Έχω φάει τον τόπο να βρώ έναν τρόπο να καθυστερεί το μπουτάρισμα κατά 2 λεπτά της ώρας το Debian Raspberry (=Raspbian) μα δίχως αποτέλεσμα,
στο forum του Raspberry μου είπε ένας να βάλω boot_delay=120 στο config.txt αρχείο αλλά αυτό δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το έκανα και δε φόρτωνε ποτέ το Debian.
Υπάρχει άραγε κάποιος άλλος πιο ορθόδοξος ή ανορθόδοξος τρόπος να κάνω το Debian να καθυστερεί να μπουτάρει;
Στο internet που έψαξα όλες οι αναφορές είναι για το πως να μπουτάρει πιο γρήγορα και όχι πιο αργά, λογικό.
Το σημείο που θέλω να σταματήσει για 2 λεπτά είναι πρίν ψάξει να βρεί ιντερνετ, αν έχει σύνδεση κλπ κλπ. - Θέλω να το σταματήσω πρίν ελέγξει εάν έχει σύνδεση στο internet.
Ποιός είναι ο στόχος μου:
Θέλω να τοποθετήσω το μετεωρολογικό σταθμό και την κάμερα στο Raspberry (όπως είχα κάνει με το Ubuntu PC πρίν καιρό).
Μετά απο πολλές χαλασμένες κάρτες, πολλά πειράματα, πολύ χρόνο και βοήθεια απο το ubuntu.gr forum, πέτυχα να το κάνω να ξεκινάει τα πάντα μόλις βρεί ρεύμα και ιντερνετ - προ-ορίζεται για αντίξοες συνθήκες όπου οι διακοπές ρεύματος θα είναι συχνές.
Το Raspberry δεν έχει εσωτερικό ρολόι και του έχω πει να συνδέεται με time servers απο την Ελλάδα για να κοιτάζει τι ώρα είναι σε κάθε ξεκίνημα.
Το σενάριο είναι, υπάρχει μια διακοπή ρεύματος ανεξαρτήτου χρόνου και επαναφορά ρεύματος, το router θα μπουτάρει σε 2 λεπτά, το Raspberry σε 20 δευτερόλεπτα, αφού λοιπόν το Raspberry φορτώνει πρίν το router προσπαθεί να συνδεθεί με τους time servers της ελλάδας, δεν συνδέεται γιατί δεν υπάρχει ακόμα ιντερνετ άρα παίρνει ώρα ότι να'ναι και αυτό μου χαλάει τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού αφού όλα είναι βασισμένα στο τι ώρα είναι.
Το hack που θέλω να κάνω είναι ή να το κάνω αργήσει να μπουτάρει 2 λεπτά ή να το κάνω να κοιτάξει ξανά για τους time servers σε 2 λεπτά αφού έχει φορτώσει.
Υπόψιν, εάν το Debian μπουτάρει όντας το router ανοιχτό και με σήμα όλα λειτουργούν ρολόι, date του λέω και βγάζει την ώρα ελλάδος.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να υπάρχει κάποιος τρόπος λύσης του προβλήματος μου.