σιγά μην κάθομαι να διορθώνω τα προβλήματα του Linux..

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 20 Σεπ 2011, 19:02

filippos.xf έγραψε: Μακάρι να υπήρχε η φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ και σε άλλους τομείς της ζωής, τότε θα είχαμε έναν καλύτερο κόσμο. Όχι χωρίς προβλήματα, αλλά σίγουρα με λιγότερα προβλήματα. Καταρχήν σε μια κοινωνία με την φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ θα σε μάθαιναν από μικρό πως να λύνεις τα προβλήματα σου με ηθικό και φυσιολογικό τρόπο. Όχι να σου δίνουν μια ταφόπλακα στα χέρια και να σου λένε ΖΉΣΕ!

Και ποιός σου είπε ότι είμαστε οι πρώτοι με αυτή την φιλοσοφία.
Ο πρώτος διδάξας και αν ζούσε να είσαι σίγουρος ότι θα ήταν φανατικό μέλος αυτής της ομάδα, το όνομα του ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ στόχος του οι ελεύθερη ενέργεια δυστυχώς, στο ενεργητικό του 100 πατέντες. :) :clap: :clap: :bow: :bow: :bow:
Δες και το σχετικό βίντεο.

Όταν ακούω τους άλλους να μου μιλάνε για τον Αινστάιν βάζω τα γέλια :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 20 Σεπ 2011, 19:10

xaris2335 έγραψε:Και ποιός σου είπε ότι είμαστε οι πρώτοι με αυτή την φιλοσοφία.

Δεν αναφέρθηκα σε πρωτιές ή δεύτερες θέσεις, δεν έχει καν σημασία αυτό. ;)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 20 Σεπ 2011, 19:25

Καταρχήν:
ΕΛ/ΛΑΚ == Μια φιλοσοφία στο μυαλό μας, ένας τρόπος σκέψης και πράξης που ακολουθούμε.Απώτερος σκοπός του ΕΛ/ΛΑΚ δεν είναι το κέρδος,χρήμα.(Όχι ότι δεν μπορεί να μας επιφέρει κέρδη).

Παράδειγμα: Πιστεύουμε και προσευχόμαστε στον Θεό μόνο και μόνο για να μας πάει κάτι στην ζωή μας καλά ή για να γίνει κάποιο θαύμα(δώσε μου το νέο μοντέλο του...) ;
Είναι μια βαθύτερη έννοια.

Θα σου απαντήσω από μέρους μου στα ερωτήματά σου:
filippos.xf έγραψε:Είναι κάποιοι που πιστεύουν ότι τζάμπα αφιερώνουμε τόσο χρόνο στο Linux, ότι τον σπαταλάμε, ενώ θα μπορούσαμε να τον αφιερώσουμε σε κάτι καλύτερο.

Δικαίωμά μου είναι.Εγώ επιλέγω τα χόμπι μου.Σημαντικό για εμένα ασήμαντο για άλλους.

filippos.xf έγραψε:Ίσως σε κάτι που γεμίζει της τσέπες μας με λεφτά.

Είμαι μαθητής εγώ.Δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη.Επίσης όπως είπα και πριν το ΕΛ/ΛΑΚ δεν έχει σκοπό να επιφέρει χρήματα αλλά ηθική ικανοποίηση στον ενδιαφερόμενο μέσω της γνώσης και της δημιουργία(βλ. εθελοντές προγραμματιστές).

filippos.xf έγραψε:Τουλάχιστον, αφιερώνουμε που αφιερώνουμε τόσες ώρες στους υπολογιστές όσοι τις αφιερώνουμε, γιατί να μην τις αφιερώνουμε σε κάτι δημιουργικό;

Το Linux + ΕΛ/ΛΑΚ και αν δεν είναι δημιουργικό!Μπορείς να αποκτήσεις ανεκτίμητες γνώσεις μέσω της ανάπτυξης εφαρμογών,της διασύνδεσης με ανθρώπους και πάνω από όλα την χρήση του Linux.Μπορείς να μάθεις πάάάρα πολλά πράγματα για τους υπολογιστές γενικά.

filippos.xf έγραψε:Αντί να καθόμαστε να κόβουμε τούρτες για νεότερες εκδόσεις λογισμικού και να ασχολούμαστε με τα προβλήματα του λογισμικού, αλλά να χρησιμοποιούμε το λογισμικό για να λύνουμε άλλα προβλήματα της ζωής μας. Ένα από αυτά είναι πως θα μπει το παραδάκι στις τσέπες μας!

Εκεί είναι το καλό.Μπορούμε να κόβουμε και τις τούρτες(που σημαίνει πως μεταξύ μας γνωριζόμαστε και τέλος πάντων δεν έχουμε μια απρόσωπη ηλεκτρονική σχέση μεταξύ μας), αλλά και να δημιουργούμε λογισμικό που χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο(Εδώ και αν μιλάμε για χρήμα)!

filippos.xf έγραψε:Κάπως έτσι μας βλέπουν κάποιοι και έχουν αυτήν την "άποψη" για εμάς.

Ε, δεν μπορούμε όλοι να έχουμε την ίδια άποψη.Δεν σημαίνει πως σε όλους αρέσει το Linux και το ΕΛ/ΛΑΚ.Δικαίωμα του καθενός να επιλέξει τα ενδιαφέροντά του.

:)
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 20 Σεπ 2011, 19:33

Σχετίζεται επίσης με το: Τι σημαίνει για εσάς το ΕΛ/ΛΑΚ; το οποίο εσύ άνοιξες πάλι.

Πρώτα απ' όλα να πω ότι δεν με ενδιαφέρει και πολύ η άποψη κάποιου που θεωρεί αυτή τη νοοτροπία χαζή και νομίζω δεν θα έπρεπε κιόλας.
Εγώ/Εσύ/Όλοι εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάνουμε γιατί απλά μας ευχαριστεί και μας αρέσει. Νιώθουμε καλά μ' αυτό και το αγαπάμε.
Παρ' όλα αυτά δεν πιστεύω ότι το θεωρούν όλοι "χαζό" και "χαμένο χρόνο".
Υπάρχουν πολλοί που απλά δεν τους απασχολεί ή μας καταλαβαίνουν (και μας υποστηρίζουν κιόλας κάποιες φορές) χωρίς όμως να ασχολούνται οι ίδιοι ενεργά.
Όμως το ότι δεν ασχολείται κάποιος με κάτι παρεμφερές (ή ακόμα δεν το καταλαβαίνει κιόλας αν θες), δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει αυτόματα ότι μία απ' τις υψηλότερες του αξίες είναι το χρήμα.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 20 Σεπ 2011, 19:36

Φίλιππε , όλα θέμα οπτικής γωνίας είναι . Το ότι υπάρχουν κοντόφθαλμοι και μονοδιάστατοι άνθρωποι που βλέπουν μόνο μια πλευρά ενός θέματος , δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες πλευρές .

Κατ' αρχήν , όχι , δεν έχουν να κάνουν όλα με τα λεφτά στην ζωή . Δεν είναι ανάγκη να πλουτίζεις την τσέπη σου με κάθε δραστηριότητά σου . Καλό είναι όμως να πλουτίζεις γενικά . Να πλουτίζεις σε γνώσεις , εμπειρίες , απόψεις , αξιόλογες γνωριμίες και άλλα που ο κόσμος του ΕΛΛΑΚ προσφέρει απλόχερα .

Κατα δεύτερον , ακόμα και αν το δούμε με καθαρά "τεχοκρατικά-οικονομικά" μέτρα , στους επόμενους που θα σου προβάλλουν αυτό το επιχείρημα απάντα ότι αν δεν υπήρχε η εναλλακτική του ΕΛΛΑΚ , οι εταιρείες των οποίων αυτοί χρησιμοποιούν τα προϊόντα (microsoft , autodesk , apple , adobe κτλ) θα καθιστούσαν μονοπώλιο χρεώνοντας ότι ποσό θέλουν για τις υπηρεσίες τους . Δέξου λοιπόν τις ευχαριστίες τους μιας και ωφελείς και την δική τους τσέπη .

Αν δε σου πουν "καλά , εμείς εντάξει , εσύ τι κερδίζεις;" , σε προτρέπω να χρησιμοποιήσεις το εξής παράδειγμα .
Έστω ένας τεχνικός που θέλει να αναλάβει ένα σοβαρό έργο από μια τεχνική-κατασκευαστική εταιρεία .

Περίπτωση ΕΛΛΑΚ:
- Θα ζητήσει σε .dxf μορφή τα σχέδια του έργου , θα τα ανοίξει με το LibreCad ή το QCad και θα δει σωστά τι ανάγκες έχει το έργο .
- Θα ανοίξει το LibreOffice , θα δει από το LibreOffice Base το κόστος των υλικών του , θα κοστολογήσει και οργανώσει την δουλειά του με το LibreOffice Calc και θα γράψει ένα ευπαρουσίαστο κείμενο προσφοράς με το LibreOffice Writer .
- Αν βγάλει και κάτι από την δουλειά , κάνει και ένα donation στις ομάδες ανάπτυξης του λογισμικού που χρησιμοποίησε .

Περίπτωση μη-ΕΛΛΑΚ :
1) Θα κάνει τα παραπάνω ξοδεύοντας 1500 ευρώ για autocad μόνο και μόνο για να τον χρησιμοποιήσει ως viewer και άλλα 300 ευρώ για το ms office (να βάλω και τα λεφτά των windows μέσα ;) . Σύνολο 1800 ευρώ για να μπορείς να δώσεις μια σωστή επαγγελματική προσφορά . Με το ρίσκο φυσικά να πρέπει να ανανεώνεις κάθε τόσο το λογισμικό σου σε νεώτερη έκδοση .
2) Θα πάρει σχέδια τυπωμένα (στην καλύτερη περίπτωση αλλά δύσκολο γιατί είναι ακριβά) ή σε μορφή .jpg , θα βγάλει τα μάτια του να υπολογίσει τα κόστη του στο τεφτέρι και θα δώσει χειρόγραφη προσφορά αρκετά αργότερα από τους 2 προηγούμενους , άρα θα φανεί λιγότερο επαγγελματίας .

Πες τους όλα αυτά και μετά πές μου και τι σου απάντησαν , είμαι πολύ περίεργος να μάθω , έχει νόημα να ασχολείσαι με το ΕΛΛΑΚ ή καλύτερα να πληρώνεις το κάθε μονοπώλιο για να μπορείς να κάνεις οτιδήποτε ;
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 20 Σεπ 2011, 22:39

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά από το ΕΛ/ΛΑΚ ή ότι δεν λύνει πραγματικά προβλήματα; Το σύνολο σχεδόν των μεγάλων εταιριών πληροφορικής πληρώνει για να γράφεται, να δοκιμάζεται και να βελτιώνεται ελεύθερος κώδικας (Δείτε ενδεικτικά http://software.intel.com/en-us/blogs/2 ... ux-kernel/ , http://blogs.gnome.org/bolsh/2010/07/28/gnome-census/ ). Το κάνουν πιστεύετε από φιλανθρωπία ή χόμπυ; Προφανώς βγάζουν λεφτά από αυτή τη δραστηριότητα. Και φυσικά υπάρχουν και πολλές άλλες μεσαίες ή μικρές εταιρίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που βγάζουν χρήματα από χρήση, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, ρύθμιση, βελτίωση, μετάφραση ή συμμετοχή στη συγγραφή ΕΛ/ΛΑΚ. Η παραπάνω εμπορική δραστηριότητα αποτελεί απάντηση και στο δεύτερο ερώτημα αν το ΕΛ/ΛΑΚ είναι χρήσιμο και λύνει πραγματικά προβλήματα... Όλοι οι παραπάνω βγάζουν λεφτά ακριβώς γιατί λύνουν με τη βοήθεια του ΕΛ/ΛΑΚ πραγματικά προβλήματα. Και αν αυτό ακούγεται γενικό, τότε αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο πιο χρήσιμο εργαλείο της εποχής μας: Το ίδιο το internet δεν θα υπήρχε στην σημερινή του μορφή χωρίς το ΕΛ/ΛΑΚ. Πάνω από το 80% του λογισμικού που απαρτίζει αυτό που λέμε Internet είναι ΕΛ/ΛΑΚ: Από το λειτουργικό των διακομιστών, μέχρι τους DNS servers, τους web servers, τους mail servers, τα firewalls, τους περισσότερους browsers, τις γλώσσες στις οποίες είναι γραμμένες οι περισσότερες διαδικτυακές εφαρμογές, τα περισσότερα και πιο δημοφιλή CMS... Ακόμα και το facebook σε php είναι γραμμένο. Η google σε linux servers λειτουργεί.

Οπότε για το αν βγαίνουν λεφτά από το ΕΛ/ΛΑΚ και το αν είναι παραγωγική η ενασχόληση με αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία. Τώρα το αν κάποιος αποφασίζει να ασχοληθεί στον ελεύθερο χρόνο του με κάτι χωρίς να βγάζει χρήματα απ' αυτό, είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και μπορεί εύκολα να το καταλάβει κάποιος που έχει ένα τουλάχιστο χόμπυ. Όπως κάποιοι παίζοντας μπάλα βγάζουν δισεκατομμύρια, ενώ άλλοι κάνουν το ίδιο στη γειτονιά ή την συνοικιακή ομάδα τους απλά γιατί έτσι περνάνε καλά, το ίδιο ισχύει και με την ενασχόληση με το ΕΛ/ΛΑΚ ως χόμπυ. Αν κάποιος καταλαβαίνει γιατί κάποιοι παίζουν μπάλα χωρίς να πληρώνονται, τότε μπορεί να καταλάβει και γιατί κάποιοι γράφουν ΕΛ/ΛΑΚ χωρίς να βγάζουν κέρδος από αυτό.
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 25 Σεπ 2011, 13:09

xaris2335 έγραψε:Και ποιός σου είπε ότι είμαστε οι πρώτοι με αυτή την φιλοσοφία.
Ο πρώτος διδάξας και αν ζούσε να είσαι σίγουρος ότι θα ήταν φανατικό μέλος αυτής της ομάδα, το όνομα του ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ στόχος του οι ελεύθερη ενέργεια δυστυχώς, στο ενεργητικό του 100 πατέντες. :) :clap: :clap: :bow: :bow: :bow:
Δες και το σχετικό βίντεο.

Όταν ακούω τους άλλους να μου μιλάνε για τον Αινστάιν βάζω τα γέλια :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:bow: Respect στον Τέσλα, τον κορυφαίο επιστήμονα όλων των εποχών!!! Είμαι σίγουρος ότι αν ζούσε θα χρησιμοποιούσε & αυτός gnu/linux & θα βοηθούσε στην ανάπτυξη & εξέλιξή του!
Το gnu/linux είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό, είτε το αναπτύσσουν γράφοντας προγράμματα, είτε απλά τα χρησιμοποιούν καθημερινά στις ηλεκτρονικές συσκευές τους. Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχουν & πιό ακριβά πράγματα από το χρήμα & αυτά είναι η πληροφορία & η γνώση! & δεν το έχουν καταλάβει γιατί δεν γνωρίζουν τη φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ. Αυτούς πρέπει να αφυπνίσουμε! Να καταλάβουν ότι το ΕΛ/ΛΑΚ είναι το μέλλον για μία ελεύθερη από τα αρπακτικά-κολοσσούς κοινωνία.
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 25 Σεπ 2011, 13:44

filippos.xf έγραψε:Είναι κάποιοι που πιστεύουν ότι τζάμπα αφιερώνουμε τόσο χρόνο στο Linux, ότι τον σπαταλάμε, ενώ θα μπορούσαμε να τον αφιερώσουμε σε κάτι καλύτερο. Ίσως σε κάτι που γεμίζει της τσέπες μας με λεφτά.

Τουλάχιστον θα ξέρω ότι 1) βοηθησα κάποιον και 2) δεν χρησιμοποίησα πειρατικό λογισμικό. Ειδικά το πρώτο για μένα είναι καλύτερο από όλα τα λεφτά του bill gates. :)
Μια παρόμοια περίπτωση με τον τουρισμό. Από τη μια έχεις τους τουριστικούς οδηγούς και τα λεωφορεία που θα σου ζητήσουν λεφτά για να σου πουν κατιτις για την ιστορία ενός μνημείου. Από την άλλη έχεις αυτούς που παίρνουν ένα βιβλίο και ξεκινούν ποδαρόδρομο για να ανακαλύψουν κάτι καινούργιο. Πολύ πιο οικονομικό και περιπετειώδες. Δεν έχεις την άνεση και την πολυτέλεια να τα έχεις όλα έτοιμα όπως στην πρώτη περίπτωση, κι όμως υπάρχουν άτομα που επιλέγουν την δεύτερη λύση.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 25 Σεπ 2011, 13:50

medigeek έγραψε:
filippos.xf έγραψε:Είναι κάποιοι που πιστεύουν ότι τζάμπα αφιερώνουμε τόσο χρόνο στο Linux, ότι τον σπαταλάμε, ενώ θα μπορούσαμε να τον αφιερώσουμε σε κάτι καλύτερο. Ίσως σε κάτι που γεμίζει της τσέπες μας με λεφτά.
Από την άλλη έχεις αυτούς που παίρνουν ένα βιβλίο και ξεκινούν ποδαρόδρομο για να ανακαλύψουν κάτι καινούργιο. Πολύ πιο οικονομικό και περιπετειώδες. Δεν έχεις την άνεση και την πολυτέλεια να τα έχεις όλα έτοιμα όπως στην πρώτη περίπτωση, κι όμως υπάρχουν άτομα που επιλέγουν την δεύτερη λύση.

Off topic:
Και πολύ πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό θα έλεγα, αφού δίνεις έμφαση ακριβώς σε αυτά που σε ενδιαφέρουν! Κι εγώ σχεδόν πάντα τη δεύτερη λύση προτιμώ. ;)
Ακόμα και ως σχέση ανταλλαγής να το δεις, στη χειρότερη περίπτωση, σήμερα θα ξέρω κάτι εγώ για να βοηθήσω κάποιον, αύριο αυτός ο κάποιος θα βοηθήσει εμένα. Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει έμφυτη την τάση για προσφορά, πιστεύω πως τον συμφέρει να βοηθήσει με αυτή την προοπτική στο μυαλό. ;)
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο ΕΛ/ΛΑΚ - Φιλοσοφία και Ιστορία