Δεν είμαι σίγουρος αλλα ΝΟΜΙΖΩ πως είναι θέμα λειτουργικού. Τώρα, αν έχει σχέση το οτι χρησιμοποιείς Ubuntu(μάλλον) και όχι κάποιο άλλο(πχ. Solaris) Η αν έχεις 64 ή 32 βιτ στο συστημα....δεν ξέρω! Ας το απαντήσει πλήρως κάποιο άλλο παιδί που γνωρίζει. Το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι οτι το ./a.out υποδηλώνει πως είναι κρυφό εκτελέσιμο αρχείο(εξού και το ./).
έγραψε:
επειδή έχει καιρό που έκανα την εγκατασταση για να ασχοληθώ με τη C δε θυμάμαι τη εντολή είχα δώσει. νομίζω πάντως οτι κάνει απλά εγκατάσταση του gcc κ οχι τα build essentials..μπορεί να παίζει κανένα ρόλο αυτό στο οτι δεν τρέχει η a.out??
όχι! Μήπως είχες χρησιμοποιήσει την
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install gcc
? ? Γιατί αυτή κάνει install μόνο το gcc. Αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Δεν ξέρω αν σε βολεύει αλλα εγώ χρησιμοποιώ για το ubuntu μου τον
gedit (νομίζω παρόμοιο με notepad++). Δοκίμασέ το αν θέλεις μέσω τερματικού δίνεις,
sudo apt-get install gedit
. Α, παίζει να τον έχεις ήδη κατεβασμένο. Θα πρέπει να βρίσκεται στο Applications/Accessories/Text Editor . Σου δίνω και μια εναλλακτική αν δεν σ' αρέσει, το
Bluefish editor. Είναι λίγο ποιό "σύνθετο" αλλα δεν χάνεις τίποτα να το δείς
sudo apt-get install bluefish
.
Εγκυκλοπαιδικά: Το vi είναι ένας editor. Μέχρι να τον μάθεις και να παίρνει φωτιά το χέρι σου στο πληκτρολόγιο αλλά μέχρι τότε θα σου σπάσει λίγο τα νεύρα δυστυχώς! Σου προσφέρει όμως κάτι σημαντικό. Δουλεύει μέσα απο τερματικό ή κονσόλα και έτσι μπορείς να επεξεργαστείς τον κώδικά σου ανα πάσα στιγμή. Για παράδειγμα εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ssh για να συνδεθώ σε ένα άλλο υπολογιστή και μέσω vi επεξεργάζομαι τον κώδικα. Φυσικά ούτε εμένα με βολεύει ακόμη να κάτσω να γράψω ολόκληρο κώδικα αλλά τα βασικά τα ξέρω και μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Αντίθετα με τον vi υπάρχουν Editor που σου προσφέρουν(όπου είναι δυνατό) Και γραφικό περιβάλλον όπως οι δύο που ανέφερα παραπάνω.
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι 
.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃Προγραμματισμός: C┃Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.4 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''