Νόμιζα ότι ήταν ανέκδοτο, αλλά φευ! Γερμανός δικαστής απαγόρευσε λέει την πώληση του samsung tab 10.1 στην Ευρώπη (πλην Ολλανδίας!), γιατί μοιάζει με το ipad! Σε λίγο θα μας πουν ότι απαγορεύτηκε και το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο! Το CNN που είχε την είδηση προχτές δεν έλεγε άλλες λεπτομέρειες (εξάλλου τα άρθρα του... φημίζονται για τις αοριστίες τους) και δεν ξέρω και εγώ περισσότερα. Μια απορία έχω μόνο, μπορεί ένας γερμανός δικαστής να απαγορεύει την πώληση ενός προϊόντος σε 25 χώρες; Δηλ. μπορεί... ο ειρηνοδίκης Κάτω Αμπελακίων να απαγορεύσει να πωλούνται Κέλογκς Κορν Φλέικς στην Αγγλία και τη Σουηδία;
Αυτό είναι η πρώτη μου απορία -και αν κάποιος έχει γνώσεις νομικές περί του θέματος ας μας διαφωτίσει. Η δεύτερη απορία μου είναι πού το πάει η Απλ. Θέλει να γίνει τελείως μισητή; Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ελευθερία μας να επιλέγουμε ένα προϊόν από ένα άλλο; Είναι δυνατό να κατορθώνει ο γίγαντας της Καλιφόρνιας να γίνεται μονοπώλιο στις ταμπλέτες; Φαντάζεστε να είχε πχ. η ΙΒΜ κατορθώσει πριν τρεις δεκαετίες να κατοχυρώσει το σχήμα «πληκτρολόγιο - τετράγωνο κουτί - οθόνη»;