anagnost έγραψε:@vista killerδεν είναι θέμα hardware γιατί από τα windows παίρνω τελείως διαφορετικές εκτυπώσεις.
@digibillπιο κάτω φαίνονται οι δύο εκτυπώσεις σε παράθεση (αριστερά win και δεξιά ubuntu)

Φυσικά η αναπαράσταση των χρωμάτων δεν είναι απόλυτα ακριβής (μετά από τόσες μετατροπές τι να περιμένει κανείς...) αλλά τουλάχιστον φαίνεται η διαφορά των δύο εκτυπώσεων. Επίσης είναι εμφανής και η χαμηλότερη ανάλυση (resolution) τις εκτύπωσης στο UBUNTU.
Πράγματι, η εκτύπωση με ubuntu είναι σαφώς μειωμένης ποιότητας.... Μου κάνει εντύπωση ο "κόκκος" που εμφανίζεται στην εκτύπωση!!
Τη συγκεκριμένη πάντως δεν θα την χαρακτήριζα "ξεπλυμένη" σαν να φταίνε οι κεφαλές σου ή κάτι τέτοιο, γιατί τα shadows (τα μαύρα δηλαδή - πχ οι κολώνες, η πλάτης της κυρίας κλπ) είναι πράγματι μαύρα....
Εμένα μου φαίνεται σαν να έχει εφαρμοστεί κάποιο "digital flash", τεχνική δηλαδή που εφαρμόζουν οι φωτογραφικοί εκτυπωτές για να δώσουν λίγο φως σε σχετικά σκοτεινές εικόνες....
Για να το εξηγήσω καλύτερα, θα σου δώσω ένα παράδειγμα με curves:
Αν λάβουμε ως σημείο αναφοράς την εκτύπωση σε windows, το "νορμαλ" curve για αυτήν είναι μια ευθεία γραμμή:

Η εκτύπωση τώρα του ubuntu εμένα μου μοιάζει σαν να τράβηξε τα μεσσαία στο curve απότομα επάνω: τα σκούρα (shadows) και τα highlights μένουν στο ίδιο επίπεδο (αυτό φαίνεται και στην φωτογραφία που τυπωσες, αφού τα σκούρα και τα καμένα είναι το ίδιο "σκούρα" και "καμμένα" και στις δύο εκτυπώσεις) και μόνο οι ενδιάμεσοι μεσσαίοι τόνοι ανεβαίνουν απότομα (υπάρχει και μια σαφής διαφορά στα χρώματα, αλλά αυτό μπορεί να προήλθε από την αύξηση της φωτεινότητας, ανάλογα με τον αλγόριθμο που χρησιμοποιήθηκε.....). Να και το παράδειγμα με το curve:

Συνεπώς, για εμένα
κάτι κάνει ο driver. Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική επιλογή για "auto levels correction" ή κάτι τέτοιο; Αυτή την αύξηση φωτεινότητας την εφαρμόζει σε όλες τις εκτυπώσεις; Αν ναι, πρέπει να κατεβάσεις κάποιο value σχετικό με luminocity, ή κάτι τέτοιο.....