έγραψε:Να γραφεί πρόγραμμα που να διαβάζει αριθμούς μέχρι να διαβαστεί ο αριθμός 999 οπότε σταματά η διαδικασία ανάγνωσης. Για τον λόγο αυτό να γίνει χρήση της εντολής do while. Να εμφανίζεται το άθροισμα των διψήφιων αριθμών, θετικών και αρνητικών που εισήχθησαν στον υπολογιστή καθώς και το πλήθος των αριθμών που εισήχθησαν συνολικά.
Qdata έγραψε:Να βάλω και εγώ ένα.Το βρήκα σε ένα φόρουμ:
έγραψε:Να γραφεί πρόγραμμα που να διαβάζει αριθμούς μέχρι να διαβαστεί ο αριθμός 999 οπότε σταματά η διαδικασία ανάγνωσης. Για τον λόγο αυτό να γίνει χρήση της εντολής do while. Να εμφανίζεται το άθροισμα των διψήφιων αριθμών, θετικών και αρνητικών που εισήχθησαν στον υπολογιστή καθώς και το πλήθος των αριθμών που εισήχθησαν συνολικά.
/* Από: migf1
Να γραφεί πρόγραμμα που να διαβάζει αριθμούς μέχρι να διαβαστεί ο αριθμός 999 οπότε σταματά η διαδικασία ανάγνωσης. Για τον λόγο αυτό να γίνει χρήση της εντολής do while. Να εμφανίζεται το άθροισμα των διψήφιων αριθμών, θετικών και αρνητικών που εισήχθησαν στον υπολογιστή καθώς και το πλήθος των αριθμών που εισήχθησαν συνολικά.
*/
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#define ABS(x) ( (x) > 0 ? (x) : -(x) )
// ----------------------------------------------------------------------------------------
int main( void )
{
int num, sum2=0, total=0;
do {
printf("Enter number #%d: ", total+1);
scanf("%d", &num);
if ( ABS(num) > 9 && ABS(num) < 100 ) // 2-digit number
sum2 += num;
total++;
} while (num != 999);
printf("\nYou entered %d numbers.\n", total);
printf("The sum of the 2-digit ones amongst them was: %d\n", sum2);
fflush(stdin); getchar();
exit( EXIT_SUCCESS );
}
linuxs έγραψε:Θα δώ τον δικό σου αλλα μπορώ να το επεκτείνω και αν θέλω και άλλο χωρο να παω με realloc()...είναι το πως ακριβώς θέλεις να το κάνεις!Εγώ το αφήνω έτσι γιατί κάνω μια ιστοσελίδα αυτή τη στιγμή και βλέπουμε. Θα το βάλω στο πρώτο post μην ανησυχείς!
migf1 έγραψε:linuxs έγραψε:Θα δώ τον δικό σου αλλα μπορώ να το επεκτείνω και αν θέλω και άλλο χωρο να παω με realloc()...είναι το πως ακριβώς θέλεις να το κάνεις!Εγώ το αφήνω έτσι γιατί κάνω μια ιστοσελίδα αυτή τη στιγμή και βλέπουμε. Θα το βάλω στο πρώτο post μην ανησυχείς!
Ας περιμένουμε και τον φίλο maenolis.
Qdata έγραψε:Να βάλω και εγώ ένα.Το βρήκα σε ένα φόρουμ:
linuxs έγραψε:
ΟΚ! Δεν νομίζω οτι είναι κάτι το δύσκολο...Να βάλω εγώ μια άσκηση? Να γράψετε το παραπάνω πρόγραμμα σε λιγότερες γραμμές απο τον migf1.
![]()
![]()
#include <stdio.h>
int main(int args, char **argv)
{
int sum = 0, population = 0, number, twodigits = 0;
do {
printf("Δώστε έναν αριθμό: ");
scanf("%d", &number);
population++;
if (number < 100 && number > -100 && number > 10){
twodigits++;
sum += number;
}
}while(number != 999);
printf("Δώσατε %d αριθμούς!\n", population);
printf("Οι διψήφιοι ήταν %d και είχαν άθροισμα %d!\n", twodigits, sum);
return 0;
}
#include <stdio.h>
int main(int args, char **argv){int sum = 0, population = 0, number, twodigits = 0;do {printf("Δώστε έναν αριθμό: ");scanf("%d", &number);population++;if (number < 100 && number > -100 && number > 10){twodigits++;sum += number;}}while(number != 999);printf("Δώσατε %d αριθμούς!\n", population);printf("Οι διψήφιοι ήταν %d και είχαν άθροισμα %d!\n", twodigits, sum);return 0;}