yodan000 έγραψε:Έχω ένα Lenovo Lephone με android αλλά θέλω να βάλω linux. Υπάρχει κάποια διανομή εκτός του android που να είναι για κινητά(όχι να μπορεί να εγκατασταθεί αλλά να υποστηρίζει τηλέφωνα,μηνύματα κλπ);
Το Android έχει τον πυρήνα Linux, και μπορείς ακόμα να μεταγλωττίσεις εφαρμογές στο Linux (με cross compiling) και να τις βάλεις στο κινητό σου. Δες το ιστολόγιό μου για περισσότερα.
Το διαφορετικό που έχει το Android είναι ότι το γραφικό περιβάλλον δεν είναι τα γνωστά που έχεις στις διανομές Linux.
Θα ήταν εφικτό να βάλεις νέο Linux ακολουθώντας οδηγίες από το διαδίκτυο (αν το έχει καταφέρει κάποιος), ωστόσο είναι πολύ πιθανό να μην είναι πλήρως λειτουργικό η συσκευή. Για παράδειγμα, να λείπει ο οδηγός για να κάνεις κλήσεις.
Αν είναι κάτι που θα μπορούσες να κάνεις με το κινητό για να το αξιοποιήσεις καλύτερα, είναι
1. να το κάνεις root (σπάσεις), ώστε να εγκαθιστάς ό,τι πρόγραμμα θέλεις. Δες
http://forum.xda-developers.com/2. να συνδεθείς μέσω Ubuntu με το Android Development Kit (adb). Δες το ιστολόγιό μου.
3. να μεταγλωττίσεις το hello world στο Ubuntu και να το βάλεις στο κινητό σου.
4. να ρυθμίσεις το Ubuntu σου ώστε να μπορείς να γράψεις + μεταγλωττίσεις το hello world ως εφαρμογή Android, με χρήση π.χ. του περιβάλλοντος ανάπτυξης Eclipse.