ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ C  Το θέμα επιλύθηκε

...ασύγχρονα μαθήματα γλώσσας C

Re: Πως να ξεκινήσετε με την C

Δημοσίευσηαπό linuxs » 04 Φεβ 2011, 11:09

Πολύ σωστά. Ο δικός σου κώδικας είναι ποιό κατανοητός και καλογραμμένος...! Απλά, κοίτα εδώ:
έγραψε:Δεν θα αναφερθώ στο πως να προγραμματίζετε σε C αλλα στο τι πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να τρέξετε το πρώτο σας πρόγραμμα.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν έδωσα καθόλου σημασία στο πως θα φαίνεται ο κώδικας και απλά ήθελα να τρέχει...τον άλλαξα όμως με καλύτερο και σε ευχαριστώ!

Επίσης tnx και για το sudo που ανέφερες γτ δεν το ήξερα. Έκανα sudo το gcc μετά το g++ κτλ Ένα ένα δηλαδή...:P!

Τέλος επειδή γράφω ένα "tutorial δεν θα το έλεγα" αλλα τέλος πάντων τα βασικά τα έχει για το πως να προγραμματίσει κανείς. Να προσπαθήσω να το ανεβάζω καφάλαιο κεφάλαιο η όλο μαζί...γτ μάλλον θα αργήσει αν είναι όλο μαζί...?
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃Προγραμματισμός: C┃Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.4 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

IRC: linuxs
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 04 Φεβ 2011, 11:30

λοιπόν, μετά από μια δοκιμή σε windows τα ελληνικά δεν παίζουν. Επειδή είναι κάπως λεπτομέρεια το θέμα και δεν αξίζει μια ολόκληρη συζήτηση για να παίζει σωστά ο κώδικας σε Linux & Windows το αφήνω στα αγγλικά(εξάλλου νομίζω, πως όλοι έχουν τις βασικές γνώσεις για να καταλάβουν τι γίνετε!). Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι όπως μου πρότεινες! :P :)
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimiro » 07 Μαρ 2011, 11:31

καλημέρα.χρήσιμος οδηγός απλά για το ξεκίνημα..εχω 1-2 απορίες..

ενώ γίνεται σωστά το compile κ εμφανίζεται το αρχείο a.out, μου τρέχει μόνο με την εντολή ./a.out, ενώ με την εντολή a.out μου βγάζει command not found..γιατιί γίνεται αυτό;;
επειδή έχει καιρό που έκανα την εγκατασταση για να ασχοληθώ με τη C δε θυμάμαι τη εντολή είχα δώσει. νομίζω πάντως οτι κάνει απλά εγκατάσταση του gcc κ οχι τα build essentials..μπορεί να παίζει κανένα ρόλο αυτό στο οτι δεν τρέχει η a.out??

κ κάτι τελευταίο.υπάρχει κανένας editor ανάλογος του notepad++ των windows για linux;; ολοι λενε για το vi αλλα εγώ κολώνω να το χρησιμοποιήσω ακόμα :shifty:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Κάτι λίγα ┃ Αγγλικά: you are beautiful, i love you
Laptop: Λειτουργικό: LMDE32bit-xfce |Centrino Duο@1.66|1GB RAM
Desktop: Debian Testing 64bit
Προδιαγραφές ⇛Intel(R) i3 CPU 2100 @ 3.1GHz │ Kingston 2x2GB 1333 MHz │snVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22] (rev a1)│ Gigabye p67a-D3-B3 | Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
dimiro
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 07 Μαρ 2011, 17:47

Δεν είμαι σίγουρος αλλα ΝΟΜΙΖΩ πως είναι θέμα λειτουργικού. Τώρα, αν έχει σχέση το οτι χρησιμοποιείς Ubuntu(μάλλον) και όχι κάποιο άλλο(πχ. Solaris) Η αν έχεις 64 ή 32 βιτ στο συστημα....δεν ξέρω! Ας το απαντήσει πλήρως κάποιο άλλο παιδί που γνωρίζει. Το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι οτι το ./a.out υποδηλώνει πως είναι κρυφό εκτελέσιμο αρχείο(εξού και το ./).
έγραψε:
επειδή έχει καιρό που έκανα την εγκατασταση για να ασχοληθώ με τη C δε θυμάμαι τη εντολή είχα δώσει. νομίζω πάντως οτι κάνει απλά εγκατάσταση του gcc κ οχι τα build essentials..μπορεί να παίζει κανένα ρόλο αυτό στο οτι δεν τρέχει η a.out??

όχι! Μήπως είχες χρησιμοποιήσει την
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install gcc
? ? Γιατί αυτή κάνει install μόνο το gcc. Αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Δεν ξέρω αν σε βολεύει αλλα εγώ χρησιμοποιώ για το ubuntu μου τον gedit (νομίζω παρόμοιο με notepad++). Δοκίμασέ το αν θέλεις μέσω τερματικού δίνεις,
sudo apt-get install gedit
. Α, παίζει να τον έχεις ήδη κατεβασμένο. Θα πρέπει να βρίσκεται στο Applications/Accessories/Text Editor . Σου δίνω και μια εναλλακτική αν δεν σ' αρέσει, το Bluefish editor. Είναι λίγο ποιό "σύνθετο" αλλα δεν χάνεις τίποτα να το δείς
sudo apt-get install bluefish
.

Εγκυκλοπαιδικά: Το vi είναι ένας editor. Μέχρι να τον μάθεις και να παίρνει φωτιά το χέρι σου στο πληκτρολόγιο αλλά μέχρι τότε θα σου σπάσει λίγο τα νεύρα δυστυχώς! Σου προσφέρει όμως κάτι σημαντικό. Δουλεύει μέσα απο τερματικό ή κονσόλα και έτσι μπορείς να επεξεργαστείς τον κώδικά σου ανα πάσα στιγμή. Για παράδειγμα εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ssh για να συνδεθώ σε ένα άλλο υπολογιστή και μέσω vi επεξεργάζομαι τον κώδικα. Φυσικά ούτε εμένα με βολεύει ακόμη να κάτσω να γράψω ολόκληρο κώδικα αλλά τα βασικά τα ξέρω και μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Αντίθετα με τον vi υπάρχουν Editor που σου προσφέρουν(όπου είναι δυνατό) Και γραφικό περιβάλλον όπως οι δύο που ανέφερα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 07 Μαρ 2011, 20:06

linuxs έγραψε:Δεν είμαι σίγουρος αλλα ΝΟΜΙΖΩ πως είναι θέμα λειτουργικού. Τώρα, αν έχει σχέση το οτι χρησιμοποιείς Ubuntu(μάλλον) και όχι κάποιο άλλο(πχ. Solaris) Η αν έχεις 64 ή 32 βιτ στο συστημα....δεν ξέρω! Ας το απαντήσει πλήρως κάποιο άλλο παιδί που γνωρίζει. Το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι οτι το ./a.out υποδηλώνει πως είναι κρυφό εκτελέσιμο αρχείο(εξού και το ./).

Δεν είναι κρυφό εκτελέσιμο αρχείο. Αν ήταν, θα γραφόταν ως
./.a.out

Η πρώτη τελεία υποδηλώνει ότι το αρχείο βρίσκεται στον τρέχοντα κατάλογο, που συμβολίζεται με τελεία. Ο λόγος που δεν εκτελείται χωρίς τελεία είναι γιατί ο τρέχων κατάλογος δεν ανήκει στο $PATH του κελύφους.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 07 Μαρ 2011, 20:13

Εγώ το είπα επειδή συνιθίζεται στα κρυφά αρχεία να μπαίνει μια τελειά μπροστά! Αλλα προφανώς έκανα λάθος.. :( thx που το ξεκαθάρισες... :)
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 07 Μαρ 2011, 20:15

linuxs έγραψε:Εγώ το είπα επειδή συνιθίζεται στα κρυφά αρχεία να μπαίνει μια τελειά μπροστά! Αλλα προφανώς έκανα λάθος.. :( thx που το ξεκαθάρισες... :)

Off topic:
Τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε, μην στεναχωριέσαι. :) Κανείς δεν τα ήξερε από τη γέννησή του! ;)
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 07 Μαρ 2011, 22:13

ναι βρε, δεν με πήρε και απο κάτω! ;) nevermind!
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimiro » 08 Μαρ 2011, 10:20

θενξ!
ναι ειχα κάνει install μονο στο gcc. αλλά θέλω να μάθω κάποια στιγμη να κάνω εγκατάσταση κ απο source code οποτε θα βαλω κ τα build-essentials...
ωραίος ο bluefish!! κάτι τετοιο ήθελα :clap:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Κάτι λίγα ┃ Αγγλικά: you are beautiful, i love you
Laptop: Λειτουργικό: LMDE32bit-xfce |Centrino Duο@1.66|1GB RAM
Desktop: Debian Testing 64bit
Προδιαγραφές ⇛Intel(R) i3 CPU 2100 @ 3.1GHz │ Kingston 2x2GB 1333 MHz │snVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22] (rev a1)│ Gigabye p67a-D3-B3 | Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
dimiro
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 08 Μαρ 2011, 15:04

Αν ξέρεις δοκίμασε να γράψεις σε html γλώωσα κάποια πράγματα και θα καταλάβεις πόσο βολικό είναι...τουλάχιστον για μένα ισχύει αυτό!
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Μαθήματα C