fotioskats έγραψε:καλημερα. θα ηθελα παρακαλω χωρις να γινομαι φορτικος και πιστευω οτι και αλλοι θα το ηθελαν εναν αναλυτικο οδηγο πως να κανεις εγκατασταση το ubuntu σε ταμπλετα.τωρα σε αυτο που εχω πως το ξεκλειδωνω και πως κανω εγκατασταση το ubuntu επανω..εχω 3 εκδοσεις...την μια την παραπανω που μου ειπε να κατεβασω ,2η ubuntu-12.10-server-armhf+omap, 3η ubuntu on tablet...ποια βαζω και πως...ευχαριστω και συγνωμη που ειχα ανοιξει θεμα δευτερη φορα το ειχα ξεχασει...
mid 8042 ειναι η ταμπλετα
Allwinner Cortex A8 1GHz Processor
Η ταμπλέτα πρέπει να έχει υποδοχή για microSD κάρτα μνήμης. Αν δεν έχει, πες μας.
Ο πιο εύκολος τρόπος εγκατάστασης είναι με χρήση του BerryBoot, κατά τις οδηγίες στο
http://linux-sunxi.org/Cubieboard/First ... _BerryBootΕπιγραμματικά,
1. Εκκίνηση της ταμπλέτας σε Android όπου επισκέπτεσαι τη σελίδα
http://get.berryboot.com/Λήψη του .apk και το εγκαθιστάς.
2. (ίσως χρειαστεί να κάνεις «root» την ταμπλέτα).
Τρέχεις την εφαρμογή BerryBoot και επιλέγεις να εγκαταστήσει το λογισμικό BerryBoot στην microSD. Φυσικά, θα διαγράψει ό,τι έχει η microSD, οπότε φρόντισε να μην έχει χρήσιμα δεδομένα.
3. Έπειτα επιλέγεις να γίνει επανεκκίνηση της ταμπλέτας. Επειδή υπάρχει κάρτα microSD με λογισμικό εκκίνησης, τότε θα τρέξει ο εγκαταστάτης.
Εδώ είναι καλό να συνδέσεις ποντίκι για τις επιλογές.
Επιλέγεις Add OS και επιλέγεις π.χ. Ubuntu (Linaro), που είναι η πρώτη επιλογή.
Η λήψη θα γίνει από το διαδίκτυο, οπότε περιμένεις όσο χρειάζεται. Ίσως και 30-40 λεπτά.
Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάνεις κλικ για επανεκκίνηση, και το BerryBoot θα φορτώσει ξανά, δίνοντας τώρα την επιλογή να εκκινήσεις με το Ubuntu (Linaro, περιβάλλον XFCE/OpenBox). Επιλέγεις να εκκινήσεις με το Ubuntu και αυτό ήταν!
4. Για shutdown, τρέχεις από το τερματικό (Accessories/LeafTerminal) την εντολή
sudo shutdown -h now
5. Για εγκατάσταση πακέτων,
τρέχεις μια φορά: sudo apt-get update
και μετά π.χ. sudo apt-get install όποιαεφαρμογήθέλεις
Δοκίμασε, και αν κολλήσεις κάπου, δώσε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.
Μόλις το καταφέρεις, βγάλει μια φωτογραφία της ταμπλέτας με το Ubuntu και στείλε να τη δούμε!