Θέλω να κάνω το Debian να καθυστερεί την εκίνηση του

...τα πάντα για το open source στον χώρο των gadgets, συζητήσεις, εργαλεία, open hardware, οδηγοί κ.ά.

Συντονιστής: adem1

Θέλω να κάνω το Debian να καθυστερεί την εκίνηση του

Δημοσίευσηαπό lepidas » 14 Νοέμ 2012, 17:16

Έχω φάει τον τόπο να βρώ έναν τρόπο να καθυστερεί το μπουτάρισμα κατά 2 λεπτά της ώρας το Debian Raspberry (=Raspbian) μα δίχως αποτέλεσμα,
στο forum του Raspberry μου είπε ένας να βάλω boot_delay=120 στο config.txt αρχείο αλλά αυτό δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το έκανα και δε φόρτωνε ποτέ το Debian.
Υπάρχει άραγε κάποιος άλλος πιο ορθόδοξος ή ανορθόδοξος τρόπος να κάνω το Debian να καθυστερεί να μπουτάρει;

Στο internet που έψαξα όλες οι αναφορές είναι για το πως να μπουτάρει πιο γρήγορα και όχι πιο αργά, λογικό.
Το σημείο που θέλω να σταματήσει για 2 λεπτά είναι πρίν ψάξει να βρεί ιντερνετ, αν έχει σύνδεση κλπ κλπ. - Θέλω να το σταματήσω πρίν ελέγξει εάν έχει σύνδεση στο internet.

Ποιός είναι ο στόχος μου:
Θέλω να τοποθετήσω το μετεωρολογικό σταθμό και την κάμερα στο Raspberry (όπως είχα κάνει με το Ubuntu PC πρίν καιρό).
Μετά απο πολλές χαλασμένες κάρτες, πολλά πειράματα, πολύ χρόνο και βοήθεια απο το ubuntu.gr forum, πέτυχα να το κάνω να ξεκινάει τα πάντα μόλις βρεί ρεύμα και ιντερνετ - προ-ορίζεται για αντίξοες συνθήκες όπου οι διακοπές ρεύματος θα είναι συχνές.

Το Raspberry δεν έχει εσωτερικό ρολόι και του έχω πει να συνδέεται με time servers απο την Ελλάδα για να κοιτάζει τι ώρα είναι σε κάθε ξεκίνημα.

Το σενάριο είναι, υπάρχει μια διακοπή ρεύματος ανεξαρτήτου χρόνου και επαναφορά ρεύματος, το router θα μπουτάρει σε 2 λεπτά, το Raspberry σε 20 δευτερόλεπτα, αφού λοιπόν το Raspberry φορτώνει πρίν το router προσπαθεί να συνδεθεί με τους time servers της ελλάδας, δεν συνδέεται γιατί δεν υπάρχει ακόμα ιντερνετ άρα παίρνει ώρα ότι να'ναι και αυτό μου χαλάει τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού αφού όλα είναι βασισμένα στο τι ώρα είναι.

Το hack που θέλω να κάνω είναι ή να το κάνω αργήσει να μπουτάρει 2 λεπτά ή να το κάνω να κοιτάξει ξανά για τους time servers σε 2 λεπτά αφού έχει φορτώσει.

Υπόψιν, εάν το Debian μπουτάρει όντας το router ανοιχτό και με σήμα όλα λειτουργούν ρολόι, date του λέω και βγάζει την ώρα ελλάδος.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να υπάρχει κάποιος τρόπος λύσης του προβλήματος μου.
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Θέλω να κάνω το Debian να καθυστερεί την εκίνηση του

Δημοσίευσηαπό the_eye » 14 Νοέμ 2012, 17:37

Γιατί δε βάζεις το ntp να ξεκινάει με μια εντολή της μορφής :
Κώδικας: Επιλογή όλων
sleep 120 && ntp .......

ακόμα δες αν σε βολεύει ένα τέτοιο script που ανιχνεύει την ύπαρξη σύνδεσης στο internet.
http://www.linuxscrew.com/2009/04/02/ti ... ilability/
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.1
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
[url=http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859]Οδηγοί Ubuntu[/url] [url=http://www.youtube.com/kalaitsa]Βίντεο Οδηγοί[/url]
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 14 Νοέμ 2012, 17:48

Ok, πως να το κάνω να ξεκινάει ακόμα μια φορά όμως αφού αυτό (ntp) είναι μια υπηρεσία init.d ?
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 14 Νοέμ 2012, 18:38

Δεν υπάρχει σωστό αποτέλεσμα της ώρας με
sudo /etc/init.d/ntp restart

Δηλαδή το έκανα να χάσει την ώρα του και του είπα
sudo /etc/init.d/ntp restart

και δεν την βρήκε την ώρα.
άρα πρέπει να το κάνω να σταματάει/κάνει παύση το μπουτάρισμα
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 14 Νοέμ 2012, 20:02

Δοκίμασε με
/etc/init.d/ntpd restart
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.1
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
[url=http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859]Οδηγοί Ubuntu[/url] [url=http://www.youtube.com/kalaitsa]Βίντεο Οδηγοί[/url]
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 14 Νοέμ 2012, 20:25

Δεν βλέπω να υπάρχει ntpd

piright@raspberrypi-right / $ sudo /etc/init.d/ntpd restart